B&B Erve Veldink | Hier hoor je alleen de geluiden van de natuur

588 VIEWS
B&B Erve Veldink | Hier hoor je alleen de geluiden van de natuur

Erve Veldink is een monumentale boerderij die stamt uit de 14e eeuw, maar de gebouwen zijn in de loop der tijd vervangen. De huidige gebouwen zijn 120 jaar oud. De boerderij is te vinden in aan de rand van het Achterhoekse dorp Haarlo (bij Borculo). Het is een plek waar je echt tot rust komt. 

Wordt begroet door vrolijke vogels

De weg naar rust en ontspanning begint al bij de lange oprijlaan met eeuwenoude bomen. Eenmaal op het erf word je verwelkomd door scharrelende kippen, een prachtige lapjeskat, loopeendjes die je meteen aan het lachen maken, duiven en een trotse pauw die je graag laat zien hoe mooi hij is.

DSC_0511

Terug naar jezelf

Wat het logeren bij Erve Veldink zo bijzonder maakt is de pure rust die je hier geniet. In het typisch Achterhoekse landschap wisselen bossen, akkers, weilanden en beken elkaar af.  Er zijn geen geluiden van verkeer om je heen, alleen maar natuur en het gezang van vogels.

Hier kan je de dagelijkse drukte ontspringen. Er is ruimte voor fietstochten, fijne wandelingen in de natuur, schrijven, lezen, meditatie of zelfs therapie. Erve Veldink is namelijk niet zomaar een B&B; het is een kleine woongemeenschap waar ook gasten worden ontvangen.

Lees ook:  In deze tent kijk je vanuit je bed naar de sterren

De bewoners willen de gasten een rustgevende plek te bieden waar zij kunnen ontspannen, opladen en bezinnen. Zij hebben als uitgangspunt om een grotere bewustwording te creëren, door werkelijk in contact te staan met jezelf en je omgeving en te leven vanuit je hart.

Zodra je de tijd neemt om de natuur in te gaan en even weg te zijn van vaste patronen ontstaat er ruimte voor bewustzijn, gezondheid en inspiratie.

Artikel gaat verder onder de foto’s >

Image-1

Kota-schommel-weitje klein

Boomhut en Finse Kota

Erve Veldink biedt verschillende soorten accommodaties aan. Er zijn verschillende appartementen beschikbaar voor 1 tot 3 personen en gaan toepasselijk bij de naam van de dieren die je op het erf vindt, zoals ‘De Pauw’ en ‘De Kerkuil’. Daarnaast is er ook een boomhut en een Finse Kota aanwezig.

De boomhut

Hoog tussen drie grote eiken is een boomhut gebouwd, speciaal voor deze plek ontworpen. Tussen de uilen en andere vogels heb je een fantastisch uitzicht. Het beschikt onder andere over een zitje, bedstede en een terras.

Hoewel goed geïsoleerd en verwarmd middels een kleine elektrische radiator, is een verblijf in de boomhut gedurende de wintermaanden een frisse vorm van kamperen, maar wel een leuke ervaring. Sanitaire mogelijkheden en een kleine keuken vind je op de boerderij.

Lees ook:  B&B 't Bakhuis | Overnachten op een eeuwenoud landgoed

Artikel gaat verder onder de foto’s >

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

boomhut vanuit wei (Small)

terras boomhut (Small)

De Finse Kota

De zeskantige Kota, origineel uit Finland geeft je een knus plekje. De hut past als een warme deken past om je heen; het is een plek waar je je even terug kunt trekken en bijtanken voor de houtkachel op een rendierhuid. Heerlijk met een warme kop thee.

Ben je enthousiast geraakt en wil je hier graag een of meer overnachtingen boeken, dan kun je telefonisch of per e-mail reserveren via: 0545 – 261 448 of info@erveveldink.nl. Bezoek de website voor meer informatie.

 


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Heb jij je altijd al eens een jonkvrouw of ridder willen voelen? Overnacht in een van deze bijzondere kastelen
Boomhut overnachting: 8x een bijzonder plekje om je een te voelen met de natuur
De blauwe stad van Marokko | Overnachten
Kom thuis in de Oude Zondagschool en wandel door je eigen bos