Ballerina figureert in de schilderijen van Edgar Degas

14 maart 2016
636

Misty Copeland was de eerste Afrikaans-Amerikaanse vrouw die eerste solist werd bij The American Ballet Theatre. In haar nieuwste project laat ze kijkers opnieuw nadenken over hoe kunst en ballet definiëren. In samenwerking met de NYC Dance Project en het tijdschrift Harpers Bazaar transformeert deze ballerina in de danseressen zoals Edgar Degas ze schilderde.

De schoonheid achter de coulissen van het podium

Degas maakte talloze werken die de schoonheid van ballet laten zien. In plaats van de geidealiseerde danseressen op het podium te laten zien, schonk hij zijn aandacht aan het zichtbaar maken van het harde werk, de training die nodig is voor zo'n perfecte voorstelling en de scenes backstage.

Voor Misty Copeland was de fotoshoot ook hard werk en een uitdaging. In het interview met Bazaar zegt ze hierover: "Het was erg moeilijk om na te maken wat Degas heeft gecreëerd. Er zijn zoveel kleine details in de houdingen, en ook als de dansers stilstaan geeft hij je toch het gevoel dat er beweging is. Voor mij is dat precies wat dans zo mooi en moeilijk maakt."

Bekijk ook het filmpje van de fotoshoot onderaan dit artikel!

edgar degas2 edgar degas3 edgar degas4 edgar degas5 edgar degas6 edgar degas7

 

 

Lees ook:  Olijfbomen – Hoe moet je ze snoeien en verzorgen?

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down