B&B Dalauro | Non mangiare per vivere, ma vivere per mangiare

905 VIEWS
B&B Dalauro | Non mangiare per vivere, ma vivere per mangiare

‘We eten niet om te leven, maar we leven om te eten’ – de Italianen weten waar ze het over hebben: van een simpele spaghetti amatriciana tot een ossobucco  die de hele middag heeft staan stoven – eten is altijd een feest.

Maar leg je deze uitspraak voor aan de inwoners van zuid-Limburg dan zullen zij beweren dat ze er zeker niet voor onder doen! In het soms sobere Nederland klopt hier de bourgondische ziel. Deze overeenkomst trof ook Laura en Rob – de eigenaren van Bed and Breakfast Dalauro: gelegen in Eyserheide komt hier het beste van zuid-Limburg en Italië samen.

In een oude boerderij waar eens het hooi lag opgeslagen en de koeien loeiden, hebben Rob en Laura zeven gastenkamers met een Italiaanse ‘vibe’ gerealiseerd. “Als je bij ons de hoek om loopt waan je je een beetje in Toscane. Het Italiaanse bloed van mijn vrouw Laura heeft daar zeker toe geïnspireerd!” Met wat Italiaanse muziek op de achtergrond en een flinke plens Chianti in het glas schuift u – Italiaanse familiestijl – zo aan de grote tafel met de andere gasten voor een heerlijk driegangenmenu uit eigen keuken. A tavola!

B dalauro

De volgende ochtend keren we terug naar zuid-Limburg. “Wij maken er een punt van om op de ontbijttafel producten te zetten die mensen thuis vaak niet hebben staan: mooie mixen van desem- en gistbrood van bakkers uit de buurt, zelfgemaakte confituren, verrukkelijke appel-peer-kweepeerstroop van www.eyserhalte.nl, honing van de imker uit de straat en een dagelijks wisselende ‘ontbijtamuse’ om het wachten op al het andere lekkers te veraangenamen.”

Lees ook:  Slapen in de sneeuw: de mooiste accommodaties in Fins Lapland

Om plaats te maken voor een heerlijke lunch bij culinair walhalla ‘Eyserhalte’ wandel je er het beste gewoon heen, ondertussen genietend van de vergezichten, smalle stroompje en pittoreske dorpjes. Bij Eyserhalte kun je ook alvast een voorraad lekkernijen inslaan voor thuis (bijvoorbeeld zwarte walnoten op siroop, appel-tomaat chutney of truffelmayonaise..) – slechts zoveel je kunt dragen, want de wandeling gaat voort naar Pauls IJsboerderij voor een verrassende high tea.

Na zo’n dag begroeten we de sauna en luie stoel voor de open haard als twee oude vrienden. Het avondmaal slaan we deze avond even over, maar de wijnvoorraad van Dalauro is gelukkig zeer geduldig..

Logeren bij Dalauro kost €90 tot €105 per kamer per nacht o.b.v. 2 personen en is inclusief het uitgebreide ontbijt en vrij gebruik van de faciliteiten. Kijk voor meer informatie op www.dalauro.nl

A dalauro


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving.

MEER INSPIRATIE

Heb jij je altijd al eens een jonkvrouw of ridder willen voelen? Overnacht in een van deze bijzondere kastelen
Boomhut overnachting: 8x een bijzonder plekje om je een te voelen met de natuur
De blauwe stad van Marokko | Overnachten
Kom thuis in de Oude Zondagschool en wandel door je eigen bos