B&B Erve Veldink | Hier hoor je alleen de geluiden van de natuur

2 november 2015
166

Erve Veldink is een monumentale boerderij die stamt uit de 14e eeuw, maar de gebouwen zijn in de loop der tijd vervangen. De huidige gebouwen zijn 120 jaar oud. De boerderij is te vinden in aan de rand van het Achterhoekse dorp Haarlo (bij Borculo). Het is een plek waar je echt tot rust komt. 

Wordt begroet door vrolijke vogels

De weg naar rust en ontspanning begint al bij de lange oprijlaan met eeuwenoude bomen. Eenmaal op het erf word je verwelkomd door scharrelende kippen, een prachtige lapjeskat, loopeendjes die je meteen aan het lachen maken, duiven en een trotse pauw die je graag laat zien hoe mooi hij is.
DSC_0511

Terug naar jezelf

Wat het logeren bij Erve Veldink zo bijzonder maakt is de pure rust die je hier geniet. In het typisch Achterhoekse landschap wisselen bossen, akkers, weilanden en beken elkaar af.  Er zijn geen geluiden van verkeer om je heen, alleen maar natuur en het gezang van vogels.
Hier kan je de dagelijkse drukte ontspringen. Er is ruimte voor fietstochten, fijne wandelingen in de natuur, schrijven, lezen, meditatie of zelfs therapie. Erve Veldink is namelijk niet zomaar een B&B; het is een kleine woongemeenschap waar ook gasten worden ontvangen.
De bewoners willen de gasten een rustgevende plek te bieden waar zij kunnen ontspannen, opladen en bezinnen. Zij hebben als uitgangspunt om een grotere bewustwording te creëren, door werkelijk in contact te staan met jezelf en je omgeving en te leven vanuit je hart.

Zodra je de tijd neemt om de natuur in te gaan en even weg te zijn van vaste patronen ontstaat er ruimte voor bewustzijn, gezondheid en inspiratie.

Artikel gaat verder onder de foto's >
Image-1
Kota-schommel-weitje klein

Boomhut en Finse Kota

Erve Veldink biedt verschillende soorten accommodaties aan. Er zijn verschillende appartementen beschikbaar voor 1 tot 3 personen en gaan toepasselijk bij de naam van de dieren die je op het erf vindt, zoals 'De Pauw' en 'De Kerkuil'. Daarnaast is er ook een boomhut en een Finse Kota aanwezig.

Lees ook:  Vondsten uit de natuur worden botanische kunstwerken

De boomhut

Hoog tussen drie grote eiken is een boomhut gebouwd, speciaal voor deze plek ontworpen. Tussen de uilen en andere vogels heb je een fantastisch uitzicht. Het beschikt onder andere over een zitje, bedstede en een terras.
Hoewel goed geïsoleerd en verwarmd middels een kleine elektrische radiator, is een verblijf in de boomhut gedurende de wintermaanden een frisse vorm van kamperen, maar wel een leuke ervaring. Sanitaire mogelijkheden en een kleine keuken vind je op de boerderij.
Artikel gaat verder onder de foto's >
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
boomhut vanuit wei (Small)
terras boomhut (Small)

De Finse Kota

De zeskantige Kota, origineel uit Finland geeft je een knus plekje. De hut past als een warme deken past om je heen; het is een plek waar je je even terug kunt trekken en bijtanken voor de houtkachel op een rendierhuid. Heerlijk met een warme kop thee.
Ben je enthousiast geraakt en wil je hier graag een of meer overnachtingen boeken, dan kun je telefonisch of per e-mail reserveren via: 0545 - 261 448 of info@erveveldink.nl. Bezoek de website voor meer informatie.
 


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings