Schatzoeken: de beste rommel- en antiekmarkten van Europa

8 januari 2020
2290

Op zoek naar nostalgische herinneringen aan vervlogen tijden of dat ene felbegeerde designers item of antiekstuk: rommelmarkten hebben voor ieder wat wils. De naam zegt het al, je moet door de rommel heen kunnen kijken, maar dat maakt dat de ontdekking van dat ene perfecte item juist zoveel voldoening geeft. Sommige rommelmarkten dragen de naam 'antiekmarkt', maar vaker niet dan wel moet u dit met een korreltje zout nemen: het meeste 'antiek' is brocante en toch echt minder oud dan dat het eruit ziet. Maar dat mag de pret niet drukken, ook hier zijn schitterende parels te vinden. In dit artikel zetten we de beste rommel- en (vooruit: antiekmarkten) van Europa op een rij.

Wij zijn zelf fervent bezoeker van de grote rommelmarkt in de IJhallen in Amsterdam. Met het pontje achter centraal steek je het IJ over en dan kan het grote schatzoeken beginnen. De imposante oude loodsen en het industriële buitendok vormen de perfecte rauwe setting voor het vinden van een karakteristieke vaas, een authentiek koekblik of een echte oude letterbak. Na het shoppen vier je je ontdekkingen met poffertjes bij de kraam of nog beter: een lekker broodje of stuk taart bij de IJkantine of Pllek.

Er is wat dat betreft geen enkele noodzaak om het schatzoeken naar buiten Nederland te verplaatsen, maar mocht je echt de smaak te pakken hebben of toch zin hebben in een Europa-trip, dan noemen we hierbij graag even onze favoriete antiekmarkten in Engeland, Frankrijk, België en Duitsland.

1. Les Puces de Saint-Ouen in Parijs, Frankrijk

Deze bekende markt in Parijs is bijna een dorp op zich: hij bestaat uit 14 verschillende markten en alles maar dan ook alles wat je kunt bedenken is er te vinden. Het is niet goedkoop, maar kenners vinden er vaak de meeste bijzondere designers items.

Lees ook:  5x De mooiste bloesem wandelingen van Nederland

En ook voor minder ervaren antiekliefhebbers is deze markt een ware belevenis: in het een doolhof van piepkleine winkeltjes kom je de meest unieke en soms bizarre spullen tegen. Meer informatie over deze markt vind je op de officiële website van Les Puces de Saint-Ouen (beschikbaar in Engels en Frans).

2. De weekendmarkt op Portobello Road in Londen, Engeland

De Portobello Road Market loopt van Notting Hill tot Ledbroke Grove. Je kunt er niet alleen naar hartelust struinen in de tweedehands winkels op deze straat, maar je vindt er ook antiek, etenswaren en tweedehands kleding. Op zaterdag vind je in het noordelijkste puntje (onder de Motorway M40 bij het Ledbroke Grove metrostation) bovendien de Portobello Green Market, het hippe tweedehands kleding walhalla dat weliswaar wat minder authentiek is, maar erg populair.

En het is sowieso de moeite waard om op zaterdag te gaan. De gezellige vlooienmarkt op Acklam Road en de exotische Goldborne Road Market met allerlei Portugese en Marokkaanse heerlijkheden zijn dan namelijk ook open. Bekijk hier alle informatie over Portobelle Road. Meer informatie over deze markt vind je op de website van Portobello Road.

3. De zondagmarkt van Waterloo (net onder Brussel), België

Iets dichter bij huis maar niet minder bijzonder is de authentieke rommelmarkt in Waterloo. Ten zuiden van Brussel stallen de verkopers op zondagochtend hun waar uit op een parkeerplaats in het dorp: van echte rommel tot antieke vondsten, schatzoeken is het devies. Tip: ga vroeg weg en neem grote tassen mee! Deze markt heeft geen officiele website, maar beperkte informatie vind je op de website van België Toerisme.

Lees ook:  Vitamine D in de winter? Hier moet je zijn! 

4. De antiekmarkt aan de Main in Frankfurt, Duitsland

In een weekendje Frankfurt mag de rommelmarkt op zaterdag niet ontbreken! Op zaterdagochtend is het er heerlijk struinen langs de Main. In de vele kraampjes vind je tweedehands kleding, meubels, prenten en allerlei prullaria. Het feit dat de prijzen hier nog laag zijn maakt deze markt extra aantrekkelijk en maakt de 'buit' nog mooier. Meer informatie over deze markt in Duitland vind je op frankfurt.de.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Populariteit plantaardige levensstijl: waar komt het vandaan?

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down