De leukste attractieparken in Duitsland

1 VIEW
De leukste attractieparken in Duitsland

Razendsnelle achtbanen, avontuurlijke shows en spannende ritten, attractie- en pretparken hebben het vaak allemaal te bieden. En hoewel we in Nederland en België de nodige attractieparken hebben, is het natuurlijk begrijpelijk om soms eens iets verder over de grens te kijken.

Heel ver hoeven we hier overigens niet voor te zoeken, aangezien Duitsland vol staat met een aantal geweldige attractieparken. Een groot gedeelte is inmiddels uitgegroeid tot populaire toeristische bestemmingen en zijn ideaal voor een korte vakantie.

Ook houdt het zeker niet op bij alleen de achtbanen en bijzondere shows. Veel van de parken beschikken namelijk ook over hotels en vakantiedorpen waar je heerlijk kunt verblijven.

Wij hebben daarom een aantal van de beste attractieparken in Duitsland voor je op een rij gezet!

Phantasialand in Brühl

Ongetwijfeld heb je al weleens iets over Phantasialand gehoord. Het pretpark in Noordrijn-Westfalen is een van de meest bezochte pretparken in Duitsland en bestaat in totaal uit maar liefst zes themagebieden. Het avonturenpark werd in 1967 geopend in een gebied dat oorspronkelijk een bruinkoolmijn was – iets dat nog een extra charme geeft aan het park.

Vandaag de dag kan je door prachtige omgevingen wandelen, zoals de Berlijnse straat Unter den Linden in de stijl van de jaren twintig. Maar ook een bezoek aan China Town behoort tot de mogelijkheden. Andere thema’s hier zijn Mexico, Mysterie, Fantasie en Afrika.

Daarnaast zijn er vele achtbanen en attracties te vinden. De attracties in het park zijn geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Je vindt er snelle en spannende attracties zoals achtbanen, wildwaterbanen en nog veel meer.

Europa-Park in Rust

Het is met recht de onbetwiste koning onder de pretparken in Duitsland te noemen: Europa-Park in Rust. Hoewel het dorpje zelf slechts ongeveer 4.000 inwoners telt, komen hier jaarlijks enorme aantallen bezoekers om het park te ontdekken.

Ruim 5 miljoen bezoekers per jaar komen naar het park toe, waardoor het het meest bezochte pretpark van Duitsland is. Het is dan ook niet voor niets dat het park inmiddels al een aantal keren is uitgeroepen tot het beste pretpark van de wereld.

Europa-Park werd in 1975 geopend als tentoonstellingsruimte van de familie Mack. Ze wilden hun producten – ritten voor pretparken – hier presenteren. Het themapark ontwikkelde zich al snel tot een echte toeristische trekpleister en drie jaar na de opening brak het park al een record met een miljoen bezoekers.

Lees ook:  Tips voor het voorbereiden van een ultieme reis door Australië

Vandaag de dag bestaat het park uit 18 themagebieden, waarvan de meeste zijn onderverdeeld in Europese landen. Europa-Park biedt daarnaast attracties aan voor kinderen en volwassenen en zorgt er nagenoeg ieder jaar voor om hier nieuwe exemplaren aan toe te voegen.

Legoland Duitsland in Günzburg

Wie denkt dat je voor Legoland speciaal naar Denemarken moet afreizen heeft het mis. Duitsland beschikt ook over een eigen attractiepark dat geheel in het teken staat van de wereldberoemde blokjes. En hoewel Legoland in Denemarken natuurlijk nog nét even iets extra’s te bieden heeft, is Legoland Duitsland absoluut een goed alternatief. Bovendien is het een van de meest kindvriendelijke attractieparken van het land.

Het 14 hectare grote parkgebied heeft een avontuurlijke uitstraling en is verdeeld in acht themagebieden, waaronder het Land van de Piraten en het Rijk van de Farao’s, evenals het Lego Mindstorms Center, waar kinderen hun eigen robots kunnen maken en zelfs leren programmeren.

Sinds 2002 is het Duitse Legoland gelegen in de Beierse stad Günzburg en trekt het jaarlijks ruim een miljoen bezoekers. Naast attracties, die meestal geschikt zijn voor jongere kinderen, is het hoogtepunt voor veel bezoekers het zogenaamde Miniland. Miniland bestaat namelijk uit een enorm miniatuurlandschap van meer dan 25 miljoen Legoblokjes.

Veel gedetailleerde scènes zoals de Allianz-Arena, de haven van Hamburg en een groot aantal andere Duitse iconen zijn hier handmatig nagemaakt. Een geweldig landschap, waar zelfs de volwassenen hun ogen uitkijken!

Playmobil Fun Park in Zirndorf

Van Lego is de stap naar Playmobil natuurlijk snel gemaakt. Naast Lego heeft ook Playmobil zijn eigen themapark en ligt ook geografisch gezien niet ver van het Duitse Legoland af. Playmobil Fun Park is namelijk gelegen in Zirndorf, dat evenals Günzburg (Legoland), onderdeel is van Beieren.

Ondanks dat Lego het op populariteit waarschijnlijk wel zal winnen, is iedereen waarschijnlijk bekend met de kleine plastic figuurtjes en hun talrijke themawerelden, die in veel kinderkamers over de hele wereld terug te vinden zijn.

In 1991 werd het Playmobil Fun Park geopend en sindsdien kunnen kinderen zich uitleven op de verschillende speelplaatsen. Het balanceringsparcours zorgt voor de nodige beweging, terwijl ze op de boerderij spelen in een kleurrijke en oversized Playmobil-wereld.

In een goudmijn kun je je handen uit de mouwen steken en op zoek gaan naar het goud. Een overdekte speeltuin zorgt vervolgens voor een perfecte dag in het pretpark, zelfs bij slecht weer.

Lees ook:  7 Mooiste stranden in Frankrijk

Serengetipark in Hodenhagen

Op slechts ongeveer een uur rijden van het Heide Park Resort vind je het Serengeti pretpark in Nedersaksen. In 1974 werd hier de zogenaamde Serengeti Park Zoo en Leisure Park geopend. Sindsdien is het een ware toeristische trekpleister geworden. Het park is verdeeld in drie themagebieden.

In de Serengeti Safari leven ongeveer 1500 dieren op ongeveer 120 hectare. Je kunt met je eigen auto door dit gebied rijden of deelnemen aan een bustour. Zo beleeft je een echt safarigevoel in het midden van Noord-Duitsland.

In het tweede themagebied van de oerwoudsafari leven ongeveer 20 verschillende soorten apen in vrij toegankelijke omheiningen. De bezoekers rijden hier doorheen in open terreinwagens. Een deel van de route is voorbereid als een off-road track en beschikt over een aantal speciale effecten en avonturen.

In de derde themawereld, de Adventure Safari, vindt u verschillende attracties die je vaker zult tegenkomen in de normale pretparken. Denk aan een waterattractie, een vrije val toren, achtbanen en andere snelle ritten voor alle leeftijden. Kortom, er valt hier voor iedereen iets te bevelen.

Moviepark Germany in Bottrop

Aan het einde van de 20e eeuw werd het huidige Movie Park Germany voor het eerst geopend onder de naam Warner Bros. Movie World en in 2005 omgedoopt tot het huidige Movie Park Germany.

De naam doet weinig twijfels bestaan: het hele themapark heeft films – en alles waar daarbij komt kijken – centraal staan. Tijdens een bezoek heb je de mogelijkheid om verschillende shows te ontdekken, maar ook een groot aantal attracties staan op je te wachten. Wildwaterbanen, achtbanen en kindvriendelijke attracties zijn allemaal onderdeel van het park.

Voor de liefhebbers van films en attractieparken is dit dan ook de plek waar je moet zijn. En een groot voordeel: het park ligt vrij dicht bij de Nederlandse grens, wat het ideaal maakt voor een dagje uit!

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

De mooiste stranden in Duitsland
Camper vakantie in het zuiden van Duitsland
Bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je verblijf in Milaan
Bijzondere bezienswaardigheden in het Schotse Edinburgh