Aquamarijn: krachten en eigenschappen

28 april 2023
195
aquamarijn

De naam aquamarijn komt van het Latijnse woord "aqua marina", wat "zeewater" betekent. Het is een variant van beril en wordt vaak gevonden in Brazilië, Colombia en Zambia. Naast zijn schoonheid wordt aquamarijn ook geassocieerd met kalmte, helderheid en communicatie.

In de middeleeuwen werd aquamarijn gebruikt als een "geluksteen" voor zeelieden, omdat het werd geloofd dat het hen zou beschermen tegen zeeziekte en schipbreuk. Wil jij meer weten over deze prachtige steen? Lees dan zeker verder.

Aquamarijn werking

Aquamarijn is een edelsteen die bekend staat om zijn kalmerende en verhelderende energie. Het wordt vaak geassocieerd met de zee en de lucht en wordt gevonden in landen zoals Brazilië, Colombia en Zambia.

Communicatie en genezing
Veel beschouwen de steen als een communicatief hulpmiddel bij het bevorderen van heldere communicatie, zelfexpressie en creativiteit. De steen heeft ook een kalmerend effect op de geest en vermindert angst en stress. Naast zijn spirituele eigenschappen kan aquamarijn ook gebruikt voor fysieke genezing en kan het helpen bij het verlichten van klachten zoals allergieën, huidaandoeningen en keelpijn.

aquamarijn

Associatie met Aphrodite
Aquamarijn heeft in de esoterische wereld ook associaties met godinnen en chakra's. Zo staat de steen in verband met de Griekse godin Aphrodite. Aphrodite is de godin van de liefde en schoonheid. Geen verassing dat deze twee gelinkt zijn dus!

Associatie met chakra
Daarnaast is aquamarijn geassocieerd met de keelchakra, die verbonden is met communicatie, expressie en creativiteit. Het wordt gezegd dat de steen de energie van deze chakra kan versterken en helpen bij het uiten van emoties en ideeën.

Lees ook:  De kracht van lodoliet voor transformatie

Hoe ziet de steen eruit?

Een prachtige edelsteen met een unieke blauwe kleur die doet denken aan de heldere wateren van de zee... Aquamarijn wordt daarom ook geassocieerd met het element water. Mediteren aan het water met deze edelsteen kan dus zeer kalmerend en verhelderend zijn.

Sieraden
Aquamarijn wordt vaak gebruikt in sieraden vanwege zijn schoonheid en wordt ook geassocieerd met kalmte en helderheid. De kleur van deze edelsteen kan variëren van lichtblauw tot diepblauw en wordt bepaald door de hoeveelheid ijzer die aanwezig is in de steen. Een andere mooie blauw-groene edelsteen is de amazoniet.

aquamarijn

Door zijn unieke en aantrekkelijke uiterlijk is aquamarijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een edelsteen die zowel visueel aantrekkelijk als spiritueel betekenisvol is. Bij het zoeken naar sieraden met deze steen is het belangrijk om op zoek te gaan naar kwalitatief hoogwaardige stenen en vakmanschap om ervoor te zorgen dat je een stuk hebt dat zowel mooi als duurzaam is.

Toepassingen aquamarijn

Aquamarijn is een edelsteen die niet alleen populair is in de sieradenindustrie, maar ook wordt gebruikt in verschillende industriële toepassingen! Vanwege zijn hardheid en helderheid wordt de steen vaak gebruikt in de productie van precisie-instrumenten en apparatuur zoals horloges en navigatiesystemen.

Hardheid van de steen
Waarom wordt de steen gebruikt om de lenzen van horloges en instrumenten te maken? Omdat het licht er mooi doorheen schijnt en de steen tegelijkertijd duurzaam is. Bovendien kan de steen worden gebruikt als vervanging voor diamant bij het snijden van metalen. Dit is mogelijk omdat aquamarijn eenzelfde hardheid heeft als de diamant!

Lees ook:  Wat is een mala ketting, en waar gebruik je hem voor?

Keramiek en pigmenten
De blauwe kleur van aquamarijn kan ook worden gebruikt in de productie van keramische materialen en pigmenten voor verf en inkt. Door zijn veelzijdigheid en schoonheid is aquamarijn een gewilde steen in zowel de sieraden- als de industriële sector.

Een andere bekende edelsteen die al duizenden jaren wordt gebruikt in juwelen is de Robijn. Klik hier en lees meer over een van de bekendste liefdesstenen.

Aquamarijn als geboortesteen

aquamarijn

Ben jij geboren in maart? Dan is aquamarijn jouw geboortesteen! Dit betekent dat de werking van de steen sterker is voor jou als jij hem bij je draagt. Wil je hier toch wat meer over weten? Klik dan hier voor onze blog over geboortestenen.

Andere geboortestenen

MaandGeboortestenen
JanuariGranaat
FebruariAmethist
MaartAquamarijn, bloedsteen
AprilDiamant, witte topaas, kristal en zwarte diamant
MeiSmaragd, tsavoriet en chrysopraas
JuniParel, maansteen en alexandriet
JuliRobijn en carneool
AugustusPeridoot, sardonyx en spinel
SeptemberSaffier en lapis lazuli
OktoberOpaal en toermalijn
NovemberCitrien, topaas en gele topaas
DecemberBlauwe topaas, tanzaniet, turkoois, lapis lazuli en blauwe zirkoon

Ben jij nu niet geboren in maart en ben jij benieuwd naar meer informatie over jouw geboortesteen? Neem dan eens een kijkje in het schema hierboven, of klik hier voor onze blog over geboortestenen.

Over de auteur

Stan Vreuls

Recente berichten

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings