Slapen in een Zeeuwse puntschuur op het mooie eiland Tholen

891 VIEWS
Slapen in een Zeeuwse puntschuur op het mooie eiland Tholen

Op het Zeeuwse eiland Tholen in Sint Maartensdijk staat een oude puntschuur. Omsloten door weilanden en bos ben je in B&B De Zeeuwse Dijk bijna alleen op de wereld. Bijna, want in de zomer hoor je in de verte de zomer de tractor ronken die de akkers bewerkt en is de lucht vol van de oogst. 

Voor de bouw van de Puntschuur gebruikten de eigenaren oude elementen vanuit de boerderij aan de Paaldijk waar zij wonen. Met veel liefde werd de puntschuur opgebouwd, naast de 6 ude knotwilgen die ook op het terrein staan. In de schuur vind je alles wat je nodig hebt om te koken, maar eigeneresse Will en en haar man nodigen je ook graag uit bij hen aan tafel in de boerderij.

>Artikel gaat verder onder foto’s

Tholen

Tholen

Rust en natuur in Tholen

Op deze plek kun je heerlijk ontspannen aan de dagelijkse rompslomp. Ga erop uit met de fiets, of doe goede schoenen aan en ga al wandelend op onderzoek uit. Je zit vlakbij de Oosterschelde, vanaf de veertig kilometer lange zeewering rond het eiland heb je schitterend uitzicht over het water, zowel bij zon als woeste wind! Voor vogelliefhebbers is natuurgebied De Pluimpot bij Sint Maartensdijk een echt paradijs. In dit broedgebied voor kustvogels vind je onder andere scholeksters, visdiefjes en kluten.  Hier vind je ook geen massatoerisme, maar kabbel je lekker mee in Zeeuwse flow. Heb je behoefte aan wat afwisseling van de natuur met historie en vertier, dan kun je naar Sint Annaland, Scherpenisse, Poortvliet, Stavenisse en Tholen. Hier stap je even terug in de tijd.

Lees ook:  Erfgoedlogies d’Ouffenhoff | Historische vakantieweelde uit de 17e eeuw

Kijk hier voor de complete boekingsinformatie.

Tholen


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Heb jij je altijd al eens een jonkvrouw of ridder willen voelen? Overnacht in een van deze bijzondere kastelen
Boomhut overnachting: 8x een bijzonder plekje om je een te voelen met de natuur
De blauwe stad van Marokko | Overnachten
Kom thuis in de Oude Zondagschool en wandel door je eigen bos