Automatiseer je leven

27 augustus 2021
408
boekhoudprogramma

Het leven is al druk genoeg. Vroeg opstaan, werken, koken, schoonmaken, afwassen, boodschappen doen, achter de kinderen aanrennen en ga zo maar door. En door al die drukte heb je bijna geen tijd meer over om gewoon eens helemaal niets te doen. Of even de tijd te nemen om dat boek dat al maanden in de kast ligt eindelijk eens te gaan lezen. En hoe leuk je hobby’s ook zijn en hoe graag je er ook mee bezig bent, ook daar is vaak maar weinig tijd voor. Helaas zijn er nog nooit spontaan kaboutertjes verschenen om de afwas te doen. En de beloofde robots die ons huishouden zouden gaan regelen in de toekomst zijn ook nog niet verschenen in ons leven. En dit alles maakt het dat mensen steeds gestrester raken en alsmaar vermoeider worden. Maar gelukkiger zijn er anno 2021 toch wat zaken die je leven makkelijker maken. Van robotstofzuiger tot automatische verlichting, wij helpen je om je leven te automatiseren tot de tijd dat de robots of kabouters hun weg naar ons vinden.

Stofzuigen

Zelf stofzuigen behoort tot de verleden tijd. Waarom? Omdat de eerste robot zijn weg heeft gevonden naar ons huis. Hij ziet er nog niet heel geavanceerd uit, maar hij kan wel stofzuigen. Waarschijnlijk ken je de robotstofzuiger wel of heb je er zelfs al een in huis. Een robotstofzuiger is een platte rond schijf die zich al stofzuigend door je kamer beweegt. Huisdieren moeten er over het algemeen even aan wennen, net als kleine kinderen. Want het is wel een beetje een vreemd ding. Maar hé, wat maakt het uit? Een robotstofzuiger zorgt er voor dat jij niet meer hoeft te stofzuigen. Er zit wel een klein nadeel aan deze geautomatiseerde vriend. Hij kan niet traplopen, dus je zult hem zelf moeten dragen naar de bovenverdieping. Maar ook kleine dingen die op de grond zijn blijven liggen, zuigt hij zonder pardon op. Dat wilt nog wel eens huilende kinderen opleveren wiens speelgoed wordt op gezogen. Of je vindt je verdwaalde oorbel weer terug in je robot.

Lees ook:  Jouw eerste huis kopen: hier moet je op letten

Gordijnen

Je kan het luiheid noemen of je kunt het gemak noemen: automatische gordijnen. Wij noemen het gemak. Je kunt gewoon languit op de bank blijven liggen met je dekentje over je heen en jezelf tussen de kussens genesteld. Je pakt je smartphone (als je deze niet al in je handen hebt) en met één druk op de knop sluiten je gordijnen zich. Je hoeft je boek, telefoon, afstandsbediening of wat dan ook niet aan de kant te leggen en op te staan om de gordijnen te sluiten. Heerlijk toch?! Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Of het verder nuttig is, laten we even achterwege. Je hebt zelfs folie die je tegen je raam kunt plakken en met je telefoon in een handomdraai kunt veranderen van mat naar transparant en andersom.

Het licht regelen

Nooit meer in het donker thuiskomen, want ook je lichten kun je aan en uit zetten door middel van je telefoon. Een paar minuten voor je thuiskomt zet je de lampen in je woonkamer aan en het ziet er al gezellig uit. Je hebt ook lampen die je van kleur kunt laten veranderen. Van warm wit licht tot een romantische rode kleur. En alles wat daar tussen in zit. En dat allemaal met je telefoon. Je lichten regelen met je telefoon, óók als je niet thuis bent, is ook handig tegen inbrekers. Ben je op vakantie of ergens op een verjaardagsfeestjes? Stel met je smartphone de lampen in of zet ze op een timer. Niemand zal in de gaten hebben dat je niet thuis bent. Lees hier verder wat je nog meer met je smartphone kunt, met onze smartphone tips.

Lees ook:  Je huis schoonmaken: Zo doe je dat!

In een warm huis thuiskomen

Persoonlijk vinden wij dit nog de beste optie van je leven automatiseren. Je hoeft al nooit meer thuis te komen in een donker huis, nu hoef je ook niet meer thuis te komen in een koud huis. Ook de verwarming kun je namelijk heel eenvoudig regelen met je telefoon. Zet de verwarming aan als je bijna thuis bent, en je huis is al heerlijk verwarmd als je naar binnenloopt. Je hoeft dus niet meer zelf de naar de verwarming of de lichtschakelaar te lopen. Wat een uitvinding!

Grasmaaien behoort tot de verleden tijd

Stofzuigen kan je al aan je nieuwe robotvriend overlaten, maar ook het gras maaien hoef je niet zelf te doen. Een robotmaaier neemt deze vervelende taak maar al te graag van je over. Zet hem op het gras en zie hem gaan. Op zijn gemakje maait hij je gazon op een perfecte manier. Oké, de randjes heeft hij vaak wat moeite mee, maar het grootste gedeelte kan hij prima in zijn eentje af. Niet meer in de bloedhete zon het gras maaien of ’s avonds na het werk nog moeten grasmaaien. Want dan zou je liever willen sporten natuurlijk. Tenminste, dat zeggen we. Wat we bedoelen is met een zak chips voor de tv hangen. Maar dat zeggen we natuurlijk niemand. Terug naar de robotgrasmaaier. Hij kan zich prima zelf redden. En als hij klaar is met maaien dan rijdt hij automatisch terug naar het oplaadstation. Niet alleen handig dus maar ook nog eens super leuk om naar te kijken!

Lees ook:  5 tips om je woning koel te houden

Computerprogramma’s maken het leven makkelijker

Je hoeft niet meer op te staan om de gordijnen dicht te doen. Niet meer op te staan om de verwarming hoger te draaien. Niet meer op te staan om de lichten aan of uit te doen. Niet meer op te staan om te stofzuigen en niet meer op te staan om het gras te maaien. Dus je kunt heerlijk op de bank blijven liggen met je laptop om te werken. Maar ook computerprogramma’s kunnen je leven een stuk makkelijker maken. Zo heb je tegenwoordig programma’s die je in een handomdraai de boekhouding voor je doen. Een boekhoudprogramma dat alles in één keer op de juiste plek zet en je hebt er geen omkijken meer naar. Dus ook je werk wordt vanaf nu een stuk eenvoudiger (tenminste als je boekhouder bent). De zeeën van tijd die je nu overhoudt kun je aan leuke dingen spenderen. Wil je nog meer tips om je leven gemakkelijker te maken? Lees dan ons blog ‘Bespaar tijd met deze 5 huishoudtips’. En wat ga jij allemaal doen met je extra vrijgekomen tijd?

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met de auto door Oost-Europa reizen: wat je moet weten

Welke musical in New York moet je gezien hebben?

Akira Nakai San en zijn passie voor auto’s

Ruimte vrijhouden in je koffer? Zo doe je dat!

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down