Betekenis van edelstenen

20 augustus 2022
563
betekenis van edelstenen

Er heeft de laatste jaren een taboe gerust op edelstenen en op hun werking. Mensen waren niet overtuigd van de betekenis van edelstenen. De werking van edelstenen is dan ook nooit wetenschappelijk bewezen. Wat veel mensen niet weten is dat edelstenen duizenden jaren geleden ook al gebruikt en gedragen werden. Dit omdat men toen al overtuigd was van de positieve werking. Deze werking is niet tastbaar, maar wel voelbaar.

Edelstenen werken namelijk op energetisch niveau. Een niveau dat we niet kunnen zien, maar wel kunnen voelen. Je kan dit ook wel zien als spiritualiteit aangezien spiritualiteit ook op dit niveau werkt. Een spiritueel persoon gelooft namelijk in zielen en trillingen. Ook dingen die je niet kunt zien, maar wel kunt voelen.

Een ander goed voorbeeld van iets wat je niet kunt zien, maar wel kunt voelen zijn je chakra’s. Dit zijn verschillende “opslagplaatsen” van energie in je lichaam. Ieder mens heeft 7 verschillende hoofdchakra’s lopend op de middellijn van je lichaam. Wil je alles weten over chakra's? Lees dan hier verder naar onze blog over chakra's. Alle edelstenen werken op een ander chakra. In deze blog hebben wij drie verschillende soorten edelstenen voor jou uitgelicht. We vertellen je meer over de betekenis van edelstenen en de verschillende werkingen van deze edelstenen.

Betekenis van edelstenen en de soorten edelstenen

Tijgeroog

Een tijgeroog kun je herkennen aan zijn bruine kleur met lichte gele strepen. Deze steen is perfect om te dragen als talisman. Hij heeft namelijk een beschermende werking. Hiernaast maakt deze steen een verbinding tussen de energie van de aarde en de energie van de zon. Daardoor zorgt het tijgeroog voor een hoge vibratie. Ook helpt een tijgeroog je om je aandacht naar binnen te richten en negatieve invloeden van buitenaf te weren. Wanneer je op zoek bent naar evenwicht tussen het fysieke (wat we kunnen zien) en het spirituele (wat we kunnen voelen) kan deze steen je daarbij helpen.

Lees ook:  Alles over rolstoel yoga

De tijgeroog werkt op je derde chakra. Deze chakra wordt ook wel de zonnevlecht genoemd en zit net boven je navel.

Aventurijn

De aventurijn kan verschillende kleuren hebben. Hij komt het meest voor in het groen, maar hij kan ook blauw, geel of rood zijn. De aventurijn zorgt voor een kalmerende en beschermde werking. De aventurijn bevordert tevens je gevoel van welzijn. Het allermooiste kenmerk van deze steen vinden wij dat hij voorspoed en geluk aantrekt en je hiermee motiveert om je dromen waar te maken. Naast het stimuleren van je enthousiasme, individualiteit en het bedenken van ideeën zorgt de aventurijn ook voor meer tolerantie, geduld en inlevingsvermogen. De aventurijn kan gebruik worden als sieraad, maar ook in bad, crèmes of in water.

De groene aventurijn werkt op je 4e chakra. Deze chakra wordt ook wel de hart chakra genoemd omdat hij op de hoogte ligt van je hart. Het enige verschil is dat deze chakra in het midden ligt, op dezelfde plek waar je ruggengraat loopt.

Rozenkwarts  

Als derde en laatste willen we de rozenkwarts edelsteen verder uitlichten. Deze steen wordt ook wel de steen van de liefde genoemd en dankt zijn naam aan de roze kleur die hij heeft. Deze steen trekt verschillende soorten relaties aan. Hiernaast zorgt de rozenkwarts ook voor zelfliefde en zelfacceptatie. Dit zijn zeer belangrijke eigenschappen waar iedereen in zijn of haar dagelijkse leven veel profijt van zal hebben. Ook werkt de rozenkwarts kalmerend en helpt hij bij het verwerken van trauma’s. Op fysiek vlak heeft de rozenkwarts een positieve werking op de geslachtsorganen, seksuele problemen en de vruchtbaarheid.

Lees ook:  Mindfulness maakt je een immoreel mens. Is dat waar?

Na het lezen van deze tekst kon je misschien zelf al invullen op welke chakra de rozenkwarts werkt. De rozenkwarts werkt namelijk zeer sterk in op het hart chakra. Hoe kan het ook anders met al die kenmerken en werkingen.

Chakra’s

In deze blog hebben we al te maken gehad met twee verschillende soorten chakra’s. Het tijgeroog dat werkt op de derde chakra (de zonnevlecht) én de aventurijn en de rozenkwarts die werken op de vierde chakra (het hartchakra). Er zijn nog meer verschillende chakra’s waarover we je graag meer willen vertellen. Iedere chakra staat namelijk symbool voor een plaats in het lichaam waar veel energie zit. Iedere chakra’s zorgt er op zijn beurt namelijk weer voor dat de energie op een goede manier door je lichaam stroomt. Niet geheel onbelangrijk dus!

Omdat er zoveel te vertellen is over chakra’s hebben we hier zoals aangegeven een aparte blog over geschreven. Mocht je alles willen weten over de verschillende soorten chakra’s, chakra healing en healing door middel van chakra stenen dan adviseren wij zoals gezegd ook de Paradijsvogelblog over chakra’s eens te lezen. In deze blog vertellen we je ook meer over yoga healing en het belang van een gebalanceerd lichaam. Wil je zorgen dat je chakra's in balans zijn en blijven? Ontdek dan eens hoe meditatie voor chakra balans werkt.

We hopen dat je wat opgestoken hebt van deze blog en dat jij op zoek, gaat naar de edelsteen die bij jou past of die jij op dit moment nodig denkt te hebben. Er is hierbij geen goed of fout. Ons advies is dan ook: probeer het eens! Baat het niet dan schaadt het niet. Je weet nu in ieder geval meer over de betekenis van de verschillende edelstenen.

Lees ook:  Spirituele betekenis van de kat

Over de auteur

Kai Roterman
Hallo! Mijn naam is Kai Roterman en ik ben online marketeer bij het geweldige marketingbureau Web Wings. Na mijn stage bij het bedrijf succesvol te hebben afgerond, ben ik enorm trots dat ik er nu full time mag werken en dan ook nog eens mag schrijven voor Paradijsvogels Magazine! Ik ben dol op edelstenen, tarot leggen en het leren over verschillende spirituele stromingen. Daarnaast kan ik uren kijken naar tv shows of spelen op mijn Nintendo Switch. Ik hoop dat het lezen van mijn artikelen jullie net zo veel inspireert als het was om te schrijven!

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down