Durbuy - 12 bewonderenswaardige locaties

28 juli 2020
3347

Durbuy, een pittoreske stadje in het Waalse Gewest in de Ardennen. Met zijn kronkelende straatjes en bijzondere ligging doet het je denken aan een sprookjesdorp. Durbuy is dan ook omringd met vele heuvels en een prachtige vallei. Het wordt door velen de kleinste stad van de wereld genoemd maar dit is helaas Vaticaanstad. Dat het een Middeleeuwse stad is kun je zien aan het een spinnenweb van autenthieke straatjes en huizen met oude stenen. Durbuy heeft ondanks dat het een kleine stad is geen gebrek aan activiteiten en heeft voor iedereen wel iets te bieden.

Lijkt het jou ook leuk om deze stad eens te gaan verkennen? Wij hebben de meest bewonderenswaardige activiteiten in Durbuy en omstreken voor jou in kaart gebracht.

 

Het dorpje Wéris

Wéris Durbuy

Wéris ligt in de gemeente Durbuy, op tien minuten rijden ten zuidoosten van de stad. Tijdens de reis erheen kun je genieten van het heuvellandschap waar zich prachtige boerderijen en bossen bevinden.

Het wordt een van de mooiste dorpen van Wallonië genoemd en staat bekend om haar menhirs, dolmen en megalieten. Het absolute icoon van Wéris is de Romaanse kerk van Sainte-Walburge.

Ook kun je er heerlijk genieten op een terras van een café of restaurant na een mooie wandeltour langs de bekendste dolmen en menhirs.

 

De grotten van Hotton

Grotten van Hotton

Ongeveer 15 minuten ten zuiden van Durbuy zijn de grotten van Hotton te vinden. De grotten van Hotton, gegraven door een ondergrondse rivier, bevinden zich 70 meter onder de grond en 6 kilometer lang.

Je daalt af via een trap en een lift naar de ondergrondse wereld voordat je door een doolhof van galerijen reist vol bizarre sculpturen in allerlei kleuren.

Lees ook:  Stilte retraites in Nederland

Ben je helemaal van wild van grotten te bezoeken? Ga dan zeker ook eens de Grotten van Han bekijken!

 

Topiary Park van Durbuy

Als je op zoek bent naar wat ontspanning moet je zeker eens een kijkje nemen in dit prachtige buitenpark. Een mooie plek voor een wandeling waarbij je je niet hoeft te vervelen.  In dit park staat namelijk een verzameling van 250 vormgegeven bomen en buxusstruiken. Je ziet er eenhoorns, het Manneken Pis, gigantische knuffelberen  en nog veel meer.

 

Ga kayakken op de Ourthe

Durbuy kayakkenBen je meer toe aan wat avantuur? Ga dan kajakken op de Ourthe. Het is een rivier dat gevormd is na het stuwmeer van Nisramont. Je zult er gegarandeerd plezier van hebben en onderweg een aantal spectaculaire bezienswaardigheid tegenkomen.

De kajaks zijn in een goede staat en hoewel de rivier een langzaam tempo heeft, zul je aan het einde van de rij wat spanning ervaren als je naar beneden valt net als in een achtbaan.

Je kunt de verschillende pakketten online bekijken en ze direct boeken.

 

Radhadesh

Radhadesh Durbuy

Een bezoek aan Radhadesh in het Chateau de Petite Somme neemt je mee op reis naar India. Dit volledig gerenoveerde 11e-eeuwse kasteel biedt de mogelijkheid om door middel van georganiseerde rondleidingen meer over de Indiase cultuur te leren. Van het de verschillende geloofsovertuigingen tot de eetgewoontes en de geschiedenis van het kasteel. Ben je onder de indruk van het kasteel? Dan kun je na de verschillende dansvoorstellingen verblijven in het mooie gastenverblijf.

 

Durbuy Labyrint

Op een paar minuten rijden van het stadscentrum is het Durbuy Labyrint. Een reusachtig maisdoolhof dat is onderverdeeld in 9 verschillende zones met elk hun eigen activiteiten.

Lees ook:  De landen met het lekkerste eten

Elk jaar heeft het maisdoolhof een nieuw thema, er wordt dan ook alles aan gedaan om het zo spectaculair mogelijk te maken. Het is zelfs mogelijk om geblinddoekt door het doolhof te lopen. Hou jij van een echte uitdaging? Dan is aan het aan jou om aan de hand van de verhalen van sprookjesfiguren uit het begroeide muren, doorlopende steegjes en geheime gangen te komen!

 

 

Kasteel D'Ursel

Kasteel d'Ursel DurbuyEen van de plekken die het stedelijk landschap van Durbuy nog mooier maakt, is het kasteel dat aan de rechteroever van Ourthe ligt. 400 jaar geleden was dit het buitenverblijf van de adellijke familie d'Ursel maar tegenwoordig kun je er terecht voor groepsbezoeken, concerten, ontvangsten en diners. In het kasteel kun je prachtige wandbespanningen, behangsels en schouwstukken uit de 18e en 19e eeuw bewonderen. Net zoals alle kunstwerken van de bewoners en bezoekers van die tijd. Zo waan je je even terug in de tijd.

 

La Canette in het centrum van Durbuy

La canette durbuyHet restaurant La Canette is een must voor iedereen die op zoek is naar een authentieke ervaring binnen deze magische stad. Hoewel Durbuy op zichzelf al magisch is, gaat La Canette verder en laat het je thuis voelen met hun ouderwetse en gezellige sfeer.

Het eten verandert hier van seizoen tot seizoen en bevat voor elk wat wils, van traditionele Belgische specialiteiten tot culinaire gerechten, genoeg keuze voor iedereen. Zeker het bezoeken waard dus!

 

Rots van Falize

Het meest opmerkelijke van de vele monumenten in Durbuy is misschien wel de rots van Fazile. Helemaal bovenaan de stad is namelijk een gigantische 300 jaar oude rots te bewonderen

Lees ook:  Hier vind je de gezelligste terrasjes van Nederland

De vorm van de rots is ontstaan doordat er verschillende lagen kalk door druk omhoog werden gestuwd. De rots van Fazile is omringd door een fontein en gelegen aan water. Recht tegenover de rots kun je genieten van een lekker drankje op een gezellig pleintje.

 

Kasteel Logne

Kasteel van LogneHet Logne kasteel is een oud kasteel gelegen bovenop een heuvel. Het kasteel werd in de 9e eeuw gebruikt als schuilplaats voor monniken van Stavelot die op de vlucht waren. Je kunt niet alleen het kasteel bezoeken en een rondleiding krijgen maar ook deelnemen aan een schattenjacht. Tijdens zo een schattenjacht los je verschillende raadsels op in teamverband. Buiten het hoogseizoen van juli en augustus is het kasteel gratis te bezoeken.

Het weer in Durbuy

Durbuy heeft een zeeklimaat. Er valt in bijna elke maand wel regen en het is het gemiddeld 14°C. Ook in de zomer is er maar een gemiddelde temperatuur van 20°C. Als je van plan bent om naar de Ardennen te gaan en Durbuy te bezoeken is het dus handig om voor de zekerheid een jas of paraplu in je koffer mee te nemen. Het is namelijk in de grotten, kastelen of op het water altijd een stuk kouder dan op het vaste land. Maar ondanks dat er niet altijd het zonnetje schijnt is Durbuy wel een mooie plek die zeker het bezoekje waard is!

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Avontuur met aanhanger

De meest spraakmakende culturele feesten ter wereld

Edelstenen en je sterrenbeeld: dit is de perfecte match

Hoort euthanasie een mensenrecht te zijn?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down