De 7 beste bezienswaardigheden in Parijs

56 VIEWS
De 7 beste bezienswaardigheden in Parijs

Ga je op citytrip naar Parijs dan is het vooraf al handig om een lijstje met bezienswaardigheden te maken. Een citytrip Parijs omvat meestal maar enkele dagen en je wilt natuurlijk zoveel mogelijk bezichtigen. Wij helpen je graag op weg met de onderstaande lijst van de beste bezienswaardigheden in Parijs.

Eiffeltoren: al imposant vanaf de grond

De Eiffeltoren is een van de beste bezienswaardigheden tijdens je stedentrip naar Parijs. Deze hoge toren is alleen al imposant om vanaf de grond te bekijken. Nog leuker is het om het monument te beklimmen.

Louvre: allergrootste museum

Het Louvre is het grootste museum van de hele wereld. Dat is natuurlijk ook een van de beste bezienswaardigheden om tijdens je citytrip Parijs te bezoeken. Je komt er onder meer het schilderij Mona Lisa tegen van Leonardo Da Vinci.

 

louvre parijs

Seine: bekijk Parijs vanaf het water

De Seine is een natuurlijke bezienswaardigheid in Parijs. Het is heerlijk om langs de oevers van de rivier te lopen. Of om vanaf het water in de avond tijdens een rondvaart over de Seine de lichtstad te bekijken. Overdag een rondvaart maken is eveneens mogelijk en zelfs in combinatie met een afstap bij de Eiffeltoren en het Louvre.

Lees ook:  Bij deze pluktuinen in Nederland kun je zelf fruit plukken

Jardin du Luxembourg: ronddwalen in het park

Jardin du Luxembourg is een van de prachtige parken die Parijs rijk is. Het is een toeristische trekpleister, maar ook de Parijzenaars komen er graag. Het park is ruim van opzet met brede lanen, schitterende beelden en oude bomen. Wil je een liefdesverklaring afgeven aan je partner tijdens de citytrip in Parijs? Doe dat dan op de romantische plek bij de Médicis fontein. Er zijn overigens nog meer mooie parken, zoals Jardin du Palais Royal net als Jardin des Plantes.

Champs-Élysées: shoppen en één van de mooiste bezienswaardigheden in Parijs

De Champs-Élysées is een avenue met een lengte van maar liefst 1.910 meter. Hier komen je dromen uit als je van shoppen houdt. Winkels zijn er niet alleen in deze straat te vinden, maar ook in de vele zijstraten. Een bezoek aan deze avenue is prima te combineren met het bekijken van een andere bezienswaardigheid. De Arc de Triomph bevindt zich namelijk op het verkeersplein bij de Champs-Élysées en is in Parijs de bekendste triomfboog.

Catacombes de Paris: duister tafereel

Heb je tijd over tijdens je citytrip Parijs om nog meer van de beste bezienswaardigheden te bezoeken? Dan is het aan te raden om naar de Catacombes de Paris te gaan. Je gaat hier onder de grond kijken naar kunstwerken met een macaber karakter. Er bevindt zich hier 25 meter onder de grond namelijk een verzameling van begraafplaatsen. Deze stammen af uit de achttiende eeuw.

Lees ook:  Deze Instagramaccounts geven je gegarandeerd reisinspiratie voor Nederland

Sacré-Coeur: klimmen of met de kabelbaan

De Sacré-Coeur is een witte basiliek die gesitueerd is in Montmartre en is bovenop een heuvel gevestigd. Je hebt de keuze om naar boven te klimmen of je maakt gebruik van de kabelbaan. Dat is al een leuke attractie op zich tijdens je citytrip Parijs.

 

Parijs toch niets voor u? Bekijk dan de bezienswaardigheden in Bordeaux eens!

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Tips voor zomers dagje Amersfoort
Slot Loevestein, het bekendste kasteel van Nederland
4x slapen in de buurt van de Kinderdijk
5x yurts in Nederland voor bijzonder slapen