10 populairste bezienswaardigheden in Eindhoven

25 maart 2024
73
bezienswaardigheden eindhoven

Eindhoven, een stad die bekend staat als het technologische hart van Nederland, heeft veel meer te bieden dan alleen innovatie en industrie. Het is ook een bruisende stad vol culturele attracties en historische bezienswaardigheden. Ga jij binnenkort op bezoek in deze bruisende Brabantse stad? Eindhoven is goed te bezoeken middels de auto, maar ook met het openbare vervoer. In dit artikel gaan we daarom de top 10 populairste bezienswaardigheden in Eindhoven verkennen.

Philips museum

Het Philips museum ligt aan de Emmasingel en is gewijd aan Philips, de fabrikant van de wereldbekende gloeilampen. Philips is echter een groter bedrijf dan producent van gloeilampen alleen. Tegenwoordig is het technologische bedrijf een belangrijke speler op het gebied van technologie en de productie van elektronica voor consumenten, medische apparaten en communicatieapparatuur.

Blob eindhoven

Strijp-S

Strijp-S is een hippe en creatieve wijk in Eindhoven, dat gelegen is op het voormalige Philips-terrein. De oude fabrieken op dit terrein en de verlaten kantoren zijn omgetoverd tot wooncomplexen, restaurants, hotels, winkels of zelfs BMX-parken. De straten van dit gedeelte van Eindhoven worden ook veel gebruikt voor evenementen, zoals de Dutch Design Week. Vooral het gedeelte Area 51 is immens populair door de Urban Sports en Culture die er heerst.

Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum is een museum vol hedendaagse kunst. Bekende artiesten als Picasso, Chagall en Lissitzky zul je hier aantreffen. Het is vernoemd naar de stichter, Henri van Abbe, een Nederlandse industrieel en kunstverzamelaar. Het Van Abbemuseum speelt ook een actieve rol in het bevorderen van artistieke dialoog en participatie door middel van educatieve programma's en publieksevenementen.

Lees ook:  Duurzaam reizen met deze 6 tips

Sint-Catharinakerk

Eindhoven is een stad met veel nieuwe gebouwen, maar de Sint-Catharinakerk is een van de weinige uitzonderingen. De rooms-katholieke kerk is uit 1861 en is ontworpen door Pierre Cuypers. Deze naam zou je kunnen kennen van het Rijksmuseum en het Centraal Station van Amsterdam. De twee voorste torens van de Catharinakerk zijn maar liefst 73 meter hoog en het klokkenspel is in 1966 geschonken door het personeel van Philips.

Philips Stadion

Het Philips Stadion is een voetbalstadion, waar PSV zijn thuisbasis heeft. Het Philips Stadion heeft een lange geschiedenis en is een iconische locatie voor voetbalfans, zowel nationaal als internationaal. Het PSV Museum is een museum dat zich bevindt in het Philips Stadion en gewijd is aan de geschiedenis en de successen van PSV Eindhoven. Het museum biedt een fascinerende kijk op de rijke historie van de club, met tentoonstellingen van trofeeën, memorabilia, historische beelden en interactieve displays. Het is een must visit voor fans van PSV en voetballiefhebbers die geïnteresseerd zijn in de Nederlandse voetbalgeschiedenis.

Evoluon

Evoluon werd in 1966 geopend door Philips. Het is een opvallend en iconisch gebouw, dat dienst doet als tentoonstellingsruimte en congrescentrum voor de technologische vooruitgang en innovatie. Het gebouw heeft een uniek en futuristisch ontwerp, dat destijds de verbeelding van mensen over de hele wereld prikkelde. Het Evoluon was een plek waar bezoekers konden kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wetenschap, technologie en elektronica.

DAF Museum

Merk is wel hét merk van Eindhovense bodem. DAF is een vrachtwagenfabrikant en voormalige autofabrikant. Het merk is opgericht in 1932 en staat bekend om de automatische versnellingsbak die het merk geïntroduceerd heeft, namelijk de Variomatic. Zo werden DAF-auto’s de snelste auto’s ter wereld in het achteruit rijden. In het museum kun je allerhande vrachtauto’s en auto’s nog steeds bewonderen.

Lees ook:  De leukste vakantieparken van Nederland

Prehistorisch Dorp

In het Prehistorisch Dorp worden gereconstrueerde nederzettingen uit verschillende tijdperken tentoongesteld, variërend van de prehistorie tot de middeleeuwen. Bezoekers kunnen rondlopen in authentieke dorpen, boerderijen en ambachtelijke werkplaatsen, waar ze kunnen zien hoe mensen vroeger leefden, werkten en ambachten beoefenden. Het museum organiseert ook regelmatig educatieve en recreatieve activiteiten, zoals workshops, demonstraties van oude ambachten en historische evenementen.

Blob en Bubble

Door de invloed van Philips en haar roemrijke verleden, heeft Eindhoven meer met moderne architectuur dan met oudere gebouwen. Deze industriële vormgevingen kenmerken Eindhoven als stad. Mooie voorbeelden van dergelijke moderne hoogstandjes zijn de Blob en de Bubbel als onderdeel van de surrealistische Blob-architectuur.

philips stadion eindhoven

Ton Smits Huis

Het Ton Smits Huis is de voormalige woning van de Nederlandse cartoonist Ton Smits. Deze cartoonist genoot zelfs internationale faam. Bovendien maakte Ton Smits schilderijen, waarmee hij de Gouden Palm won in 1964 voor het schilderij Het Kuikentje. Toen hij overleed, werd een deel van zijn werken aan de kunstgemeenschap nagelaten, waarna de Ton Smits Stichting werd gerealiseerd.

Met de auto naar Eindhoven

Eindhoven is goed bereikbaar met de auto, maar houd rekening met volle parkeergarages en dure parkeertickets. Wel kun je zeer centraal parkeren, waardoor je niet ver hoeft te zoeken voor een parkeerplaats dichtbij het centrum. Ben je dus nog aan het rijlessen? Zorg dan dat je snel je rijbewijs haalt op je rijschool in Eindhoven of omstreken en bezoek de lichtjesstad met de auto.

Over de auteur

Natasja Bartholomé
Hallo allemaal, mijn naam is Natasja Bartholomé en ik ben content marketeer bij marketingbureau Web Wings. Het is hier dat ik mijn passie voor schrijven mocht gaan inzetten voor Paradijsvogels Magazine, aangezien ik graag mijn ervaringen van mijn vakanties deel in stimulerende reisblogs. Naast schrijven en reizen, ben ik ook groot fan van dansen, boeken en films/series. Paradijsvogels biedt me de mogelijkheid creatief om te gaan met taal en me te verdiepen in deze prachtige onderwerpen en meer. En dat blijf ik heel graag doen.

Recente berichten

Must-have accessoires voor de avontuurlijke reiziger

Waarom jij de natuur moet beschermen

5 manieren om de klantervaring te verbeteren

Rouw in diverse culturen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down