Badkamer wordt kunstwerk van prachtige tekeningen

1406 VIEWS
Badkamer wordt kunstwerk van prachtige tekeningen

Kledingontwerpster Roza Khamitova had een dilemma. Ze had zoveel schetsen gemaakt voor de nieuwe lijn van haar kledingmerk dat alle kasten en dozen onder haar bed vol waren. Naast het feit dat ze het zonder vond dat ze zo niet te zien waren, kwam ze ook ruimte te kort in huis.

Daarom besloot ze haar tekeningen te gebruiken om haar badkamer een kunstzinnige uitstraling te geven. Ze knipte haar ontwerpen uit en plakte ze op de muur en tegels in haar badkamer. Door steeds meer tekeningen toe te voegen ontstond er één grote natuurschets op de wanden. “Het moeilijkste deel,” vertelt ze in haar blog, “is dat het papier snel gaat bobbelen en de inkt uitsmeert als ik niet de goede lak gebruik om de tekeningen te beschermen tegen vocht.”

Na verscheidene pogingen is het Roza gelukt en is haar badkamer een prachtig canvas voor getekende paddenstoelen, kolibries, uitbundige flora en hier en daar een vos. Haar inspiratie voor de natuur stamt uit haar jeugd: Roza woonde tot haar 13e in de bergen van Kazakhstan. Op haar website schrijft ze: “Ik observeer de natuur en vind inspiratie in de kleinste details. Soms is het de vleugel van een vlinder, een andere keer de structuur van een blad. Of een veer, of varen die zich heeft genesteld op de tak van een grote boom. Ik neem het allemaal in me op en ga dan aan de slag.

Lees ook:  De woeste schoonheid van de natuur geschilderd op een boomstam

Het resultaat: een badkamer die waar je terecht kan als de natuur roept!

rozakhamitova2 rozakhamitova3 rozakhamitova4 rozakhamitova5 rozakhamitova6 rozakhamitova7 rozakhamitova8 rozakhamitova9

 

Eerder lieten we op Paradijsvogels Magazine haar sjaals zien met afbeeldingen van levensgrote vleugels:

sjaal vleugels

 

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Een sprekende beeltenis van 1 enkel ijzerdraadje
Historische afbeeldingen in een nieuw, keramisch jasje
Schoonheid versterkt schoonheid
Een werk van meer dan 1000 kunstenaars