Beeldhouwen met een kettingzaag

15 juni 2016
325

Al vanaf een jonge leeftijd tekende Jürgen Lingl-Rebetez alles wat hij hij tegen kwam: dieren, mensen, gebouwen en landschappen. Nu, 40 jaar later, tekent hij nog steeds, maar dan met een kettingzaag. Zijn beeldhouwwerken lijken net nauwkeurige potloodschetsen die vanuit een blok hout tot een 3d-model uitgewerkt zijn.

Zowel kippen en ganzen als leeuwen en ijsberen passeren de revue. Het is bijna onvoorstelbaar dat hij voor deze verfijnde beelden gebruik heeft gemaakt van zo’n ruw werktuig als een kettingzaag. Met een houtbeitel en wat verfstreken hier en daar maakt hij zijn uitzonderlijke creatie helemaal af en ondanks de schetsmatige uitwerking lijken de werken zo levensecht dat u verwacht dat de leeuw elk moment kan gaan brullen of dat de haas een sprintje door de ruimte zal trekken. Werkelijk een uniek staaltje kunst.

Onderstaand filmpje laat (versneld) de bijzondere werkwijze van de kunstenaar van begin tot eind zien. Erg interessant!

Jürgen Lingl-Rebetez Jürgen Lingl-Rebetez Jürgen Lingl-Rebetez Jürgen Lingl-Rebetez Jürgen Lingl-Rebetez Jürgen Lingl-Rebetez Jürgen Lingl-Rebetez Jürgen Lingl-Rebetez Jürgen Lingl-Rebetez Jürgen Lingl-Rebetez Jürgen Lingl-Rebetez Jürgen Lingl-Rebetez Lemuniran_front

Lees ook:  Op deze takken lopen honderden kleine mensen van papier

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings