Bewegende bloemen van ijzerdraad

9 mei 2017
211

Ontluikende bloemen, ritselende bladeren en zwierend koraal. De kinetische beelden van kunstenaar Casey Curran zitten barstensvol leven. Zijn gebruik van industriële materialen, zoals hout, kunsthars en ijzerdraad, vormt een mooi contrast met de natuurlijke beeltenis. Zijn laatste werk ‘Bequeath these Seeds’ werd dan ook geïnspireerd door de rappe verstedelijking van zijn woonplaats Seattle. Zo brengt hij de natuur toch weer een beetje terug in beeld.

Van mechanisme tot “organisme”

Curran’s werk ziet er ingewikkeld uit; de onderdelen lijken onafhankelijk van elkaar heen en weer en op en neer te bewegen. Toch is het volgens de kunstenaar vrij simpel. Ieder component zit met een enkele draad bevestigd aan een krukas welke onder het werk zichtbaar is. In plaats van dat hij de kijker zich laat verwonderen over de werking van het kunstwerk, toont hij juist graag hoe ieder onderdeel van het mechanisme bijdraagt aan het eindresultaat. En hoewel sommige van zijn werken motorisch worden aangedreven, maakt hij ook stukken met een zwengel, zodat de kijker het werk zelf tot leven kan brengen.

In de onderstaande beelden is zijn werk in beweging te zien. Meer werk van de kunstenaar is te vinden op zijn Instagram en Vimeo.

'Bequeath these seeds'

Andere werken

casey curran gif (1)

casey curran gif (2)

casey curran gif (3)

Via ThisisColossal/IntheMake

 

Lees ook:  Gevonden houten sculpturen worden doorboord met honderden nagels door Jaime Molina

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings