Beleef de lente in de nestkasten! | Webcam Vogelbescherming

22 februari 2016
666

Volg het dagelijks leven van de bosuil, slechtvalk, spreeuw, ijsvogel en nog 8 andere exemplaren vanuit een nestkastje met de nieuwe webcams van de Vogelbescherming. Vanaf vorige week kun je meeleven met broedende vogels die ook dit jaar weer hun intrek zullen nemen in/ op de verschillende broedplekken. Met een beetje geluk zie je de mannetjes-koolmees al. Kees de Pater van de Vogelbescherming vertelt: "Een mannetjes-koolmees slaapt 's nachts al in de kast, dus als je de webcam opzoekt dan zie je waarschijnlijk een klein pluizenbolletje zitten."

[quote text_size="small"]

"De ooievaars hebben gepaard! De kans is groot dat wanneer je kijkt je ze samen op het nest ziet zitten"

Ook de andere nestkasten krijgen inmiddels flink wat aanloop:

Bij de bosuilen is de vrouw steeds vaker in de kast te zien.

De ooievaars hebben gepaard! De kans is groot dat je ze samen op het nest ziet zitten.

In de Achterhoek zijn de steenuilen in beeld verschenen...en ze kregen bezoek van een nijlgans!

Kijk ook mee in de nestkasten van de kerkuil en de slechtvalk (spectaculaire locatie!). 

webcam vogelbescherming

Op de website van de Vogelbescherming vind je ook veel leuke filmpjes van de mooie momenten dat je even niet achter de webcam zat.

Op naar de lente!

Zelf een nestkast ophangen? Kijk hier!

webcam vogelbescherming

Lees ook:  Dit kun je doen tegen gele bladeren!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down