Als je in deze b&b overnacht word je ook de tijdelijke eigenaar van de boekwinkel eronder

28 oktober 2016
356

Wanneer je altijd al een boekwinkel hebt willen runnen maar het er gewoon nog niet van gekomen is om de deuren te openen, dan kun je in het Schotse dorpje Wigtown je hart ophalen. De bed & breakfast 'The Open Book' kost slechts tussen de 30 en 50 Euro per nacht, daarvoor krijg je je eigen appartement én mag je een paar dagen in de gelijknamige winkel staan. Wie biedt?

"We zijn dit project zo'n 2 jaar geleden gestart", vertellen de eigenaren. "We wilden dat anderen hun droom om een boekwinkel te hebben ook eens konden ervaren, zonder dat je meteen je hele leven daarvoor hoeft om te gooien." Wigtown is bestempeld tot Schotland's nationale boekendorp. Met deze toevoeging willen de initiatiefnemers een ode brengen aan de gewone boekwinkel en mensen inspireren om er thuis wellicht ook één te starten en deze professie in stand te houden.

Het appartement is vrij basic, maar aangezien je toch de meeste tijd in de boekwinkel staat mag dat de pret niet drukken. Ook het winkeltje zelf heeft iets heerlijk kneuterig: een perfecte plek om te onthaasten en je even in een andere wereld te wanen.

Wanneer je niet kunt wachten: je kunt je plek in The Open Book via Airbnb reserveren. We horen graag hoe het was!

at-the-open-book at-the-open-book3 at-the-open-book4 at-the-open-book5

 

Lees ook:  Margreet | Passie voor een scherf

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down