Bank schoonmaken

149 VIEWS
Bank schoonmaken

Ben je helemaal verliefd op je nieuwe bank omdat die zo heerlijk zit, of misschien wel omdat die zo goed past binnen je interieur? Hoe dan ook, een bank kan nog wel eens een grote investering zijn waar je natuurlijk zo lang mogelijk wil van genieten. In de loop der tijd krijgt iedere bank gebruikerssporen, dus is het belangrijk om je bank goed te onderhouden. Regelmatig je bank schoonmaken is daarom een goed idee. Hoe je dat het beste kan doen, lees je in deze blog.

Bank reinigen

Een bank reinigen is belangrijk omdat het de levensduur van het bankstel verlengd. Daarnaast is het een stuk hygiënischer om je bank te reinigen. Bedenk maar eens hoe vaak je overdag met vieze kleding op de bank zit, waar dezelfde avond de kinderen nog met hun schone pyjama’s op liggen. Niet zo fris! Met regelmatig je bank schoonmaken verwijder je vuil en oliën, waardoor deze geen schade meer aan de bekleding kunnen veroorzaken. Een andere effectieve optie om een bank te beschermen tegen invloed van buitenaf is door een bankhoes erom heen te doen. Als je het gebruik van een bankhoes niet zo ziet zitten, lees je hieronder hoe je een stoffen én leren bank kunt reinigen.

Stoffen bank schoonmaken

Een stoffen bank schoonmaken vereist enige voorbereiding. Het beste is om de bank meteen na aankoop te impregneren. Dit zorgt ervoor dat de bank beter is beschermd tegen vlekken. Daarnaast geldt ook bij een stoffen bank schoonmaken: voorkomen is beter dan genezen. Zorg er daarom voor dat je tijdens het stofzuigen de stoffen bank zeker niet overslaat. Door regelmatig het stof te verwijderen voorkom je namelijk dat er een vieze en stinkende stoflaag ontstaat. Heb je geknoeid? Zorg er dan voor dat je de vlekken meteen eruit haalt! Vaak werkt groene zeep of baking soda bij het verwijderen van vlekken.

Lees ook:  Maak jouw slaapkamer gezelliger met deze 6 interieur ideëen

Daarnaast wordt geadviseerd om twee keer per jaar grondig een stoffen bank schoon te maken. Met een stoomreiniger kun je een stoffen bank perfect schoonmaken waardoor de bank weer helemaal fris is. Ben je de pluisjes op je stoffen bank zat? Dan kun je deze verwijderen met een ontpluizer. Dit neemt veel tijd in beslag, maar is de moeite zeker waard. De bank zal er namelijk weer uitzien als nieuw! Twijfel je over het gebruik van een ontpluizer bij je stoffen bank? Neem dan even contact op met de winkel. Zo weet je zeker of je een ontpluizer kunt gebruiken.

Leren bank schoonmaken

Ook voor een leren bank schoonmaken geldt dat dit ongeveer twee keer per jaar grondig moet gebeuren. Zo houd je de bank schoon en fris. Bij een leren bank schoonmaken is het belangrijk om het leer niet te beschadigen. Leer is eenvoudig schoon te maken, maar wel erg kwetsbaar. Wees dus altijd voorzichtig met de stofzuiger of met andere apparaten bij een leren bank. Een leren bank schoonmaken kan het beste met een lauwwarm vochtig doekje en een beetje groene zeep doen. Zo verwijder je vaak al de meest hardnekkige vlekken. Let er wel op dat je tijdens een leren bank schoonmaken het leer niet té nat maakt. Hierdoor kunnen vlekken ontstaan.

Lees ook:  Spectaculair: zonlicht door de boomtoppen in je eigen huis

Bankhoes

Herstofferen

Ben je niet meer helemaal tevreden met je bank, of is die niet meer goed schoon te krijgen? Heb je álles geprobeerd om die ene grote vlek eruit te krijgen, maar wil het niet lukken? Geen paniek! Je hoeft geen nieuwe bank te kopen om deze problemen op te lossen. Indien je niet meer blij bent met je stoffen bank, kun je overwegen om de bank te herstofferen. Met herstofferen voorzie je de bank van nieuwe bekleding waardoor het weer helemaal nieuw en fris is. Daarnaast kun je kiezen voor stof in een kleur of patroon naar wens, waardoor je interieur wellicht een geheel andere uitstraling krijgt. Ga je bijvoorbeeld voor een Scandinavisch interieur? Kies dan een bank met een lichte stof! Let er wel goed op dat een lichte stoffen bank schoonmaken regelmatig moet gebeuren, want op lichte stof zie je álles. Vooral die vieze zwarte vlekken…

Een bank schoonmaken neemt wat tijd in beslag, maar is zeker de moeite waard. Bij de grote schoonmaak van je huis mag je de bank eigenlijk nooit overslaan. Regelmatig je bank reinigen voorkomt nare geuren in huis en bovendien is het een stuk frisser en hygiënischer. Na het lezen van deze blog heb je hopelijk genoeg motivatie gevonden om van die bank af te komen en om eens grondig je bank te reinigen. Dan kun je daarna weer op een frisse en schone bank je favoriete serie bingewatchen!

MEER INSPIRATIE

Wonen in een tiny house: wel of niet doen?
Zo laat je de buitenkant van je huis weer stralen
Zo verdien jij makkelijk geld vanuit huis
Waarom beige in ieder interieur terugkomt