Beeldhouwkunst met een onverwachte levensles

1 juni 2016
413

Hoe wij het leven ervaren, hangt af van hoe we naar de wereld om ons heen kijken. Ziet je op een bewolkte dag enkel de wolken of geniet je van die enkele zonnestralen die door het wolkendek weten te breken? Door dit perspectief laat de Franse beeldhouwer Matthieu Robert-Ortis zich inspireren voor zijn kunstwerken.

Hij hoopt met zijn kunst de kijker na te laten denken over hun kijk op het leven en of er geen alternatieve zienswijze mogelijk is. Om mensen te inspireren om ook eens door de ogen van een ander te kijken, zodat eventuele geschillen opgelost kunnen worden. Want begrijpen en accepteren dat mensen verschillende visies hebben, zal ons dichter bij elkaar brengen.

Dit wordt op briljante wijze geïllustreerd door zijn werk La révolution des Girafes. Zoals de video onderaan de pagina laat zien, lijkt dit beeld vanuit de ene hoek op twee giraffen, maar wanneer de kijker het perspectief verandert door om het beeld heen te lopen, lijkt het ineens op een olifant.

Dus voor de toekomst is het wellicht goed om te onthouden dat we, voordat we van een mug een olifant maken, de mogelijkheid moeten overwegen dat de olifant misschien wel een giraf is..

matthieu robert-ortis

matthieu robert-ortis

 

Lees ook:  Saaie gebouwen worden omgetoverd tot kunstwerken

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down