Barbie schoentjes vormen samen kleurrijke illustraties

1347 VIEWS
Barbie schoentjes vormen samen kleurrijke illustraties

Op het eerste gezicht zie je niet meteen waar deze kleurijke illustraties van gemaakt zijn, maar als je goed kijkt ontdek je dat Barbie schoentjes het geheel vormen. Liza Snook (1965) van het Virtual Shoe Museum en fotografe Charlotte Visser (1978) zijn samen Col-lec-tion gestart. Inmiddels hebben ze al tientallen collages gemaakt en gefotografeerd.  

Barbie schoentjes

Liza Snook is een echte schoenfanaat.Vanaf jongs af aan raakte ze geïnspireerd door de prachtige schoenen van haar moeder. Al snel had ze zelf een grote collectie van de meest bijzondere en aparte schoenen. Echter beperkt de collectie zich niet alleen tot de draagbare hakken, laarzen en sneakers. Ze verzamelt onder andere kunstwerken, souvenirs, speelgoed, kleding, tassen en boeken. Als er schoenen op of in staan moet ze het hebben. Natuurlijk horen Barbie schoenen ook bij de deze fascinatie. Ze stuurde haar dochters elk jaar tijdens Koninginnedag met een paar euro op pad om de meest zeldzame en unieke Barbie schoenen te vinden.

De tekst gaat verder onder de foto’s

cv_Col-lec-tion_balloon_600px

Col-lec-tion | pump

cv_Col-lec-tion_fish_600px

cv_Col-lec-tion_partyhat_600px

Start van Col-lec-tion

In 2012 vroeg Charlotte haar buurvrouw Liza of zij het onderwerp wilde zijn voor een van de opdrachten van haar fotografie opleiding  (‘Eigen straat’ – sociale reportage) van haar fotografie opleiding. Liza wilde wel op de foto, maar zou het nog leuker vinden als Charlotte ook een andere foto voor haar kon maken. Liza  heeft natuurlijk een enorme Barbie schoentjes verzameling en had er een mooie kerstboom mee samengesteld. Charlotte wilde deze wel fotograferen en stelde voor er een serie van te maken. Deze gebruikte zij als vrij werk voor haar opleiding en van het een kwam het ander.

Lees ook:  Een kunstzinnige ode aan de natuur

De tekst gaat verder onder de foto’s

Barbie schoentjes

cv_Col-lec-tion_dress_600px

 

cv_Col-lec-tion_crown_600px

cv_Col-lec-tion_mitten_600px

 

Toekomst

Inmiddels leggen zij onder de naam Col-lec-tion ieder halfjaar weer een aantal nieuwe illustraties en het zijn er nu al bijna 40. Ansichtkaarten met deze kleurrijke illustraties zijn te koop in een aantal (museum)winkels in Den Haag, Amsterdam, Rijswijk, Dordrecht, Antwerpen. Op het moment werken ze samen aan het realiseren van een webshop en zoeken ze nog verkooppunten voor de kaarten.

Het zou natuurlijk fantastisch zijn als meer mensen ons ontdekken en ons werk waarderen. Send some shoes!

De tekst gaat verder onder de foto’s

Col-lec-tion_baklijst_deer

cv_Col-lec-tion_MDF_rocket

Col-lec-tion_Fashion

Je kan onder andere losse kaarten, posters, tasjes of een MDF bestellen via de email op de website. Vind je collages interessant? Deze kunstenares maakt prachtige schilderijen van schelpen, kralen en knopen!

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Deze magnifieke strandbeesten wandelen op de wind
Deze kunstenaar ‘schildert’ prachtige portretten met schroeven
Camouflagekunst van Cecilia Paredes
Scherven brengen geluk