Beeldhouwen met een kettingzaag

2362 VIEWS
Beeldhouwen met een kettingzaag

Al vanaf een jonge leeftijd tekende Jürgen Lingl-Rebetez alles wat hij hij tegen kwam: dieren, mensen, gebouwen en landschappen. Nu, 40 jaar later, tekent hij nog steeds, maar dan met een kettingzaag. Zijn beeldhouwwerken lijken net nauwkeurige potloodschetsen die vanuit een blok hout tot een 3d-model uitgewerkt zijn.

Zowel kippen en ganzen als leeuwen en ijsberen passeren de revue. Het is bijna onvoorstelbaar dat hij voor deze verfijnde beelden gebruik heeft gemaakt van zo’n ruw werktuig als een kettingzaag. Met een houtbeitel en wat verfstreken hier en daar maakt hij zijn uitzonderlijke creatie helemaal af en ondanks de schetsmatige uitwerking lijken de werken zo levensecht dat u verwacht dat de leeuw elk moment kan gaan brullen of dat de haas een sprintje door de ruimte zal trekken. Werkelijk een uniek staaltje kunst.

Onderstaand filmpje laat (versneld) de bijzondere werkwijze van de kunstenaar van begin tot eind zien. Erg interessant!

Jürgen Lingl-Rebetez Jürgen Lingl-Rebetez Jürgen Lingl-Rebetez Jürgen Lingl-Rebetez Jürgen Lingl-Rebetez Jürgen Lingl-Rebetez Jürgen Lingl-Rebetez Jürgen Lingl-Rebetez Jürgen Lingl-Rebetez Jürgen Lingl-Rebetez Jürgen Lingl-Rebetez Jürgen Lingl-Rebetez Lemuniran_front

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  Collosale olifanten gesneden uit minuscule potloodpunten

MEER INSPIRATIE

Een verstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden
Beelden op het snijvlak tussen fantasie en werkelijkheid
Architect ontwerpt een plek van eerbied voor een gigantisch Boeddhabeeld op Japanse begraafplaats
Standbeelden met een ziel