Villa Magnolia | Slaap temidden van het Zeeuwse strand, bos en duin

1524 VIEWS
Villa Magnolia | Slaap temidden van het Zeeuwse strand, bos en duin

Aan de rand van Oostkapelle ligt B&B Villa Magnolia. Een bijzonder verblijf waar de eigenaren uitgaan van de Griekse filosofie Xenia, oftelwel: gastvriendschap. 

Het verhaal van de villa begint in 1910 wanneer de eerste plannen worden getekend voor de constructie van de toekomstige woning van de familie Van Teylingen. Nadat de familie de villa verkoopt, wordt deze in gebruik genomen als landbouwschool in 1946. Sinds 1984 is de villa in eigendom van de familie Troy, die na zorgvuldige renovatie het ombouwde tot hotel.

130723 20071 SUMPLUSfoto (1232 x 820)

magnolia5

Bordspellen en een goed gevulde boekenkast

De gastheren en -vrouwen van Villa Magnolia doen er alles aan om het hun gasten naar de zin te maken. Er is in de buurt genoeg te beleven, maar soms is het ook fijn om gewoon te blijven waar je bent. Daarom zijn er in het verblijf veel bordspellen aanwezig en een boekenkast vol leesvoer in verschillende talen (hier ben je wel even mee zoet). Heb je zin in een film? Dan kan je om een dvd-speler vragen.

Ook leuk: wanneer je terugkomt van een lange wandeling kun je zelf een drankje en een hapje maken in de oude keuken van de villa. Dit is een zgn. honesty bar, je houdt dus zelf bij wat je hebt gegeten en gedronken. Qua wijnen zit je hier goed: de wijncollectie is samengesteld door de voormalig sommelier van Oud Sluis, het welbekende 3-sterrenrestaurant.

Lees ook:  Verrassende ontdekkingen midden in de natuur van Tenerife

magnolia magnolia2

Bijzondere tuinen

Villa Magnolia dankt haar naam aan de gelijknaminge plant die tot 1944 romdom de villa groeide. Deze werd in de 17e eeuw door de Fransen geïmporteerd en bloeit het beste in een windstil klimaat, daarom is het zo lastig om deze in Zeeland goed te laten groeien. Daar komt bij dat Oostkapelle gedurende de oorlog een jaar onder water heeft gestaan omdat de dijken waren gebombardeerd. Na afloop van de oorlog waren alle bloemen en planten weg. Nu vind je op het landgoed verschillende tuinen om doorheen te dwalen. Rondom de Orangerie en de studio’s liggen tuinen in Engelse landschapsstijl die je het idee geven dat je midden in de velden staat. Je loopt op je wandeling zomaar fazanten en herten tegen het lijf! Rondom de boederij worden de tuinen in samenwerking het Het Zeeuws Landschap weer voorzien van de oorspronkelijke vegetatie die de afgelopen decennia verdwenen vanwege herbestemming en waterwinning.

Stranden, bossen en duinen

In de directe omgeving van Villa Magnolia kun je eindeloos wandelen over de brede stranden, zowel richting Domburg als Oostkapelle. Zit je hier wat langer in de zomer? Huur dan een strandhuisje, dan hoef je al je spullen niet steeds heen en weer te sjouwen. De duinen en stranden zijn hier in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Scheveningse kust nauwelijks bebouwd. Af en toe kom je een fijne strandtent tegen waar je mosselen en verse schol eet en de zomer- of winterzon langzaam onder ziet gaan. Voor wie echt goede zin geeft: loop helemaal naar Westkapelle en wissel je wandeling af met stukken over het strand, de duinen en door de bossen.

Lees ook:  5x yurts in Nederland voor bijzonder slapen

domburg3

domburg2

150814 2212 SUMPLUSfoto

Absolute stilte

Je kunt hier logeren in de mooie 1oo-jarige villa, studio’s (fijn wanneer je zelf wil koken), de boerderijkamers op het landgoed of in een van de vakantiewoningen. Goed om te weten: de boerderijkamers zijn in 2013 helemaal gerenoveerd. Daardoor zijn ze ook heel goed geisoleerd. Fijn, want het is er heel stil. Zo stil dat sommige gasten wel eens het ontbijt missen dat tot 10.30 wordt geserveerd. De staf weet hiervan, dus ze wekken je met liefde op een redelijk tijdstip wanneer je toch graag wil mee-ontbijt.

Meer weten of reseveren? Dat kan hier.


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving.

MEER INSPIRATIE

De leukste airbnb’s op Texel
De leukste Airbnb’s van Amsterdam
Romantisch overnachten in deze bijzondere cabins in de Ardennen
Overnacht in dit openluchthotel in Zwitserland