Beschilderde lichamen verdwijnen in het landschap

16 december 2016
362

Bodypainting wordt vaak ingezet om het lichaam en de voorstelling erop te doen opvallen. Trina Merry doet het anders: door haar schilderingen verdwijnen de lichamen juist in het landschap en lijkt het alsof ze onzichtbaar worden.

De kunstwerken zijn niet alleen bedoeld om mooi te zijn, maar hebben voor Trina ook nog een andere boodschap. Ze positioneert haar modellen voor beroemde achtergronden die vaak zwart zien van de vele bezoekers die erop af komen. In deze serie koos ze voor de wereldwonderen: van de piramides van Egypte tot de Chinese Muur. Zo wil ze een ander verhaal vertellen over deze locaties, en de kijker dwingen om anders te kijken naar deze plekken die al zo vaak gefotografeerd zijn dat we ons soms nauwelijks meer bewust zijn van hun schoonheid.

Trina wil de modellen bewust niet helemaal laten verdwijnen: "Ik ben geen tovenaar en zou veel eenvoudiger en goedkoper kunnen werken met digitale kunst als medium. In plaats daarvan wil ik de aandacht juist vestigen op de mens in zijn omgeving, om zo deze plekken weer tot leven te wekken. Wanneer ik voor een compositie of locatie kies, zoek ik naar een hoek van waaruit mensen normaal gesproken niet kijken."

 

 

trina-merry-11 trina-merry trina-merry2 trina-merry3 trina-merry4 trina-merry5 trina-merry7 trina-merry8 trina-merry9

Credits: Trina Merry

Lees ook:  Honderd dagen van regenbogen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down