Bereken je numerologie en ontdek je toekomst

3 mei 2022
567
numerologie

Numerologie wat is het eigenlijk? Eigenlijk is numerologie een andere benaming voor de taal van de getallen. Maar hoe werkt numerologie nu eigenlijk en hoe is het ontstaan, maar ook hoe kun je je eigen numerologie getal berekenen? Dit hebben wij allemaal voor je uitgezocht en in deze blog neergezet!

De geschiedenis van numerologie

Tegenwoordig weten we nog steeds niet waar de numerologie eigenlijk vandaan komt. Men verdenkt de Egyptenaren ervan om met de numerologie te zijn begonnen. Maar er is ook bewijs dat numerologie al duizenden jaren geleden in Europa en Azië is gebruikt. De numerologie die tegenwoordig wordt gebruikt is toe te schrijven aan Pythagoras, de Griekse filosoof. Er wordt gezegd dat Pythagoras de numerologie naar een hoger niveau heeft getild. De naam komt echter niet van Pythagoras maar van dr. Julian Stenton.

Wat is numerologie?

Bij numerologie gaat het om de cijfers, ook wel om de nummers. Het idee achter numerologie is dat het universum een systeem is dat gebouwd is op cijfers. Deze cijfers zijn de basiselementen van onze wereld. Je kunt namelijk aan de hand van je geboortedatum en aan de hand van je naam, dit wordt later in deze blog nog uitgelegd! Als je een geleerde bent in de numerologie, dan mag je jezelf een numeroloog noemen. Hierbij ben je gespecialiseerd in de betekenis van getallen. Dus wil jij een specialist worden in de betekenis van getallen, doe dan vooral een cursus numerologie!

In de numerologie bestaan er verschillende soorten getallen die je de weg in het leven kunnen wijzen, wij zullen de belangrijkste soorten even benoemen. Tuurlijk is het ook handig als we uitleggen hoe je ze kunt berekenen, daar helpen we je ook bij. Maak je maar geen zorgen!

Verschillende soorten nummers

Je hebt je levenspad nummer, dit is het belangrijkste nummer in heel de numerologie. Het is eigenlijk de basis van de weg die je bewandeld in je leven. Als je naar je nummer kijkt, zou het zo moeten zijn dat je jezelf herkent in de betekenis van het nummer! Het laat zien welke kansen en uitdagingen je krijgt en bepaald dus eigenlijk hoe je leven gaat verlopen. 

Lees ook:  Het sterrenbeeld kreeft: eigenschappen en karakter

Daarnaast heb je nog je expressienummer, dit kijkt naar je eigenschappen. Hiermee kun je je eigen capaciteiten, maar ook de verlangens die je zult ervaren terug zien. Dit nummer is een theorie van Pythagoras, de Pythagoras grafiek heeft men dan ook nodig bij het berekenen van de getallen.

Een ander nummer dat er nog is, is je persoonlijkheidsnummer. Met je persoonlijkheidsnummer kun je zien welke kant jij daadwerkelijk aan anderen laat zien. Bijna niemand laat zijn ware identiteit zien, omdat we onszelf willen beschermen. Je persoonlijkheidsnummer kan je dingen laten inzien die jij normaliter negeert of niet mee wilt omgaan.

Als laatste hebben we ook nog je geboortedag nummer. Je geboortedag nummer zal je specifiek iets kunnen vertellen over de talenten die jij bezit. Maar in combinatie met je levenspad nummer kan dit je gaven of zelf je levensdoel onthullen!

Berekenen van de getallen

Voor ieder soort nummer zijn er verschillende berekeningen, het ene nummer bereken je aan de hand van je geboortedatum en het andere nummer aan de hand van je naam. Nu hoor ik je al denken hoe kun je een nummer berekenen aan de hand van een naam, dat leggen we je allemaal nog uit. Maar we zullen als eerste beginnen met de basis van de numerologie, je levenspad nummer!

Levenspad nummer

Je levenspad nummer bereken je aan de hand van je geboortedatum. Hierbij tel je alle nummers van je geboortedatum bij elkaar op, met uitzondering van de 0! Hierbij blijf je doorrekenen totdat je nog maar 1 getal over houdt. Behalve bij de cijfers 11, 22 en 33, dit zijn de krachtnummers dus hoef je niet meer bij elkaar op te tellen

Lees ook:  Wat is de invloed van de volle maan op je emoties?

Expressie nummer

Je expressienummer wordt berekend aan de hand van je volledige geboortenaam. Dit wil zeggen ook met eventuele doopnamen! Waarschijnlijk denk je hoe kan ik aan de hand van letters rekenen? Nou, door middel van de Pythagoras numerologie!

Pythagoras Numerologie

Persoonlijkheidsnummer

Ook je persoonlijkheidsnummer wordt aan de hand van letters berekend, door weer met de Pythagoras numerologie. Het verschil met het expressie nummer is dat we nu alleen gebruik maken van de medeklinkers. Ook hierbij maak je gebruik van je volledige naam!

Geboortedag nummer

Deze is misschien wel het meest voor de hand liggende. Hierbij tel je de cijfers van je geboortedag bij elkaar op! Hierbij kom je op één getal uit, tenzij je uitkomt op een van de meester getallen!

Betekenis van de getallen

Nu je weet hoe je de getallen moet berekenen is het heel leuk en aardig, maar wat betekenen ze eigenlijk? Ook dat hebben we voor je uitgezocht. Hieronder vind je de betekenis per getal. Dit zijn de betekenissen voor je levenspad nummer!

 • Nummer 1: Je bent heel creatief en je heel goed aan je doelen kunt houden. Daarnaast ben je heel goed in de het uitvoeren van de Wet van Aantrekkingskracht, maar ben je afhankelijk van anderen.
 • Nummer 2: Je bent heel emotioneel, je denkt met je emoties. Waardoor je je heel snel verslagen kunt voelen en alleen maar uitgaat van het negatieve. De wet van aantrekkingskracht is een eitje voor jou!
 • Nummer 3: Je trekt socialiteit aan als een magneet, netwerken is voor jou geen probleem. Dit komt ook door je optimisme, echter door je socialiteit is de toewijding aan je doelen en dromen een stuk moeilijker dan je gedacht had.
 • Nummer 4: Je weet wat je wilt en je weet wat je daar voor moet doen. Maar juist doordat je zo goed weet wat je wilt en wat je moet doen, mis je de spontane kansen die zich voordoen in het leven.
 • Nummer 5: Je denkt heel ruim en vooral in oplossingen, je leeft ook in het hier en nu. Maar juist door in het hier en nu te leven kun je ook soms teveel genieten en buiten jezelf treden.
 • Nummer 6: Je bent heel medelevend! Het kan dan ook niet anders dan dat je goedheid zich constant verspreid. Maar neem ook vooral je tijd om te ontdekken wat jij leuk vindt!
 • Nummer 7: Je bent een persoon die heel vredig kan genieten van een band die je met andere mensen hebt opgebouwd. Maar je vindt het moeilijk om bepaalde dingen te waarderen!
 • Nummer 8: Je bent gefocust en vastberaden, je weet wat je wilt! hierdoor ben je hartstikke zelfverzekerd. Maar je bent vaak gefocust op de verkeerde dingen en kunt hierdoor je dromen niet waarmaken
 • Nummer 9: Mensen hebben de neiging je snel te respecteren, je bent namelijk een eerbaar persoon die zijn eerlijke mening geeft. Maar je kan hierdoor ook teveel gefocust zijn op je carrière of financiële vrijheid!
 • Nummer 11: Een meester nummer, je bent dan ook een spiritueel bewust persoon. Mensen zien je waarschijnlijk als iemand die meer weet. Een nadeel van nummer 11 zijn de stemmingswisselingen
 • Nummer 22: Het krachtigste nummer van allemaal. Als je je krachten optimaal benut zul je de wereld kunnen verbeteren. Maar wel met de nodige uitdagingen, want je blijft jezelf beschermen.
 • Nummer 33: Dit wordt beschouwd als het nummer van de leraar. Je houdt je bezig met het verbeteren van de wereld en dan met name de goedheid van de mens.
Lees ook:  Wat zijn engelen getallen?

Hopelijk ben je nu een beetje bekend met numerologie, maar numerologie is niet het enige spirituele waar wij over schrijven! Lees ook eens onze blog over de kleur van je aura!

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

Ontdek de geheimen van chakra healing

Meditatie voor chakra balans: ontdek hoe het werkt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings