6 tips voor mensen die het altijd koud hebben

4 januari 2018
1334

In deze grauwe wintermaanden is de kou ons niet vreemd en moeten we ons vaak dik inpakken om het winterse weer te trotseren. Maar soms zijn er dagen (of misschien wel weken) dat je het we het altijd koud hebben, zelfs binnen! Wij zetten de zes tips op een rijtje die je direct kunt toepassen, zodat je je misschien beter kunt wapenen tegen dagenlang klappertanden en het niet altijd koud moet hebben.

1. Slaap voldoende

Een tekort aan slaap kan zorgen dat het gedeelte in de hersenen dat de temperatuur regelt wat verstoort raakt. Hierdoor weet het niet goed meer wanneer het moet opwarmen en wanneer niet. Ook werkt je metabolisme trager bij weinig slaap en heeft je lichaam het hierdoor moeilijker om op temperatuur te blijven. Duik dus een paar avonden vroeg onder de dekens of nog beter: houd je aan een vast slaapritme.

2. Maak je spieren sterker en je zal niet meer altijd koud hebben

Spieren produceren veel warmte, dus heb je het sneller warm met veel spiermassa. Ook blijft door inspanning je stofwisseling een tijdje verhoogd en zijn de spieren actief, zelfs nog een tijdje nadat je bent gestopt. Dit zorgt er dus voor dat je het sneller warm hebt en blijft. Je kunt je spieren op verschillende manieren trainen en hoeft heus niet direct aan intensieve krachttraining te beginnen. Ook yoga maakt je spieren sterker en tegelijkertijd soepeler. Sterkere spieren zorgt ervoor dat je het niet altijd koud moet hebben.

3. Zorg voor voldoende vitamine B12

Rode bloedcellen verspreiden zuurstof en dat heb je nodig om op temperatuur te blijven. En je lichaam heeft vitamine B12 nodig om die cellen aan te maken. Een te lage hoeveelheid zorgt ervoor dat je het sneller koud hebt. Meer mager vlees, vis en zuivel kunnen dit eventuele tekort te verhelpen.

Lees ook:  Met de camper door Europa trekken

4. Houd je vochtinname in de gaten

Water is natuurlijk sowieso belangrijk, maar het helpt ook met het reguleren van je lichaamstemperatuur. Dit natuurlijk proces wordt verstoord als je te weinig drinkt. Houd je vochtgehalte in balans door minimaal acht glazen water per dag te drinken en de warmte in je lichaam zal beter vast worden gehouden.

5. Ga wat vaker naar buiten

Mensen die veel buiten komen kunnen beter tegen kou dan mensen die veel binnen zijn. De cellen die kou opsporen werken bij buitenmensen beter en sneller en zorgen ervoor dat bij kou de haar- en bloedvaten verkleinen en de bloedcirculatie vertraagt. Hierdoor houdt je lichaam meer energie vast die het kan gebruiken om warm te blijven. Dus kleed je goed aan en maak wat vaker een fijne wandeling mocht je dit nog niet doen. Mensen die het altijd koud hebben gaan uit schrik vaak niet naar buiten maar dat moet je dus niet doen wil je ervan af geraken! Altijd koud hebben is niet leuk maar je moet stap voor stap gaan

6. Omring je met vrienden en familie, je zal niet meer altijd koud hebben

Het is wetenschappelijk aangetoond dat mensen die zich eenzaam voelen het sneller koud hebben. Mensen die zich geliefd voelen door vrienden of familie uit hun omgeving hebben het sneller warm en zullen het dus niet altijd koud hebben. Omring je dus met mensen waar je dol op bent en die je gelukkig maken, dan heb je het automatisch warmer én het is nog leuk ook. 😉

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met de auto door Oost-Europa reizen: wat je moet weten

Welke musical in New York moet je gezien hebben?

Akira Nakai San en zijn passie voor auto’s

Ruimte vrijhouden in je koffer? Zo doe je dat!

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down