Deze architecte gooide het roer om en maakt nu miniatuurplantjes van papier

17 oktober 2017
437

Een klein glazen flesje, papier, lijm en een schaar. Meer heeft ontwerpster Raya Sader Buyana niet nodig om haar miniatuurkunstwerken te maken. En heel veel geduld natuurlijk, want met één plantje is ze zo'n 20 uur (!) bezig. Haar aandacht voor zelfs de kleinste details zie je terug in elk kunstwerk.

Het roer om

De Libanees-Venezuelaanse Raya studeerde architectuur in Venezuela en Spanje maar besloot dat haar hart toch meer bij het ontwerpen van papierkunst lag. In 2008 ging het roer om. Met haar grote liefde voor de natuur stortte ze zich vooral op botanische ontwerpen. De plantjes maakt ze bewust niet groter dan 5 cm zodat ze precies in een miniterrarium passen.

Gedurfde stap

Raya kan inmiddels leven van haar papierkunst. Naast haar botonische terrariums maakt ze ook andere ingenieuze werken, regelmatig in opdracht van grote merken zoals computerleverancier HP en kledingmerk Desigual. Mooi hoe ze met een gedurfde stap en een grote portie doorzettingsvermogen (want je bent natuurlijk niet van de ene op de andere dag succesvol) nu al haar tijd kan wijden aan haar passie.

miniatuur plant terrarium 2

miniatuur plant terrarium 20

miniatuur plant terrarium 23

miniatuur plant terrarium 21

miniatuur plant terrarium 11

miniatuur plant terrarium 7

miniatuur plant terrarium 8

miniatuur plant terrarium 5

miniatuur plant terrarium 1

Andere liefhebbers van papierkunst keken ook naar:

Papierkunst laat de kwetsbaarheid van bedreigde diersoorten zien

 

Lees ook:  Liefde kent geen regels

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down