Architect ontwerpt een plek van eerbied voor een gigantisch Boeddhabeeld op Japanse begraafplaats

1747 VIEWS
Architect ontwerpt een plek van eerbied voor een gigantisch Boeddhabeeld op Japanse begraafplaats

Japanse architect Tadao Ando heeft voor de Makomanai Takino begraafplaats in Sapporo, Japan gewerkt aan een project genaamd: de Heuvel van de Boeddha. Tadao heeft van deze plek een toevluchtsoord gemaakt om te bidden en de Boeddha te eren.

Op de begraafplaats is 15 jaar geleden een gigantisch Boeddhabeeld neergezet. Het beeld is 14 meter hoog en weegt zo’n 1.500 ton. De Boeddha is voor veel Japanse inwoners een heilige die met respect moet worden behandeld. Omdat het beeld als eenzame figuur aanwezig was, werd aan Tadao de taak gegeven om hem een respectvolle plaats te geven.

Tadao ging aan de slag met de gedachte: “hoe wordt een beeld een plechtig, maar aantrekkelijk figuur?” Hij kwam tot de conclusie om het beeld te omringen met een heuvel van lavendel. De heuvel verbergt de Boeddha echter niet in zijn geheel, want zijn hoofd steekt boven de berg uit.

Het Boeddhabeeld kan worden bezichtigd en is via een tunnel te bereiken. Het zonlicht dat van boven op het beeld valt geeft het een hele serene uitstraling. Ook is het een plek om te bidden of om gewoon even tot rust te komen. Alles in prachtige harmonie met de omgeving.

Het is mooi hoe religieuze plekken als deze een heel nieuwe dimensie krijgen door zo’n ontwerp. Prachtig hoe Tadao een sterk effect van eerbied en respect heeft weten te creëren.

Lees ook:  Beeldhouwen met een kettingzaag

Als je naar de foto’s kijkt, dan voel je de stilte.

Ando 1

Ando 2

Ando 3

Ando 4

Ando 5

Ando 6

Ando 7

Ando 8

Ando 9

Wil je meer weten over het Boeddhisme, lees dan ons artikel over de verjaardag en achtergrond van Boeddha.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Een verstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden
Beelden op het snijvlak tussen fantasie en werkelijkheid
Standbeelden met een ziel
Deze 9 intrigerende sculpturen tarten de wetten van de zwaartekracht