Villa Magnolia | Slaap temidden van het Zeeuwse strand, bos en duin

5 december 2017
265

Aan de rand van Oostkapelle ligt B&B Villa Magnolia. Een bijzonder verblijf waar de eigenaren uitgaan van de Griekse filosofie Xenia, oftelwel: gastvriendschap. 

Het verhaal van de villa begint in 1910 wanneer de eerste plannen worden getekend voor de constructie van de toekomstige woning van de familie Van Teylingen. Nadat de familie de villa verkoopt, wordt deze in gebruik genomen als landbouwschool in 1946. Sinds 1984 is de villa in eigendom van de familie Troy, die na zorgvuldige renovatie het ombouwde tot hotel.

130723 20071 SUMPLUSfoto (1232 x 820)

magnolia5

Bordspellen en een goed gevulde boekenkast

De gastheren en -vrouwen van Villa Magnolia doen er alles aan om het hun gasten naar de zin te maken. Er is in de buurt genoeg te beleven, maar soms is het ook fijn om gewoon te blijven waar je bent. Daarom zijn er in het verblijf veel bordspellen aanwezig en een boekenkast vol leesvoer in verschillende talen (hier ben je wel even mee zoet). Heb je zin in een film? Dan kan je om een dvd-speler vragen.

Ook leuk: wanneer je terugkomt van een lange wandeling kun je zelf een drankje en een hapje maken in de oude keuken van de villa. Dit is een zgn. honesty bar, je houdt dus zelf bij wat je hebt gegeten en gedronken. Qua wijnen zit je hier goed: de wijncollectie is samengesteld door de voormalig sommelier van Oud Sluis, het welbekende 3-sterrenrestaurant.

magnolia magnolia2

Bijzondere tuinen

Villa Magnolia dankt haar naam aan de gelijknaminge plant die tot 1944 romdom de villa groeide. Deze werd in de 17e eeuw door de Fransen geïmporteerd en bloeit het beste in een windstil klimaat, daarom is het zo lastig om deze in Zeeland goed te laten groeien. Daar komt bij dat Oostkapelle gedurende de oorlog een jaar onder water heeft gestaan omdat de dijken waren gebombardeerd. Na afloop van de oorlog waren alle bloemen en planten weg. Nu vind je op het landgoed verschillende tuinen om doorheen te dwalen. Rondom de Orangerie en de studio's liggen tuinen in Engelse landschapsstijl die je het idee geven dat je midden in de velden staat. Je loopt op je wandeling zomaar fazanten en herten tegen het lijf! Rondom de boederij worden de tuinen in samenwerking het Het Zeeuws Landschap weer voorzien van de oorspronkelijke vegetatie die de afgelopen decennia verdwenen vanwege herbestemming en waterwinning.

Lees ook:  Het gevoel van een hooizolder: comfortabel slapen in een strowagen

Stranden, bossen en duinen

In de directe omgeving van Villa Magnolia kun je eindeloos wandelen over de brede stranden, zowel richting Domburg als Oostkapelle. Zit je hier wat langer in de zomer? Huur dan een strandhuisje, dan hoef je al je spullen niet steeds heen en weer te sjouwen. De duinen en stranden zijn hier in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Scheveningse kust nauwelijks bebouwd. Af en toe kom je een fijne strandtent tegen waar je mosselen en verse schol eet en de zomer- of winterzon langzaam onder ziet gaan. Voor wie echt goede zin geeft: loop helemaal naar Westkapelle en wissel je wandeling af met stukken over het strand, de duinen en door de bossen.

domburg3

domburg2

150814 2212 SUMPLUSfoto

Absolute stilte

Je kunt hier logeren in de mooie 1oo-jarige villa, studio's (fijn wanneer je zelf wil koken), de boerderijkamers op het landgoed of in een van de vakantiewoningen. Goed om te weten: de boerderijkamers zijn in 2013 helemaal gerenoveerd. Daardoor zijn ze ook heel goed geisoleerd. Fijn, want het is er heel stil. Zo stil dat sommige gasten wel eens het ontbijt missen dat tot 10.30 wordt geserveerd. De staf weet hiervan, dus ze wekken je met liefde op een redelijk tijdstip wanneer je toch graag wil mee-ontbijt.

Meer weten of reseveren? Dat kan hier.


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De mythe van Prometheus, god en Titaan

De 9 allermooiste gedichten bij overlijden moeder

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings