De betekenis achter de aura kleur roze

8 maart 2023
1922
Roze aura

Heb jij ooit iemand gezien en leek het alsof ze aan het stralen waren van geluk? Of iemand die zo verdrietig was dat alle kleur om hun heen leek te verdwijnen? Dan kan het maar net zo zijn dat jij een kijkje hebt gehad in hun aura! Een aura is een representatieve kleur wat de fysieke gezondheid of stemming van een persoon die zo hun Chakra’s weerspiegeld.

De meest bekende en belangrijkste kleuren zijn de zeven van de regenboog. Rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en als laatste, violet. Deze zeven worden dan ook wel de hoofdchakra’s genoemd en zijn verbonden aan de aura lagen. Er zijn dus ook zeven aura lagen. Nu vraag jij je misschien af waar het roze aura is gebleven en wat die dan betekend. Lees daarvoor snel verder en kom er achter of jouw aura roze is of niet!

De hoofdchakra’s

Als eerste is het belangrijk om te weten hoe aura’s werken en wat iedere laag betekend. De aura lagen beginnen namelijk bij je lichaam. Dit is de fysieke laag en de rode chakra. De rode chakra is jouw kern en zorg voor jouw gezondheid. De tweede laag ligt bij je hart en is de oranje, emotionele laag. De derde laag is geel en ligt bij je hoofd. Deze laag gaat over je informatieverwerking en hoe jij dingen opslaat en leert. Vervolgend ligt de vierde en groene laag boven je hoofd. Dit is de astrale laag en gaat over je gevoelens en gewaarwordingen. De laatste drie lagen staan allemaal ver boven het lichaam en gaan over orde, kalmte en creativiteit.

Lees ook:  Spirituele betekenis van een zwaluw

Andere kleuren aura’s uitgelegd

Nu vraag jij je misschien af waar de roze aura in dat rijtje voorkomt. Dit is makkelijk te beredeneren. Roze is een lichte rood. Dit betekend dat roze dus afstamt van de fysieke, rode chakra. Lichtere tinten van een hoofdkleur geven dus aan dat je de eigenschappen van de hoofdkleur wel ervaart en representeert, maar zachter en speelser. Informatie over de rode aura kleur vind je in deze blog.

De roze aura

De roze aura is een zeldzame aura om te hebben. Het komt het meeste voor bij artiesten en genezers. De roze aura is voor de natuurlijke nieuwsgierige mensen die verlangen naar vrede en liefde.

Bovenal is de roze aura zo zeldzaam, omdat het een begrip en acceptatie van de diepste gevoelens van een persoon vereist. Het is een teken van zelfontplooiing en eerlijkheid met jezelf. Hoewel mensen met een roze aura bewust zijn van dit alles, hebben ze wel vaak problemen met grenzen stellen met anderen. In ieder geval niet in woorden. Waar mensen met het roze aura soms problemen hebben met confrontatie, kunnen ze hun emoties en gevoelens het beste uitten in kunst. Al is dat in muziek, dans of in tekeningen. Ze weten wat zij voelen en vinden, en zullen je dat op hun manier uitleggen. Ze leven hun leven door geleid te worden door hun emoties en zijn zo altijd hun ware zelf.

Zie jij jezelf in deze beschrijving? Dan kan het zijn dat jij een roze aura hebt! Jouw emoties zijn jouw superpower en je moet zeker niet bang zijn om ze te gebruiken! Ze maken jouw blik op de wereld uniek en mensen zullen dankbaar zijn als jij je blik met ze deelt.

Lees ook:  Betekenis van edelstenen

Perfecte edelstenen voor roze aura

Onder het rode chakra vallen betekend dat je veel passie hebt, wat ervoor zorgt dat je alles erg sterk ervaart. Hieronder is dus een lijstje van edelstenen die mensen met een roze aura goed kunnen helpen in het dagelijks leven en waarom;

  • Roze aura steen. Deze steen beschermt je tegen overweldigende emoties zoals boosheid en kalmeert je om je weer naar je liefhebbende, kalme zelf te brengen. Ook de rozenkwarts is hier heel goed in en helpt bij zelfacceptatie en compassie.
  • Bronziet. Deze steen biedt aarding en kalmte. Het zorgt ervoor dat je je heel helder kan focussen en creëert assertiviteit.
  • Ruwe Carneool. Deze edelsteen zorgt voor de moed om ideeën om te zetten in acties. Dit kan mensen met een roze aura helpen om actie te ondernemen en zorgen los te laten.
  • Bergkristal. Bergkristal is voor iedereen een goede steen, omdat het verheldering en zuivering bied. De bergkristal kan de energie van iedere andere steen versterken en is dus de perfecte eerste steen om aan te schaffen.
  • Amazoniet. Amazoniet is een steen die je kan beschermen en helpen bij het verwerken van verdriet. Mensen die emotioneel zijn kunnen de wereld anders ervaren dan mensen die dat niet zijn. Een beschermer tegen verdriet is dus een must.
  • Lodoliet. Lodoliet is een van de meest magische stenen, die ontstaat door een fusie van bergkristal en andere materialen. Tijdens het ontstaan van het stuk bergkristal, kunnen er andere materialen in komen, die uiteindelijk één worden en zo lodoliet vormen. Ieder stuk lodoliet is zo anders en lijkt op een wereld verstopt in een stuk glas. Lodoliet is een krachtige edelsteen en kan iedere chakra helen.
Lees ook:  Jouw innerlijke groei en mindset

Over de auteur

Kai Roterman
Hallo! Mijn naam is Kai Roterman en ik ben dol op de natuur. Van dieren tot edelstenen, planten tot geneeskunde. Ook ben ik geïnteresseerd in mythologie en culturen van over de hele wereld. Ik schrijf graag over al mijn bevindingen en deel mijn kennis op deze prachtige website; Paradijsvogelsmagazine.nl. Ben jij net zo nieuwsgierig naar hoe magisch onze planeet is? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Recente berichten

5 manieren om de klantervaring te verbeteren

Rouw in diverse culturen

Zó moet het: het plannen van je volgende zomervakantie

De mooiste scooterroutes van Nederland

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down