Beroemde mensen uit de jaren 60 met hun mini's

12 november 2020
827

Van Paul McCartney tot Prince Charles, Mr. Bean tot Charlotte Rampling, veel sterren uit de jaren 60 en 70 hadden een Mini en maakten het merk beroemd.

De Mini is als het ware een embleem uit de jaren 60. Hij werd geproduceerd door BMC (British Motor Corporation) vanaf 1959 en was de eerste auto die voorwielaandrijving kreeg. Deze ruimtebesparing heeft alle fabrikanten beïnvloed, omdat voorwielaandrijving tegenwoordig de meest populaire configuratie is. De nieuwe Mini werd gelanceerd in 2001 en verving de legende door updates voor de 21e eeuw.

Het revolutionaire ontwerp van de Mini is gemaakt door Sir Alec Issigonis (1906-1988), die wordt beschouwd als een visionair op het gebied van industrieel transport. Het werd ontworpen als een betaalbaar voertuig als reactie op de oliecrisis. Tijdens de productieperiode werd het gebouwd in de Cowley-fabrieken in het Verenigd Koninkrijk en vervolgens in Australië, België, Chili, Italië, Portugal, Zuid-Afrika, Spanje, Uruguay en Venezuela.

Bron: vintage.es

George Harrison

Enzo Ferrari

James Garner

Charlotte Rampling

Cathy McGowan

Marianne Faithfull

John Hewitt

Jenny Clare

Prince Charles

Paul McCartney

Mr. Bean

Lees ook:  De reflectie van natuur in geluid

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down