Architect ontwerpt een plek van eerbied voor een gigantisch Boeddhabeeld op Japanse begraafplaats

22 augustus 2019
303

Japanse architect Tadao Ando heeft voor de Makomanai Takino begraafplaats in Sapporo, Japan gewerkt aan een project genaamd: de Heuvel van de Boeddha. Tadao heeft van deze plek een toevluchtsoord gemaakt om te bidden en de Boeddha te eren.

Op de begraafplaats is 15 jaar geleden een gigantisch Boeddhabeeld neergezet. Het beeld is 14 meter hoog en weegt zo'n 1.500 ton. De Boeddha is voor veel Japanse inwoners een heilige die met respect moet worden behandeld. Omdat het beeld als eenzame figuur aanwezig was, werd aan Tadao de taak gegeven om hem een respectvolle plaats te geven.

Tadao ging aan de slag met de gedachte: "hoe wordt een beeld een plechtig, maar aantrekkelijk figuur?" Hij kwam tot de conclusie om het beeld te omringen met een heuvel van lavendel. De heuvel verbergt de Boeddha echter niet in zijn geheel, want zijn hoofd steekt boven de berg uit.

Het Boeddhabeeld kan worden bezichtigd en is via een tunnel te bereiken. Het zonlicht dat van boven op het beeld valt geeft het een hele serene uitstraling. Ook is het een plek om te bidden of om gewoon even tot rust te komen. Alles in prachtige harmonie met de omgeving.

Het is mooi hoe religieuze plekken als deze een heel nieuwe dimensie krijgen door zo'n ontwerp. Prachtig hoe Tadao een sterk effect van eerbied en respect heeft weten te creëren.

Als je naar de foto's kijkt, dan voel je de stilte.

Ando 1

Ando 2

Ando 3

Ando 4

Ando 5

Ando 6

Ando 7

Ando 8

Ando 9

Wil je meer weten over het Boeddhisme, lees dan ons artikel over de verjaardag en achtergrond van Boeddha.

Lees ook:  Schilderijen van licht

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings