Genieten van Zeeuwse rust in de groene polder

1790 VIEWS
Genieten van Zeeuwse rust in de groene polder

In het zuiden van Zeeland, vlakbij de Belgische grens staat een knus en kunstzinnig vakantiechalet. Het sfeervolle interieur kenmerkt zich door uiteenlopende keramische creaties van eigenaresse Kristin. Stap je het chalet uit dan sta je midden in de groene Zeeuwse polder en zie je in de verte de basiliek van Hulst. 

Keramische beelden, potten, vazen en een enorme eyecatcher aan de wand in de vorm van een mozaïek, dat is de sfeervolle decoratie waar het chalet mee ingericht is. Kristin, die op hetzelfde terrein woont, maakt de keramiek eigenhandig in haar atelier, waar ze ook rondleidingen geeft. De Zeeuwse flora en fauna zie je duidelijk terug in haar kunstwerken.

vissenjpg

Vanuit het huisje kijk je op het prachtige Zeeuwse landschap. Nestel jezelf achter het raam en geniet van de mooiste zonsop- en ondergangen. De tuin is zomers een grote bloemenzee en kijk ’s winters niet op van reeën die in het tuingras staan te grazen.

Eethoek 1 small

Natuur en zeldzame vogels in overvloed

Naar natuurgebieden hoef je niet op zoek. Een paar kilometer van het chalet ligt het landgoed Groot eiland. Dit is in particulier bezit en heeft een zoetwatermoeras dat omringd is door kreken. Je ziet er zeldzame vogels zoals kolganzen, buizerd, kleine karekiet, waterrallen, zilverreigers en haviken. Het wandelpad voert langs een grote uitkijktoren, waar vanaf je al dat natuurschoon nog beter kunt bestuderen.

Lees ook:  5x yurts in Nederland voor bijzonder slapen

Ook het Verdronken Land van Saeftinghe is een aanrader. Dit gebied is ooit ingepolderd geweest en later weer teruggenomen door de zee. Aangezien de vloed er in sommige delen van deze brakwaterwildernis verraderlijk snel kan, opkomen is niet het hele gebied vrij toegankelijk. Gidsen van het bezoekerscentrum Saeftinghe nemen je van april t/m oktober mee op een onvergetelijke excursie.

great-egret-1501508301yFg

Hulst, Antwerpen, Gent en Brugge

Naast natuur kun je ook in cultureel opzicht je hart ophalen als je hier verblijft. Het nabijgelegen Hulst is een pittoresk vestingsstadje waar je prima naar toe kunt op de fietsen die Kristin en haar man gratis aan je uitlenen.

De Belgische bestemmingen zijn iets verder maar zowel met auto als met openbaar vervoer goed bereikbaar. Het Modemuseum in Antwerpen, het Designmuseum in Gent en het Frietmuseum in Brugge, ach in deze steden is zoveel te doen. Al is lekker rondstruinen en de sfeer proeven ook bepaald geen straf.

Voetjes omhoog en sterren kijken

Na al dat fietsen, wandelen en cultuursnuiven kun je in het knusse huisje van Kristin en Gait helemaal bijkomen. Voetjes omhoog en lekker lezen, languit voor de buis of met een goed glas wijn de dag nog eens doornemen of plannen maken voor morgen. Eén tip: vergeet ’s avonds bij helder weer niet de sterren te bewonderen. Op deze plek in de middle of nowhere is weinig lichtvervuiling en dus een zeldzaam mooi zicht op de nachthemel.

Lees ook:  Hut 16 van oude timmerwerkplaats tot een ruim & licht verblijf in bruisend Zutphen

DSC_0018 smallersize

Het chalet in Hulst is het hele jaar door te huur vanaf 79 euro per nacht.


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving.

Andere lezers bekeken ook:

B&B ‘t Bakhuis | Overnachten op een eeuwenoud landgoed

 

MEER INSPIRATIE

Romantisch overnachten in deze bijzondere cabins in de Ardennen
Overnacht in dit openluchthotel in Zwitserland
Logeren bij de boswachter: dit moet je weten
4x slapen in de buurt van de Kinderdijk