De helende kracht van de amazoniet

26 april 2023
145
amazoniet

Amazoniet is een prachtige groene edelsteen die vaak wordt gebruikt voor sieraden en decoratieve objecten. Maar wist je dat deze edelsteen ook een helende werking heeft? In deze blog gaan we dieper in op de helende kracht van de amazonietsteen en hoe je deze steen kunt gebruiken om jezelf te helen.

Wat is amazoniet?

Amazoniet is een groenblauwe edelsteen die behoort tot de veldspaatfamilie. Het dankt zijn naam aan de rivier de Amazone in Zuid-Amerika, waar het voor het eerst werd ontdekt. Amazoniet wordt vaak gevonden in combinatie met andere edelstenen, zoals smaragd en topaas. Verder wordt de steen vaak verward met jade vanwege de vergelijkbare kleur, maar toch is amazoniet een erg unieke steen.

Schaal van Mohs
Amazonietsteen is een vrij zachte steen met een hardheid van 6 op de schaal van Mohs en wordt vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden zoals sculpturen, sieraden en sieradenkistjes.

De helende werking van amazoniet

Amazoniet staat bekend om zijn krachtige helende werking op het emotionele en fysieke lichaam. Het wordt vaak gebruikt om de hartchakra te openen en te balanceren, waardoor het de genezing van emotionele wonden vergemakkelijkt. Het wordt ook vaak gebruikt om stress en angst te verminderen en om een gevoel van kalmte en sereniteit te bevorderen.

Fysieke healing
Op fysiek niveau heeft amazonietsteen ook vele helende eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt om hoofdpijn en migraine te verlichten en om het immuunsysteem te versterken. Het wordt ook gebruikt om pijnlijke menstruatiekrampen te verlichten en om de spijsvertering te verbeteren.

amazoniet

Hoe gebruik je amazoniet?

Er zijn verschillende manieren om amazonietsteen te gebruiken voor heling en genezing. Om het wat overzichtelijker te maken hebben we ze even allemaal op een rijtje gezet, wel zo handig!

Lees ook:  Japanse kunstenares schildert het hele dierenrijk op stenen

Draag als sieraad
Een van de gemakkelijkste manieren om een amazonietsteen te gebruiken is door het als sieraad te dragen. Een ketting, armband of oorbellen met amazoniet kunnen helpen om de helende kracht van de steen te verspreiden over je hele lichaam.

Leg op het hartchakra
Leg een amazonietsteen op het hartchakra, het energiecentrum dat verbonden is met liefde en emoties. Dit kan helpen om eventuele blokkades in het hartchakra te openen en te genezen.

Gebruik tijdens meditatie
Houd een amazonietsteen vast tijdens meditatie om te helpen bij het openen van het hart en het bevorderen van een gevoel van kalmte en sereniteit.

Leg op pijnlijke plekken
Leg een amazonietsteen op pijnlijke plekken op het lichaam om te helpen bij het verlichten van pijn en ongemak. Dit kan vooral effectief zijn bij hoofdpijn en migraine.

amazoniet

Interessante feiten

Naast zijn helende eigenschappen, zijn er ook enkele interessante feiten over amazoniet:

  • Amazoniet wordt soms "de steen van moed en waarheid" genoemd vanwege zijn vermeende vermogen om de drager te helpen bij het spreken en handelen met integriteit.
  • Amazoniet wordt ook wel de "studentensteen" genoemd vanwege de ver
  • meende vermogen om de concentratie te verbeteren en de leerprestaties te bevorderen.
  • Amazoniet wordt vaak geassocieerd met het sterrenbeeld Waterman, maar het kan ook nuttig zijn voor andere sterrenbeelden, zoals Tweelingen, Weegschaal en Maagd.
  • Amazoniet wordt geassocieerd met de planeet Mercurius en wordt vaak gebruikt om de communicatievaardigheden te verbeteren.
  • Amazoniet wordt vaak gevonden in combinatie met andere edelstenen, zoals smaragd en topaas.
  • Amazoniet wordt soms verward met jade vanwege de vergelijkbare kleur, maar het zijn twee verschillende stenen met verschillende eigenschappen
Lees ook:  Wat betekent mijn geboortesteen?

Conclusie

Amazoniet is niet alleen een mooie edelsteen, maar heeft ook krachtige helende eigenschappen. Het kan helpen bij het openen van het hartchakra, het verminderen van stress en angst, het verlichten van pijn en het verbeteren van de concentratie.

Er zijn verschillende manieren om deze steen te gebruiken en als kers op de taart zijn er ook nog eens interessante feiten over deze fascinerende steen. Overweeg zeker eens om amazoniet aan je collectie toe te voegen en ervaar zelf de helende kracht van deze prachtige edelsteen.

Over de auteur

Stan Vreuls

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings