B&B Dalauro | Non mangiare per vivere, ma vivere per mangiare

29 december 2014
302

‘We eten niet om te leven, maar we leven om te eten’ - de Italianen weten waar ze het over hebben: van een simpele spaghetti amatriciana tot een ossobucco  die de hele middag heeft staan stoven - eten is altijd een feest.
Maar leg je deze uitspraak voor aan de inwoners van zuid-Limburg dan zullen zij beweren dat ze er zeker niet voor onder doen! In het soms sobere Nederland klopt hier de bourgondische ziel. Deze overeenkomst trof ook Laura en Rob - de eigenaren van Bed and Breakfast Dalauro: gelegen in Eyserheide komt hier het beste van zuid-Limburg en Italië samen.
In een oude boerderij waar eens het hooi lag opgeslagen en de koeien loeiden, hebben Rob en Laura zeven gastenkamers met een Italiaanse ‘vibe’ gerealiseerd. “Als je bij ons de hoek om loopt waan je je een beetje in Toscane. Het Italiaanse bloed van mijn vrouw Laura heeft daar zeker toe geïnspireerd!” Met wat Italiaanse muziek op de achtergrond en een flinke plens Chianti in het glas schuift u - Italiaanse familiestijl - zo aan de grote tafel met de andere gasten voor een heerlijk driegangenmenu uit eigen keuken. A tavola!
B dalauro
De volgende ochtend keren we terug naar zuid-Limburg. “Wij maken er een punt van om op de ontbijttafel producten te zetten die mensen thuis vaak niet hebben staan: mooie mixen van desem- en gistbrood van bakkers uit de buurt, zelfgemaakte confituren, verrukkelijke appel-peer-kweepeerstroop van www.eyserhalte.nl, honing van de imker uit de straat en een dagelijks wisselende ‘ontbijtamuse’ om het wachten op al het andere lekkers te veraangenamen.”
Om plaats te maken voor een heerlijke lunch bij culinair walhalla ‘Eyserhalte’ wandel je er het beste gewoon heen, ondertussen genietend van de vergezichten, smalle stroompje en pittoreske dorpjes. Bij Eyserhalte kun je ook alvast een voorraad lekkernijen inslaan voor thuis (bijvoorbeeld zwarte walnoten op siroop, appel-tomaat chutney of truffelmayonaise..) - slechts zoveel je kunt dragen, want de wandeling gaat voort naar Pauls IJsboerderij voor een verrassende high tea.
Na zo’n dag begroeten we de sauna en luie stoel voor de open haard als twee oude vrienden. Het avondmaal slaan we deze avond even over, maar de wijnvoorraad van Dalauro is gelukkig zeer geduldig..
Logeren bij Dalauro kost €90 tot €105 per kamer per nacht o.b.v. 2 personen en is inclusief het uitgebreide ontbijt en vrij gebruik van de faciliteiten. Kijk voor meer informatie op www.dalauro.nl
A dalauro
[hr]
Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving.

Lees ook:  Ver(s)telling in 11 elfjes

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down