Bewegende bloemen van ijzerdraad

3307 VIEWS
Bewegende bloemen van ijzerdraad

Ontluikende bloemen, ritselende bladeren en zwierend koraal. De kinetische beelden van kunstenaar Casey Curran zitten barstensvol leven. Zijn gebruik van industriële materialen, zoals hout, kunsthars en ijzerdraad, vormt een mooi contrast met de natuurlijke beeltenis. Zijn laatste werk ‘Bequeath these Seeds’ werd dan ook geïnspireerd door de rappe verstedelijking van zijn woonplaats Seattle. Zo brengt hij de natuur toch weer een beetje terug in beeld.

Van mechanisme tot “organisme”

Curran’s werk ziet er ingewikkeld uit; de onderdelen lijken onafhankelijk van elkaar heen en weer en op en neer te bewegen. Toch is het volgens de kunstenaar vrij simpel. Ieder component zit met een enkele draad bevestigd aan een krukas welke onder het werk zichtbaar is. In plaats van dat hij de kijker zich laat verwonderen over de werking van het kunstwerk, toont hij juist graag hoe ieder onderdeel van het mechanisme bijdraagt aan het eindresultaat. En hoewel sommige van zijn werken motorisch worden aangedreven, maakt hij ook stukken met een zwengel, zodat de kijker het werk zelf tot leven kan brengen.

In de onderstaande beelden is zijn werk in beweging te zien. Meer werk van de kunstenaar is te vinden op zijn Instagram en Vimeo.

‘Bequeath these seeds’

Andere werken

casey curran gif (1)

casey curran gif (2)

casey curran gif (3)

Via ThisisColossal/IntheMake

 

Lees ook:  6x de mooiste natuurhoogtepunten op je campertocht door Canada

MEER INSPIRATIE

Het Noord-Brabantse museum
Bijzondere glaskunst
Muurschilderingen door Adele Renault
Kunstenaar Elyse Dodge ziet bergen anders