Beste tijd om Scandinavië en de Scandinavische landen te bezoeken

2 mei 2023
23

Wat is de beste tijd om Scandinavië en de Scandinavische landen te bezoeken? Het hangt ervan af wat je doel is. Lees verder in onze blog.

Wat is de beste tijd om Scandinavië en de Scandinavische landen te bezoeken? Wat voor jou de beste tijd is, hangt af van je doel. Voor een fijne zomervakantie zijn de maanden juni, juli en augustus het beste. Vakantiegangers die zon willen kiezen soms eerder voor de zuidelijke landen dan de Scandinavische landen vanwege de kans op zon en warm weer. In de genoemde drie maanden is die kans in het Noorden het grootst. De temperatuur kan oplopen tot net onder de 30 graden en ook ‘s avonds blijft het aardig warm. Vergeet niet dat Scandinavië een groot gebied bestrijkt en er aan de kust uiteraard meer een kustklimaat heerst dan verder het binnenland in.

Noorderlicht vakantie

Is jouw doel van je reis naar de Scandinavische landen het Noorderlicht bekijken? Dan moet je juist in eind september en voor eind mei de Scandinavische landen bezoeken. Andere wintersport is bovendien in deze periode ook mogelijk. Denk bij wintersport in Scandinavië overigens niet alleen aan skiën en snowboarden. Ook ijsvissen of een hondensledetocht behoren tot het programma. In de zomer blijft het te lang licht om het Noorderlicht goed te kunnen zien. In juni en juli is het in Lapland ook ‘s nachts licht buiten. Statistisch gezien zou je het beste in september of maart kunnen gaan; de kans op dit mooie schouwspel meemaken is dan het grootst.

Lees ook:  Een kleurrijke ode van papier aan de natuur

Wat moet je gezien hebben op je Scandinavië reis?

Wanneer je naar Noorwegen op vakantie gaat, dan zul je zeker de fjorden niet willen missen. Voor het Noorderlicht kun je naar de Noordkaap en de Lofoten reizen. De eilandengroep Lofoten is bovendien ook in de zomer een populaire bestemming vanwege de adembenemende natuur. Ze worden niet voor niets de Noorse Malediven genoemd. Wanneer je een stedentrip in Scandinavië wilt maken, mogen Oslo en de Hanzestad Bergen niet ontbreken. Voor Zweden zijn dit Stockholm en Göteborg. In Zweden kun je in de winter ook het Noorderlicht zien, dit kan in Aurora Sky Station gelegen in het Abisko Nationaal Park. In de zomer is dit park een plek voor diverse outdoor activiteiten zoals kanoën, raften maar ook gewoon hiken.

Het Scandinavië thema kom je tegenwoordig vaak tegen

Open je Netflix, dan kun je niet om de Scandinavische series heen. Ook in de top 10 Nederlandse goksites kun je spellen tegenkomen met een Scandinavisch thema. Een aantal voorbeelden zijn Wild North, Nordic Heroes en Nordic Journey. De laatste heeft ook een travel thema. Alle spellen hebben die typische Nordic elementen uit de Scandinavische cultuur. Ben je meer van spellen in de vorm van video games spelen? Er zijn meerdere spellen die een thema hebben dat aansluit op de Noorse Mythologie. Ter voorbeeld zou je Valheim, God of War en Assassin's Creed Valhalla kunnen bekijken. In onze blog over bordspellen kom je ook Ticket To Ride tegen, een spel dat in een Scandinavische versie beschikbaar is. Doordat je Scandinavië als thema vaker tegenkomt, is het ook logisch dat meer mensen daarheen op reis willen.

Lees ook:  Mathilde | Trouwen in de tijd van Fellini

Boot van Delfzijl naar Noorwegen

Goed om te weten, op het moment van schrijven heeft de boot van Delfzijl naar Noorwegen van de Holland Norway Lines niet langer Delfzijl als aan- en afmeerlocatie. De locatie is op dit moment Emden. Kijk op de website van de Holland Norway Lines voor actuele informatie, vertrektijden en prijzen. Je kunt op bijvoorbeeld Expedia kijken naar de prijzen voor vliegtickets naar Noorwegen en de andere Scandinavische landen.

Verder lezen over reizen? Bekijk ons reis archief.

Lees ook Welke reisorganisaties zijn er allemaal?

Over de auteur

Jasper Voorn

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down