Deze beelden gaan letterlijk door elkaar heen en vertellen een ontroerend verhaal

27 juli 2016
1198

Iedere avond om 7 uur komen deze beelden van een man en een vrouw tot leven. De 8 meter hoge sculpturen staan aan het strand van Batumi, Georgië, en zijn gemaakt door de Georgiaanse beeldhouwer Tamara Kvesitadze. De beelden beginnen om 7 uur naar elkaar toe te bewegen. In de 10 minuten die volgen, lijken de beelden elkaar kort te omhelzen, ze smelten even samen en gaan dan door elkaar heen en laten de ander weer achter.

Het liefdesverhaal van Ali en Nino

De figuren beelden het verhaal uit van de liefdesroman Ali en Nino, geschreven in 1937 door Kurban Said. Het speelt zich af rond 1918-1920 in Bakoe, Azerbeidzjan, dat toen tot de Sovjet-Unie behoorde. Dit was ten tijde van de Eerste Wereldoorlog en de Russische Revolutie. Het verhaal gaat over Ali, een moslimjongen, en Nino, een Georgiaanse prinses, die verliefd op elkaar zijn, ondanks hun verschillende etnische en religieuze achtergronden. Het literaire meesterwerk vertelt over de conflicten die ontstaan bij de samensmelting van culturen in een maatschappij waar van multiculturaliteit nog lang geen sprake was. Toch weet de liefde tussen Ali en Nino dit alles te overwinnen. Maar uiteindelijk zorgt de Russische Revolutie ervoor dat hun liefdesverhaal op tragische wijze aan zijn einde komt.

Bekijk hieronder een korte video van de elkaar omhelzende beelden.

 

Ali en Nino

anasty44

Lees ook:  De 5 meest romantische dates

Geïnteresseerd in het verhaal van Ali en Nino? Je kunt het boek hier vinden.

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down