Genieten van Zeeuwse rust in de groene polder

9 november 2017
177

In het zuiden van Zeeland, vlakbij de Belgische grens staat een knus en kunstzinnig vakantiechalet. Het sfeervolle interieur kenmerkt zich door uiteenlopende keramische creaties van eigenaresse Kristin. Stap je het chalet uit dan sta je midden in de groene Zeeuwse polder en zie je in de verte de basiliek van Hulst. 

Keramische beelden, potten, vazen en een enorme eyecatcher aan de wand in de vorm van een mozaïek, dat is de sfeervolle decoratie waar het chalet mee ingericht is. Kristin, die op hetzelfde terrein woont, maakt de keramiek eigenhandig in haar atelier, waar ze ook rondleidingen geeft. De Zeeuwse flora en fauna zie je duidelijk terug in haar kunstwerken.

vissenjpg

Vanuit het huisje kijk je op het prachtige Zeeuwse landschap. Nestel jezelf achter het raam en geniet van de mooiste zonsop- en ondergangen. De tuin is zomers een grote bloemenzee en kijk 's winters niet op van reeën die in het tuingras staan te grazen.

Eethoek 1 small

Natuur en zeldzame vogels in overvloed

Naar natuurgebieden hoef je niet op zoek. Een paar kilometer van het chalet ligt het landgoed Groot eiland. Dit is in particulier bezit en heeft een zoetwatermoeras dat omringd is door kreken. Je ziet er zeldzame vogels zoals kolganzen, buizerd, kleine karekiet, waterrallen, zilverreigers en haviken. Het wandelpad voert langs een grote uitkijktoren, waar vanaf je al dat natuurschoon nog beter kunt bestuderen.

Ook het Verdronken Land van Saeftinghe is een aanrader. Dit gebied is ooit ingepolderd geweest en later weer teruggenomen door de zee. Aangezien de vloed er in sommige delen van deze brakwaterwildernis verraderlijk snel kan, opkomen is niet het hele gebied vrij toegankelijk. Gidsen van het bezoekerscentrum Saeftinghe nemen je van april t/m oktober mee op een onvergetelijke excursie.

Lees ook:  7 redenen om minstens 1x in je leven naar Japan te gaan

great-egret-1501508301yFg

Hulst, Antwerpen, Gent en Brugge

Naast natuur kun je ook in cultureel opzicht je hart ophalen als je hier verblijft. Het nabijgelegen Hulst is een pittoresk vestingsstadje waar je prima naar toe kunt op de fietsen die Kristin en haar man gratis aan je uitlenen.

De Belgische bestemmingen zijn iets verder maar zowel met auto als met openbaar vervoer goed bereikbaar. Het Modemuseum in Antwerpen, het Designmuseum in Gent en het Frietmuseum in Brugge, ach in deze steden is zoveel te doen. Al is lekker rondstruinen en de sfeer proeven ook bepaald geen straf.

Voetjes omhoog en sterren kijken

Na al dat fietsen, wandelen en cultuursnuiven kun je in het knusse huisje van Kristin en Gait helemaal bijkomen. Voetjes omhoog en lekker lezen, languit voor de buis of met een goed glas wijn de dag nog eens doornemen of plannen maken voor morgen. Eén tip: vergeet 's avonds bij helder weer niet de sterren te bewonderen. Op deze plek in de middle of nowhere is weinig lichtvervuiling en dus een zeldzaam mooi zicht op de nachthemel.

DSC_0018 smallersize

Het chalet in Hulst is het hele jaar door te huur vanaf 79 euro per nacht.

[hr]

Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B's midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving.

Andere lezers bekeken ook:

B&B ’t Bakhuis | Overnachten op een eeuwenoud landgoed

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Zo laat je jouw Toscaanse Jasmijn bloeien!

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings