Beeldhouwkunst met een onverwachte levensles

1369 VIEWS
Beeldhouwkunst met een onverwachte levensles

Hoe wij het leven ervaren, hangt af van hoe we naar de wereld om ons heen kijken. Ziet je op een bewolkte dag enkel de wolken of geniet je van die enkele zonnestralen die door het wolkendek weten te breken? Door dit perspectief laat de Franse beeldhouwer Matthieu Robert-Ortis zich inspireren voor zijn kunstwerken.

Hij hoopt met zijn kunst de kijker na te laten denken over hun kijk op het leven en of er geen alternatieve zienswijze mogelijk is. Om mensen te inspireren om ook eens door de ogen van een ander te kijken, zodat eventuele geschillen opgelost kunnen worden. Want begrijpen en accepteren dat mensen verschillende visies hebben, zal ons dichter bij elkaar brengen.

Dit wordt op briljante wijze geïllustreerd door zijn werk La révolution des Girafes. Zoals de video onderaan de pagina laat zien, lijkt dit beeld vanuit de ene hoek op twee giraffen, maar wanneer de kijker het perspectief verandert door om het beeld heen te lopen, lijkt het ineens op een olifant.

Dus voor de toekomst is het wellicht goed om te onthouden dat we, voordat we van een mug een olifant maken, de mogelijkheid moeten overwegen dat de olifant misschien wel een giraf is..

Lees ook:  12 mooie (en noodzakelijke) bruggen speciaal voor dieren

matthieu robert-ortis

matthieu robert-ortis

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Het zalige nietsdoen: portretten om helemaal van tot rust te komen
Een kunstzinnige ode aan de natuur
Deze magnifieke strandbeesten wandelen op de wind
Deze kunstenaar ‘schildert’ prachtige portretten met schroeven