De 7 beste bezienswaardigheden in Parijs

26 mei 2020
767
bezienswaardigheden parijs

Ga je op citytrip naar Parijs dan is het vooraf al handig om een lijstje met bezienswaardigheden te maken. Een citytrip Parijs omvat meestal maar enkele dagen en je wilt natuurlijk zoveel mogelijk bezichtigen. Wij helpen je graag op weg met de onderstaande lijst van de beste bezienswaardigheden in Parijs.

Eiffeltoren: al imposant vanaf de grond

De Eiffeltoren is een van de beste bezienswaardigheden tijdens je stedentrip naar Parijs. Deze hoge toren is alleen al imposant om vanaf de grond te bekijken. Nog leuker is het om het monument te beklimmen.

Louvre: allergrootste museum

Het Louvre is het grootste museum van de hele wereld. Dat is natuurlijk ook een van de beste bezienswaardigheden om tijdens je citytrip Parijs te bezoeken. Je komt er onder meer het schilderij Mona Lisa tegen van Leonardo Da Vinci.

 

louvre parijs

Seine: bekijk Parijs vanaf het water

De Seine is een natuurlijke bezienswaardigheid in Parijs. Het is heerlijk om langs de oevers van de rivier te lopen. Of om vanaf het water in de avond tijdens een rondvaart over de Seine de lichtstad te bekijken. Overdag een rondvaart maken is eveneens mogelijk en zelfs in combinatie met een afstap bij de Eiffeltoren en het Louvre.

Jardin du Luxembourg: ronddwalen in het park

Jardin du Luxembourg is een van de prachtige parken die Parijs rijk is. Het is een toeristische trekpleister, maar ook de Parijzenaars komen er graag. Het park is ruim van opzet met brede lanen, schitterende beelden en oude bomen. Wil je een liefdesverklaring afgeven aan je partner tijdens de citytrip in Parijs? Doe dat dan op de romantische plek bij de Médicis fontein. Er zijn overigens nog meer mooie parken, zoals Jardin du Palais Royal net als Jardin des Plantes.

Lees ook:  De paden op: 5 avontuurlijke wandelroutes op Nederlandse bodem

Champs-Élysées: shoppen en één van de mooiste bezienswaardigheden in Parijs

De Champs-Élysées is een avenue met een lengte van maar liefst 1.910 meter. Hier komen je dromen uit als je van shoppen houdt. Winkels zijn er niet alleen in deze straat te vinden, maar ook in de vele zijstraten. Een bezoek aan deze avenue is prima te combineren met het bekijken van een andere bezienswaardigheid. De Arc de Triomph bevindt zich namelijk op het verkeersplein bij de Champs-Élysées en is in Parijs de bekendste triomfboog.

Catacombes de Paris: duister tafereel

Heb je tijd over tijdens je citytrip Parijs om nog meer van de beste bezienswaardigheden te bezoeken? Dan is het aan te raden om naar de Catacombes de Paris te gaan. Je gaat hier onder de grond kijken naar kunstwerken met een macaber karakter. Er bevindt zich hier 25 meter onder de grond namelijk een verzameling van begraafplaatsen. Deze stammen af uit de achttiende eeuw.

Sacré-Coeur: klimmen of met de kabelbaan

De Sacré-Coeur is een witte basiliek die gesitueerd is in Montmartre en is bovenop een heuvel gevestigd. Je hebt de keuze om naar boven te klimmen of je maakt gebruik van de kabelbaan. Dat is al een leuke attractie op zich tijdens je citytrip Parijs.

 

Parijs toch niets voor u? Bekijk dan de bezienswaardigheden in Bordeaux eens!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down