Welke kleur is jouw aura? Ontdek de betekenis van aura kleuren

26 april 2022
2052
aura kleuren betekenis

Ieder wezen op aarde draagt zijn of haar eigen energie met zich mee. Deze energieën worden geuit in de vorm van een aura. Deze aura draagt informatie over hoe jij bent als persoon, hoe je denkt en hoe je doet. Het geeft een beeld weer van hoe jij bent en met welke blik jij naar iets kijkt. Zo heeft ieder mens ook een bepaalde aura kleur. Dit hangt af van jouw persoonlijke energie. De hoofdkleur die je bij je draagt, zal altijd aanwezig zijn in jouw aura, maar je kunt ook andere kleuren hebben die overheersen. Dit hangt af van je gemoedstoestand. Ben je op dit moment vrolijk of ben je juist boos? Bij elke emotie en situatie hoort een bepaalde kleur. Wil je meer weten over deze aura kleuren betekenis en welke kleur bij jou hoort. Lees dan snel verder.

Verschillende aura lagen

Je lichaam bestaat uit 7 hoofdchakra’s en deze zijn allemaal verbonden met verschillende aura lagen. In totaal heb je dus ook 7 aura lagen. De eerste laag is de fysieke laag. Deze laag ligt, zoals de naam al aangeeft, dicht op het fysieke lichaam en zorgt ervoor dat het lichaam zich herstelt. Deze laag werkt samen met de eerste chakra en heeft de kleur rood. Voor iedere cel in ons lichaam bestaat een bouwplan en dit wordt uitgevoerd door deze aura laag. Wanneer deze laag niet volledig functioneert kunnen er afwijkingen ontstaan in het fysieke lichaam.

aura lagen

De tweede laag is de emotionele laag en wordt gezien als oranje. De aura laag wordt gekoppeld aan het tweede chakra en is altijd in beweging. Emoties zijn namelijk acties in beweging. Emoties geven kleur aan jouw persoonlijkheid, want wanneer jij als lichaam ergens iets van vindt dan reageer je daarop met emoties.

Lees ook:  De spirituele betekenis van een ekster

Laag drie is de mentale laag en wordt gekoppeld aan de derde chakra. Deze laag heeft de kleur geel. Hier wordt een plaats gegeven aan mentale processen die er plaatsvinden. Hier wordt bepaald hoe informatie verwerkt wordt. Verder kan het nog duiden op hoe jij dingen leert, onthoudt of de overtuigingen die jij bezit.

De groene laag is de vierde en wordt ook wel de astrale laag genoemd. Deze laag is gekoppeld met het vierde chakra en gaat over gevoelens en gewaarwordingen. In tegenstelling tot emoties gaan gevoelens meer over het ‘voelen’. Ze zijn meer verbonden met je ziel en de oorsprong daarvan. Fantasieën, dromen en wensen komen hier meer in voor.

De laatste drie lagen zijn de etherische laag (blauw), hemelse laag (indigo) en universele laag (paars). De blauwe laag gaat meer over orde, de indigo laag heeft een kalmerend effect en de paarse laag duidt op creatieve ideeën. Ze staan verder af van het lichaam, maar hebben niet minder invloed. Elke laag heeft zijn eigen waardes voor jouw persoonlijke energie.

aura kleuren betekenis

De aura kleuren en persoonlijkheden

Elke aura kleur is gekoppeld aan een bepaalde persoonlijkheid en zegt iets over hoe jij bent als persoon en hoe je in het leven staat. Wil je weten welke kleur jij bent? Dit is de aura kleur betekenis gekoppeld aan een persoonlijkheid.

Rood

De rode kleur heeft vooral betrekking op fysieke energie. Iemand met een rode aura staat voor veel energie en heeft een gezond ego. Het is iemand die materieel bewust, passie- en ritmevol is. Rood staat voor mannelijkheid en het handhaven van zichzelf. In een negatieve sfeer kan rode energie zich ook uiten in woede of angst. Mensen met een rode aura hebben veel wilskracht en zijn vastberaden om hun doelen te bereiken.

Lees ook:  Het sterrenbeeld boogschutter: eigenschappen en karakter

Oranje

Iemand met een oranje aura kleur is creatief, optimistisch en enthousiast. Het uiten van deze emoties is voor hen ook geen probleem. Mensen met een oranje aura zijn vaak spontaan, en zijn gemakkelijk in omgang. Iemand met een oranje aura kleur is moedig, maar in een negatieve sfeer kan zich dit uiten in stress en verslavingen.

Geel

Vrolijkheid en humor zijn kenmerken van de gele aura kleur. Verder zijn dit intelligente en logische wezens. Geel staat voor een zonnige uitstraling en een positief karakter. Vaak zijn mensen met een gele aura goed in het oplossen van problemen en hebben een sterk gevoel van rechtvaardigheid, maar ze kunnen ook koppig en egoïstisch zijn.

aura kleuren

Groen

Wanneer jij iemand bent met een groene aura kleur, dan leef je in balans en harmonie. Een mooi balans tussen gevoel en verstand en verbondenheid met mens, dier en natuur. Een geheim talent van iemand met een groene aura is het kalmeren van anderen, maar kunnen ook te gevoelig zijn en overweldigd raken door emoties. Groen is tevens de kleur van het hartchakra.

Blauw

Een blauwe aura kleur staat voor een introvert persoon die graag op zichzelf is. Waarheid, intuïtie en toewijding zijn eigenschappen van een blauw karakter. Het kan ook zijn dat iemand een lichtblauwe aura kleur heeft. In dit geval spreken we van zachtheid en incasseringsvermogen. Mensen met een blauwe aura hebben een sterke intuïtie en zijn vaak kalm en rustig. Lees in deze blog meer over een aura kleur blauw.

Indigo

De blauwe kleuren zijn vaak aanwezig bij mensen die rustiger zijn van aard. Zij hechten waarde aan kalmte, innerlijke vrede en geconcentreerdheid. Verder zijn waarheid, eerlijkheid, vriendelijkheid en toewijding ook eigenschappen van deze introverte denkers. Ze kunnen echter ook afstandelijk en ongevoelig zijn.

Lees ook:  De spirituele betekenis van een merel

Violet

Dit is een paarse kleur. Paarse kleuren zijn de brug van de fysieke naar de spirituele wereld. Verbeeldingskracht, meditatie en intuïtie zijn vaak ook belangrijk voor mensen met een violet aura kleur. Vaak is het zo dat deze mensen ook beschikken over artistieke kwaliteiten. Mensen met een paarse aura zijn vaak gevoelig voor energieën en kunnen sterke intuïtieve inzichten hebben. Ze kunnen echter wel snel afgeleid zijn en moeite hebben met het loslaten van negatieve gedachten.

Wit

De kleur wit wordt vaak geassocieerd met zuiverheid, helderheid, sereniteit en spiritualiteit. Mensen die beweren een witte aura te hebben, kunnen worden beschouwd als open-minded, evenwichtig en kalm van aard, en mogelijk geïnteresseerd zijn in spirituele groei en ontwikkeling.

Andere aura kleuren

Deze bovenstaande aura's hebben ook lichtere varianten die net tussen de kleuren in liggen. Deze aura kleuren komen heel weinig voor en zijn dus ook speciaal. Lees hier bijvoorbeeld meer over de aura kleur: roze.

Aura kleuren zijn niet met het blote oog zichtbaar. Enkel mensen met paranormale gaven of auralezers kunnen zien over welke kleur jij beschikt. Misschien hebben we je wel al een idee kunnen geven door de beschreven persoonlijkheden! Lees bij ons meer over spiritualiteit, zoals spiritueel ontspannen.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down