Barbie schoentjes vormen samen kleurrijke illustraties

6 april 2018
182

Op het eerste gezicht zie je niet meteen waar deze kleurijke illustraties van gemaakt zijn, maar als je goed kijkt ontdek je dat Barbie schoentjes het geheel vormen. Liza Snook (1965) van het Virtual Shoe Museum en fotografe Charlotte Visser (1978) zijn samen Col-lec-tion gestart. Inmiddels hebben ze al tientallen collages gemaakt en gefotografeerd.  

Barbie schoentjes

Liza Snook is een echte schoenfanaat.Vanaf jongs af aan raakte ze geïnspireerd door de prachtige schoenen van haar moeder. Al snel had ze zelf een grote collectie van de meest bijzondere en aparte schoenen. Echter beperkt de collectie zich niet alleen tot de draagbare hakken, laarzen en sneakers. Ze verzamelt onder andere kunstwerken, souvenirs, speelgoed, kleding, tassen en boeken. Als er schoenen op of in staan moet ze het hebben. Natuurlijk horen Barbie schoenen ook bij de deze fascinatie. Ze stuurde haar dochters elk jaar tijdens Koninginnedag met een paar euro op pad om de meest zeldzame en unieke Barbie schoenen te vinden.

De tekst gaat verder onder de foto's

cv_Col-lec-tion_balloon_600px

Col-lec-tion | pump

cv_Col-lec-tion_fish_600px

cv_Col-lec-tion_partyhat_600px

Start van Col-lec-tion

In 2012 vroeg Charlotte haar buurvrouw Liza of zij het onderwerp wilde zijn voor een van de opdrachten van haar fotografie opleiding  (‘Eigen straat’ - sociale reportage) van haar fotografie opleiding. Liza wilde wel op de foto, maar zou het nog leuker vinden als Charlotte ook een andere foto voor haar kon maken. Liza  heeft natuurlijk een enorme Barbie schoentjes verzameling en had er een mooie kerstboom mee samengesteld. Charlotte wilde deze wel fotograferen en stelde voor er een serie van te maken. Deze gebruikte zij als vrij werk voor haar opleiding en van het een kwam het ander.

Lees ook:  Kunstenaar maakt portretten van 2 kilometer draad

De tekst gaat verder onder de foto's

Barbie schoentjes

cv_Col-lec-tion_dress_600px

 

cv_Col-lec-tion_crown_600px

cv_Col-lec-tion_mitten_600px

 

Toekomst

Inmiddels leggen zij onder de naam Col-lec-tion ieder halfjaar weer een aantal nieuwe illustraties en het zijn er nu al bijna 40. Ansichtkaarten met deze kleurrijke illustraties zijn te koop in een aantal (museum)winkels in Den Haag, Amsterdam, Rijswijk, Dordrecht, Antwerpen. Op het moment werken ze samen aan het realiseren van een webshop en zoeken ze nog verkooppunten voor de kaarten.

Het zou natuurlijk fantastisch zijn als meer mensen ons ontdekken en ons werk waarderen. Send some shoes!

De tekst gaat verder onder de foto's

Col-lec-tion_baklijst_deer

cv_Col-lec-tion_MDF_rocket

Col-lec-tion_Fashion

Je kan onder andere losse kaarten, posters, tasjes of een MDF bestellen via de email op de website. Vind je collages interessant? Deze kunstenares maakt prachtige schilderijen van schelpen, kralen en knopen!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings