B&B Warreweide: slapen in een pipowagen met hottub naast de deur

2853 VIEWS
B&B Warreweide: slapen in een pipowagen met hottub naast de deur

Zodra de avond valt met een wijntje in de hand, hup, de hot tub in en genieten van de sterrenhemel. ’s Ochtends bij het ontwaken open je de gordijnen. De opkomende zon geeft een prachtige gloed over het Friese landschap en met een beetje mazzel zie je de reeën langs de bosrand lopen. Welkom bij bed en breakfast Warreweide.

In 2011 verhuisden Annie Adema en haar partner naar de Warrewei. Een prachtige plek tussen het Friese Tijnje en Aldeboarn. Zij kwamen er tijdens de bouw van hun woning al snel achter dat dit vooral een plek is om met anderen te delen. Het idee voor een bed & brochje (Fries voor ontbijt) was geboren.

Een knusse pipowagen met bedstee en houtkachel

Bij B&B Warreweide logeer je in ‘de Warrewein’. Deze pipowagen is voorzien van gezellige bedstee en houtkachel. Heerlijk om ’s winters bij op te warmen met een kop thee of warme chocolademelk. Lees een boek, draai oude platen op de platenspeler of speel één van de aanwezige gezelschapsspelletjes. Je telefoon kun je thuis laten.

’s Ochtends wordt je voorzien van een ontbijt dat met liefde wordt klaargemaakt door de eigenaren. Lekker uitgebreid met verse streekproducten en zelfgemaakte jam. Bij mooi weer zit je heerlijk in de tuin!

We willen onze gasten echt verwennen en vinden het fijn dat ze hier ook de tijd voor nemen en van genieten.

Artikel gaat verder onder de foto’s >

warreweide 1

warreweide 6

Bloemenpluktuin Warreweide

Annie heeft tevens een eigen bloemenpluktuin (blommepluktún in goed Fries), waar je in het voorjaar en de zomer kunt genieten van tulpen, dahlia’s en zonnebloemen. Leuk om een zelfgeplukt bosje mee naar huis te nemen of je pipowagen mee op te fleuren. Je bent ook van harte welkom om een handje mee te helpen in de tuin: even wroeten in de aarde en je hoofd leeg maken.

Lees ook:  4x slapen in de buurt van de Kinderdijk

Artikel gaat verder onder de foto’s >

warreweide 7

warreweide 11

Voor natuurliefhebbers

Vlakbij de B&B bevindt zich het natuurgebied De Deelen. Hier kan je heerlijk wandelen rond en over leuke bruggetjes over de zgn. petgaten. Ook leent dit gebied zich goed voor een mooie fietstocht langs het water.

warreweide - cover

Een echte aanrader is het fietsen van de pontjesroute in Nationaal Park De Alde Feanen. Je komt tijdens deze route veel vaarwater tegen en stapt dan met je fiets op een pontje dat je naar de overkant brengt. Het is een fietstocht van ongeveer 8 pontjes en ziet tijdens het overvaren veel soorten vogels. Dit gebied is met meer dan 100 soorten namelijk een van de belangrijkste waterrijke vogelgebieden van Nederland.

de deelen 2 

Een overnachting met ontbijt kost € 75,-. Wil je meerdere nachten boeken, dan kost het verblijf € 70,- per nacht. Reserveren kan via deze link.


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving.

MEER INSPIRATIE

Verblijven in een huisje in het bos is echt genieten
De leukste airbnb’s op Texel
De leukste Airbnb’s van Amsterdam
Romantisch overnachten in deze bijzondere cabins in de Ardennen