Auvergne | Tips voor de mooiste natuurvakanties

17 juni 2016
161
Natuurvakanties tips

Auvergne ligt in het hart van Frankrijk. Voor natuurliefhebbers is dit dé plek om naar toe te gaan: vele kilometers aan mooie en afwisselende wandelroutes, meren waar je in kunt zwemmen en accomodaties die midden in de natuur liggen. In dit artikel geven we je tips over mooie wandeltochten, bijzondere plekken om te overnachten en het jaarlijkse kunst- en natuurfestival. Onderaan deze pagina vind je extra artikelen met meer achtergrondinformatie over bepaalde gebieden en accomodaties voor de mooiste natuurvakanties in Auvergne. Allez!

Avontuurlijk wandelen in Auvergne

De vulkanen van Auvergne houden zich als meer dan 9000 jaar slapende. Midden in Frankrijk vormen deze aaneengeschakelde reuzen een prachtig landschap waar je eindeloos kunt dwalen over wandelpaden, genieten van weergaloze vergezichten, zeeën van bloemen en verscholen dorpjes. Een mooi deel van de Jakobsroute slingert ook door Auvergne, in Le Puy begint de beroemde ‘Via Podiensis’ die uit de 10e eeuw stamt.

De Chaîne des Puys bestaat uit een unieke rij van 80 koepelbergen en kraters. De ronde kraters bieden een prachtig uitgangspunt voor vele wandelingen. Op jouw tochten kun je ook gemzen, moeflons en slechtvalken tegenkomen, bijzonder! Op de Puy Mary, een ander fraai exemplaar uit de vulkaancollectie van Auvergne, is de Brèche de Roland niet van het kaliber ‘zondagochtendwandeling’. Met handen en al maak je de afdaling en daaropvolgende klim. Laat het je er vooral niet van weerhouden, want boven op de Puy Mary is het uitzicht op de zeven door gletsjers gevormde valleien waanzinnig.

Meer wandelroutes rondom de vulkanen van Auvergne vind je hier.

Overnachten: van gîtes tot oude kasteeltjes in de natuur

Lees ook:  Overnachten in een bedstee en ontbijten met verse eitjes

Voor wie zich wil onderdompelen in complete rust en herbezinning heeft Auvergne een aantal prachtige hotels, huisjes en chambres d’hotes onder de noemer ‘Nattitude’: accomodaties die bewust in harmonie met de natuur en omgeving zijn opgezet. Bijvoorbeeld deze oude trekkershut pal op de berghelling van het Cantalgebergte. Verwacht hier geen luxe – ’s avonds maak je gebruik van kaarsen of een olielamp – maar met zo’n uitzicht over de vallei onder je heeft een mens ook weinig nodig. Wanneer je iets meer comfort zoekt, dan zijn de vier prachtige, 18e eeuwse gîtes van Domaine du Puech Fleuri een fijne optie. Met oude muren van leisteen, een mooie privétuin en verre uitzichten is dit een plaats van rust. Het zwembad kijkt uit over de bergruggen en de omgeving staat vol met oude kastanjebomen – eind oktober is er zelfs een kastanjefestival in het nabijgelegen Mourjou.

Ook het mooie Domaine de la Chaux de Revel is een prettig onderkomen. Je kunt slapen in een van de gastenkamers of een comfortabele caravan, maar het allerleukste is eigenlijk dit kleine houten huisje waar je onder een grote glazen koepel slaapt en zo kunt genieten van de eindeloze sterrenhemel, voor de liefhebber is er ook een sterrenkijker aanwezig.

Kijk hier voor een overzicht van alle accomodaties in Auvergne.

Horizons | Het jaarlijkse kunst- en natuurfestival 

Ieder jaar wordt in Auvergne van juni t/m september het Horizons Festival gehouden: een bijzondere kunstmanifestatie waar kunstenaars de natuur gebruiken als canvas voor tijdelijke kunstwerken. De kunstwerken gaan ieder op hun eigen manier een bijzondere relatie aan met de natuur: reusachtige dieren van ijzerdraad boven op een vulkaan, een huis zwevend boven een kratermeer of de glinstering van spiegelende sculpturen in het bos. Is het glas of zonlicht..? De grens tussen de menselijke hand en natuurlijke kracht vervaagt met elke stap van jouw wandeling door dit prachtige natuurgebied. Erg de moeite waard. Bekijk de website van het festival voor meer informatie over het evenement dit jaar.

Lees ook:  Dit braille alfabet is voor iedereen leesbaar

Vliegen naar Auvergne

Vanuit Amsterdam ben je in slechts 1,5 uur naar het hart van Auvergne met de luchtvaartmaatschappij Air France HOP! welke 5 keer per week (maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag) rechtstreeks naar Clermont-Ferrand vliegt. Meer informatie vindt op op de website www.hop.com/en/

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

Onbezorgd leven met een woonverzekering

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings