De 6 beste bezienswaardigheden in Bordeaux

24 VIEWS
De 6 beste bezienswaardigheden in Bordeaux

Een citytrip Bordeaux biedt alle gelegenheid om in deze korte tijd de beste bezienswaardigheden van Bordeaux te bezichtigen. De voorpret begint alvast als je een lijstje maakt van de favoriete trekpleisters. Wij helpen je om de leukste plekjes te ontdekken met de beste bezienswaardigheden in Bordeaux op een rij. Zo weet jij straks waar je heen moet tijdens je citytrip Bordeaux.

 Port de la Lune: wandelen door de historie

Port de la Lune is een van de beste bezienswaardigheden die je tijdens je citytrip Bordeaux tegenkomt. Hier wandel je namelijk door het oudste deel van de stad en maak je kennis met het verleden. De historische gebouwen laten een indrukwekkend beeld van de geschiedenis zien.

Bezienswaardigheden Bordeaux

Place des Quinconces: groot plein met monument, één van de mooiste bezienswaardigheden in Bordeaux

Place des Quinconces behoort eveneens tot de beste bezienswaardigheden. Het is in Frankrijk het grootste plein met een monument en prachtige beelden. Aux Girondins trekt als groot wit monument de aandacht. Kijk je even verder dan zie je ook de beelden, Montesquieu en Montaigne.

 

Jardin Botanique: genieten in de botanische tuin. 

Jardin Botanique is een botanische tuin en een bestemming die je tijdens de stedentrip Bordeaux de nodige ontspanning biedt. Het is heerlijk om hier door de tuin te lopen en je te vergapen aan de exotische planten. Je hoeft het niet alleen bij wandelen te laten, want er bevindt zich een restaurant en een cadeauwinkel op het complex. Combineer je bezoek aan deze tuin dan ook gerust met een heerlijke lunch in het restaurant. Er is overigens ook nog een museum waar je onder meer een verzameling met vruchten en zaden kan bekijken.

Lees ook:  Weer eens wat anders: een citytrip naar Tel Aviv

Jardin Botanique Bordeaux

Foto door Trfihi Parks

 

CAPPC Museum: ontdek meer dan 700 kunstwerken

Het CAPPC Museum krijgt ook een plekje op de lijst met beste bezienswaardigheden in Bordeaux. Ook als je geen liefhebber bent van musea is CAPPC toch een aanrader. Zo maak je tijdens je citytrip Bordeaux kennis met ruim 700 moderne kunstwerken. Je maakt als het ware een reis door de tijd van moderne kunst. Er zijn bovendien verschillende moderne kunststromingen te onderscheiden, zoals Arte Povera, Minimal Art en Conceptual Art.

 

Rue Ste Catherine: shoppen in een hele lange winkelstraat

Rue Ste Catherine is als winkelstraat al een bezienswaardigheid op zich. Dat komt door de lengte van 1.175 meter. Dat is al imposant en ook de ligging in Port de La Lune is aantrekkelijk. Hier breng je rustig een middag door om alle leuke winkels te bezoeken.

 

Citadel van Blaye: indrukwekkend militair terrein 

De Citadel van Blaye is tijdens je citytrip Bordeaux een van de beste bezienswaardigheden om te bezoeken. Het betreft hier een militair terrein dat zich aan de rivier de Gironde bevindt ten noorden van de stad. De citadel is omgeven door een gracht en er zijn twee entrees. De hoofdingang is de Porte Royale en de andere ingang is Porte Dauphine. De klokkentoren is te beklimmen en voorziet in een prachtig uitzicht over Blaye en over de rivier de Gironde.

Lees ook:  7 droomplekken langs de Noorse kust waar je langsvaart met de Hurtigrutenboot

Citadel Bleye

Foto door France Voyage

 

Bordeaux toch niets voor u? Bekijk de bezienswaardigheden in Parijs eens!

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Fietsvakantie Frankrijk? Lees onze 6 favoriete tips!
7 Mooiste stranden in Frankrijk
5 mooiste wijnhuizen in Frankrijk
De 7 beste bezienswaardigheden in Parijs