Slapen in een Zeeuwse puntschuur op het mooie eiland Tholen

5 december 2017
99

Op het Zeeuwse eiland Tholen in Sint Maartensdijk staat een oude puntschuur. Omsloten door weilanden en bos ben je in B&B De Zeeuwse Dijk bijna alleen op de wereld. Bijna, want in de zomer hoor je in de verte de zomer de tractor ronken die de akkers bewerkt en is de lucht vol van de oogst. 

Voor de bouw van de Puntschuur gebruikten de eigenaren oude elementen vanuit de boerderij aan de Paaldijk waar zij wonen. Met veel liefde werd de puntschuur opgebouwd, naast de 6 ude knotwilgen die ook op het terrein staan. In de schuur vind je alles wat je nodig hebt om te koken, maar eigeneresse Will en en haar man nodigen je ook graag uit bij hen aan tafel in de boerderij.

>Artikel gaat verder onder foto's

Tholen

Tholen

Rust en natuur in Tholen

Op deze plek kun je heerlijk ontspannen aan de dagelijkse rompslomp. Ga erop uit met de fiets, of doe goede schoenen aan en ga al wandelend op onderzoek uit. Je zit vlakbij de Oosterschelde, vanaf de veertig kilometer lange zeewering rond het eiland heb je schitterend uitzicht over het water, zowel bij zon als woeste wind! Voor vogelliefhebbers is natuurgebied De Pluimpot bij Sint Maartensdijk een echt paradijs. In dit broedgebied voor kustvogels vind je onder andere scholeksters, visdiefjes en kluten.  Hier vind je ook geen massatoerisme, maar kabbel je lekker mee in Zeeuwse flow. Heb je behoefte aan wat afwisseling van de natuur met historie en vertier, dan kun je naar Sint Annaland, Scherpenisse, Poortvliet, Stavenisse en Tholen. Hier stap je even terug in de tijd.

Lees ook:  15 uitspraken uit de 'Tao van Poeh' geven je een andere kijk op het leven

Kijk hier voor de complete boekingsinformatie.

Tholen


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het effect van de natuur op de mens

Hoe kun je optimaal genieten van je tuin?

De 5 leukste bed and breakfast accommodaties in de natuur

Normandië in Frankrijk bezoeken

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings