Ontdek de beste apps voor online vrienden te maken

16 januari 2024
64
vrienden maken

Bijna de helft van de Nederlandse volwassenen gaf in 2022 aan zich eenzaam te voelen. Herken je dit? Dan wil je misschien graag nieuwe vrienden maken. Als je extravert bent, stap je misschien makkelijk op anderen af dan een introvert persoon. Ben je introvert? Dan hoeft dit geen probleem te zijn, want er zijn tegenwoordig apps om nieuwe vrienden te maken. In deze tekst hebben wij de 5 beste apps voor online ontmoetingen op een rijtje gezet.

1. Meetup

Ben je introvert? Dan is Meetup een goede app om nieuwe vrienden te maken. Zodra je de app op je telefoon hebt geïnstalleerd, een account hebt aangemaakt en je interesses hebt aangegeven, kun je in contact komen met gelijkgestemden. ExpressVPN onderzocht dat je dit niet op een ‘normale’ manier doet, maar door met mensen met gemeenschappelijke interesses workshops te volgen, samen te komen of deel te nemen aan groepsactiviteiten.

Omdat het voor de hand ligt dat je nieuwe vrienden in de buurt wilt maken, kun je lokale groepen verkennen in Meetup. De app is beschikbaar voor iOS en Android en er zijn geen kosten aan verbonden. Wel kunnen er lidmaatschaps- en evenementenkosten in rekening gebracht worden.

2. Nextdoor

Als je verhuisd bent, laat jij je huidige vrienden achter. Jullie zijn ongetwijfeld voornemens om vrienden te blijven, maar door de afstand kan een vriendschap al snel verwateren. Daarom is het prettig om ook in je nieuwe woonplaats vriendschappen op te bouwen. Nextdoor kan je hierbij helpen. In de app of via het internet kun je chatten met mensen uit de buurt, bijeenkomsten organiseren en spullen (ver)kopen.

Lees ook:  Met de camper door Europa trekken

Gezinnen met kinderen
Nextdoor is vooral geschikt voor gezinnen met kinderen die hun buren willen leren kennen. Je hoeft hierdoor niet meer bij iedereen langs om jezelf te introduceren, maar dit doe je via de digitale weg. Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van Nextdoor.

3. Bumble BFF

Deze app voor online ontmoetingen is voortgekomen uit Bumble. Bij laatstgenoemde app ga je op zoek naar een date, terwijl Bumble BFF juist bedoeld is om online nieuwe vrienden te ontmoeten. Nadat je de app gedownload hebt, stel je een profiel samen. Je voegt foto’s en een biografie toe en stelt je voorkeuren voor leeftijd, geslacht en locatie in.

Hoe het werkt: Swipe vervolgens naar rechts voor mensen die je interessant vindt en naar links voor mensen waarmee je liever geen vrienden wilt worden. Is er sprake van een match tussen jou en een andere gebruiker? Dan hebben jullie 24 uur de tijd om een gesprek te starten voordat de match weer verdwijnt. Bumble BFF is beschikbaar op zowel Android als iOS en is gratis te gebruiken.

vrienden maken

4. Yubo

Behoor je tot ‘Gen Z’ en ben je op zoek naar nieuwe vrienden? Dan is Yubo wellicht iets voor jou. Deze app wordt vooral veel gebruikt door jongeren van 13 tot 25 jaar. Doordat er aparte gemeenschappen zijn voor 13- tot 18-jarigen en jongeren van 18 jaar en ouder, kom je uitsluitend in contact met mensen van je eigen leeftijd. Yubo is vooral handig voor jongeren die langzaam en gestaag nieuwe vriendschappen opbouwen. Nadat jij je voorkeuren ingesteld hebt, kun je beginnen aan de zoektocht naar nieuwe vrienden.

Lees ook:  Creatieve uitspattingen op middeleeuws perkament

Hoe het werkt: Kom je een interessant profiel tegen? Swipe dan naar rechts. Als de andere persoon bij jou hetzelfde doet, is er sprake van een match en kunnen jullie chatten. Yubo is gratis en kan gedownload worden op zowel iPhones als Androidtoestellen.

5. PawDates

Mensen met huisdieren hebben vaak snel een ‘klik’ met anderen die ook dieren hebben. PawDates helpt je om in contact te komen met mensen in de buurt die net zoveel om dieren geven als jij. Via de app kun je bijvoorbeeld met andere mensen afspreken om samen met de hond naar het park te gaan of een stukje te wandelen. Voordat je in contact kunt komen met anderen, moet je eerst een profiel aanmaken. Het gaat hier niet om een profiel voor jezelf, maar voor je huisdier.

Hoe het werkt: Zie je een leuk huisdier? Swipe dan naar rechts. Als het baasje van het andere huisdier dit ook doet, matchen jullie. Jij kunt vervolgens chatten met het andere baasje en samen iets afspreken. PawDates is beschikbaar voor Android en iOS en de basisfuncties zijn gratis te gebruiken.

Over de auteur

Mathias Molenberg
Ik ben Mathias Molenberg, en ik schrijf met veel plezier voor Paradijsvogels Magazine. Mijn passie is het ontdekken van de schoonheid van de wereld, zowel in verre reizen als in alledaagse momenten. Ik deel graag mijn ervaringen en inzichten over geluk, mindfulness en hoe we het leven optimaal kunnen benutten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om mijn laatste artikelen te lezen en laten we samen de wereld verkennen en genieten van de kleine dingen in het leven.

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down