Amerikaanse schoolbussen worden omgetoverd tot tiny houses

6463 VIEWS
Amerikaanse schoolbussen worden omgetoverd tot tiny houses

Het concept van tiny houses blijft populair. In Nederland is het nog best moeilijk om een tiny house als permanente woonvorm te realiseren, maar de aanhouder wint. Het is wel leuk om te zien hoe mensen vormgeven aan het wonen op zo’n klein oppervlak. Je moet creatief zijn, niet een al te grote badkamer willen en afstand doen van een heleboel van je spullen. Maar als je dan op mooie plekken kunt wonen – tijdelijk of vast – dan is het die vrijhei die telt.

Leven zonder (al te veel) spullen

Veel mensen hebben steeds meer de behoefte om te leven zonder ballast, kleiner te wonen en meer vrijheid in hun leven in te bouwen. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die gruwelen bij dat idee, er niet aan moeten denken om te leven op 25 vierkante meter en juist lekker veel spullen om zich heen willen verzamelen. De tussenvorm: je kunt een tiny house ook als een leuke vakantie-onderneming zien en er in de zomer mee door de natuur toeren. Om vervolgens weer terug te kunnen keren naar je fijne, lekker ruime woning.

Het maken van een tiny house

Veel tiny houses worden nieuw gebouwd, zoals die van Marjolein die wij op de voet volgden in het bouwproces. Als alternatief kun je ook een bestaand voertuig om te bouwen tot een tiny house. De bloggers van Outise Found en Midwest Wanderers toverden Amerikaanse schoolbussen om tot prachtige tiny houses.

Lees ook:  "Het bouwen van een tiny house is best een uitdaging"

Voor mensen die graag wat van de wereld willen zien is dit de ideale gelegenheid om wonen en reizen te kunnen combineren. Zo’n Amerikaanse schoolbus is gebouwd om veel te rijden en gaat meer dan een mensenleven mee. Daarbij is de investering ook minder groot dan wanneer je iets nieuws bouwt, mits je zelf ook over een paar rechterhanden beschikt.

Ter inspiratie zetten we hier wat beelden van de omgebouwde schoolbussen op een rij. je krijgt in ieder geval zin in avontuur!

De bus van het avontuurlijke koppel van Outside Found

Schoolbus 1 Schoolbus 2 Schoolbus 3 Schoolbus 4 Schoolbus 5 Schoolbus 6

De Midwest Wanderers wonen hier met hun gezin

Schoolbus 7 Schoolbus 8 Schoolbus 9

Hier vind je trouwens al onze artikelen over tiny houses!

MEER INSPIRATIE

Je tiny house gezelliger maken
Wonen op de mooiste plek van Nederland: een tiny house op de Veluwe
Een tiny house kopen, hoe werkt dat?
Aan dit tiny house zit een kas(je) vast!