Hoe hebben sterrenbeelden en planeten invloed op onze persoonlijkheid?

28 februari 2023
824
Sterrenbeelden persoonlijkheid

Heb je je ooit afgevraagd wat je sterrenbeeld zegt over je persoonlijkheid? Of hoe de stand van de planeten op het moment van jouw geboorte invloed kan hebben op wie je bent? In dit artikel gaan we in op de vraag: "hoe hebben sterrenbeelden en de stand van planeten invloed op onze persoonlijkheid"? Ontdek de wereld van astrologie

Onze sterrenbeelden spelen een belangrijke rol bij het vormen van onze persoonlijkheid en ons karakter. Elk sterrenbeeld heeft bepaalde eigenschappen, positieve en negatieve die kenmerkend zijn voor mensen die onder dat teken zijn geboren.

Door te kijken naar de positie van de planeten en sterren in jouw geboortehoroscoop, kunnen astrologen bepaalde patronen en kenmerken van jouw persoonlijkheid afleiden. Naast je sterrenbeeld heeft de stand van de planeten ook een impact op je emoties en je energie.

Dit wordt ook wel astrologie genoemd. In deze gids leggen we uit hoe astrologie werkt voor beginners.

Wat is astrologie?

Astrologie is de studie van de beweging van planeten en sterren en hoe deze beweging van invloed kan zijn op het leven op aarde. Astrologie wordt al duizenden jaren beoefend en heeft een sterke invloed gehad op culturen over de hele wereld.

De westerse en moderne astrologie

De populariteit van de Westerse astrologie is in de afgelopen jaren toegenomen door sociale media. Er zijn echter ook nog veel misvattingen over astrologie. Een veel voorkomende misvatting is dat het alleen zou gaan om de zonnetekenhoroscopen en dat het een voorspellend karakter moet hebben.

In de moderne astrologie wordt vaak gebruik gemaakt van een geboortehoroscoop. Deze horoscoop geeft een overzicht van de planeten en sterren op het moment van jouw geboorte. Door te kijken naar de positie van de planeten en sterren in jouw geboortehoroscoop, kunnen astrologen bepaalde patronen en kenmerken van jouw persoonlijkheid afleiden.

De invloed van planeten

Sterrenbeelden invloed op persoonlijkheid

De Zon, Maan, Mercurius, Mars en Venus worden ook wel de persoonlijke planeten genoemd. Deze planeten hebben namelijk (naast het sterrenbeeld) directe invloed op onze persoonlijkheid en ons leven.

Lees ook:  Dit sterrenbeeld is jouw ideale levenspartner

De Zon

Staat in de astrologie voor persoonlijke identiteit, zelfbewustzijn, warmte, creatief potentieel en zelf-respect: de nood om te creëren en om te zijn.

De Maan 

Staat in de astrologie voor gevoelens, stemmingen, het verleden, behoeftes: de nood om te voeden, te antwoorden en te voelen.

Mercurius 

Staat in de astrologie voor spreken, denken, netwerken, het verbale en cognitieve aspect: nood om te weten, denken en communiceren.

Venus 

Staat in de astrologie voor liefde, affectie, onze manier waarop we in relatie staan met anderen, schoonheid, wat we aantrekkelijk vinden: de nood om lief te hebben te appreciëren, je in te leven in anderen.

Mars

Staat in de astrologie voor energie, motivatie, seksualiteit: de nood om te handelen en te motiveren.

Jupiter

Staat in de westerse astrologie voor expansie, groei en geluk. Het wordt beschouwd als de planeet van overvloed, voorspoed en succes. Jupiter heeft invloed op onze overtuigingen, ons geluk en ons vermogen om onze doelen te bereiken.

Saturnus

Vertegenwoordigd in de astrologie beperkingen, grenzen en verantwoordelijkheden. Het wordt beschouwd als de planeet van discipline, structuur en volwassenheid. Saturnus heeft invloed op onze angsten, onze verantwoordelijkheden en onze relaties met autoriteit en regels.

Ook maken Jupiter en Saturnus onderdeel uit van de buitenste planeten, samen met Uranus, Neptunus en Pluto. Deze planeten hebben een langzamer bewegingspatroon en hebben daardoor meer invloed op de persoonlijkheid en het leven van een persoon voor een grotere periode.

De astrologische dierenriem

De westerse astrologie is gebaseerd op de positie van de zon, maan en planeten op het moment van iemands geboorte. Elk teken van de dierenriem wordt geassocieerd met bepaalde persoonlijkheidskenmerken en eigenschappen. De dierenriemtekens worden vaak gebruikt om horoscopen te maken en om inzichten te bieden over verschillende aspecten van het leven. Denk aan: liefde, carrière en gezondheid.

Lees ook:  Wat betekent mijn geboortesteen?

De sterrenbeelden uit de westerse dierenriem

Ram ♈︎

Een ram is geboren tussen 21 maart en 19 april: deze mensen zijn vaak moedig, ambitieus en impulsief, maar kunnen ook egocentrisch en koppig zijn. De ram denkt niet altijd na over zijn/haar acties door de hoeveelheid energie die de ram in zich heeft.

Stier ♉︎

Een stier is geboren tussen 20 april en 20 mei: deze mensen zijn vaak betrouwbaar, praktisch en geduldig. Maar stieren kunnen koppig en bezitterig zijn. Een stier is een levensgenieter, maar is moeilijk te overtuigen.

Tweelingen ♊︎

Tweelingen zijn geboren tussen 21 mei en 20 juni: deze mensen zijn vaak nieuwsgierig, intelligent en sociaal, maar kunnen ook oppervlakkig en rusteloos zijn. Een tweeling is goed met woorden en wint een discussie met gemak. Een tweeling houdt van gezonde spanning.

Kreeft ♋︎

Een kreeft is geboren tussen 21 juni en 22 juli: deze mensen zijn vaak gevoelig, zorgzaam en loyaal, maar kunnen ook zeker humeurig en defensief zijn. Een kreeft kan makkelijk vergeven, maar vergeet nooit! Kreeft is verlegen en heeft een sterk gevoel voor eigenwaarde.

Leeuw ♌︎

Een leeuw is geboren tussen 23 juli en 22 augustus: deze mensen zijn vaak zelfverzekerd, creatief en loyaal.  Ze kunnen ook dominant en arrogant zijn. Leeuwen vechten voor wat ze willen.  Een leeuw wijzigt zijn mening niet, hij/zij blijft bij zijn eigen mening.

Maagd ♍︎

Een maagd is geboren tussen 23 augustus en 22 september: deze mensen zijn vaak praktisch, intelligent en georganiseerd maar zijn vaak ook kritisch en perfectionistisch. Een maagd is zeer nuchter en laat zich neet meesleuren door emoties. Maagden vermijden confrontaties.

Weegschaal ♎︎

Een weegschaal is geboren tussen 23 september en 22 oktober: deze mensen zijn vaak charmant en evenwichtig. Maar een weegschaal kan eindeloos discussiëren en heeft graag dat anderen het eens zijn met zijn of haar mening.

Lees ook:  Het sterrenbeeld stier: eigenschappen en karakter

Schorpioen ♏︎

Een schorpioen is geboren tussen 23 oktober en 21 november: deze mensen zijn vaak gepassioneerd, vastberaden en intens, maar kunnen ook zeker jaloers en wraakzuchtig zijn. Een schorpioen is onafhankelijk en houdt de controle in eigen handen. Vergeten en vergeven is vaak onmogelijk.

Boogschutter ♐︎

Een boogschutter is geboren tussen 22 november en 21 december: deze mensen zijn vaak avontuurlijk, optimistisch en eerlijk, maar kunnen ook ongeduldig en onverantwoordelijk zijn. Boogschutters zijn graag onder de mensen en heeft een open mind, maar ze houden niet van negatieve mensen.

Steenbok ♑︎

Een steenbok is geboren tussen 22 december en 19 januari: deze mensen zijn vaak ambitieus, betrouwbaar en gedisciplineerd maar kunnen ook koud en afstandelijk zijn. Steenbokken zijn zeer geduldig. Ze zien het leven vaak zwart-wit, en zijn streng voor zichzelf.

Waterman ♒︎

Een waterman is geboren tussen 20 januari en 18 februari: deze mensen zijn vaak onafhankelijk, excentriek en innovatief, maar ze kunnen ook afstandelijk en onvoorspelbaar zijn. De waterman doet waar hij of zij zin in heeft en is enorm eigenwijs. Een waterman heeft vrijheid nodig.

Vissen ♓︎

Vissen zijn geboren tussen 19 februari en 20 maart: deze mensen zijn vaak empathisch, creatief en spiritueel, maar kunnen ook gevoelig en onzeker zijn. Ook voelen Vissen vaak problemen van anderen aan en tonen medeleven. Bij vissen is het alles of niets, er is geen middenweg. Vissen kunnen extreem vrolijk, maar ook extreem verdrietig zijn.

Sterrenbeelden hebben invloed op persoonlijkheid, maar ieder persoon is uniek en verschilt en ook andere factoren spelen een rol bij het vormen van onze persoonlijkheid. Door de verschillende eigenschappen heb je sterrenbeelden die goed bij elkaar passen, maar ook sterrenbeelden die niet goed samen gaan.

Over de auteur

Mathias Molenberg

Recente berichten

Zo laat je jouw Toscaanse Jasmijn bloeien!

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings