De Alocasia Zebrina verzorgen

20 oktober 2023
56
alocasia verzorgen

De Alocasia is ook wel bekend als taro, reuzentaro of olifantsoor. Het is een kamerplant met bijzondere bladeren. De bladstelen hebben namelijk een print als een zebra met de kleuren wit en zwart. De plant past in ieder interieur en geeft de ruimte sfeer en gezelligheid. Ben jij geïnteresseerd om een Alcosia Zebrina in huis te halen, maar wil je eerst weten hoe je de Alocasia moet verzorgen? Lees dan deze blog verder om meer te weten hoe je de Alocasia Zebrina moet verzorgen.

Verzorging Alocasia Zebrina

De Alocasia Zebrina is een plant die mooi kan gaan groeien als je de juiste verzorging geeft. De Alocasia komt van oorsprong uit het tropische regenwoud en dit wilt de plant graag terugzien in zijn huidige woonplek. De warme en vochtige temperaturen daar houd de plant van. De temperatuur is ideaal tussen de 18 en 22 graden. Houd hier dus rekening mee in de winter dat je je plant niet in de kou laat staan, want dan kun je er minder lang van genieten.

Standplaats voor de plant
Je hebt een Alocasia Zebrina gekocht en wilt een perfecte plek voor de plant kiezen, maar waar zet je de plant neer? Het is niet aan te raden om de plant op een plek te zetten waar volle zon doorkomt. We raden je aan om de plant op een plek te plaatsen waar licht binnenkomt, maar niet te veel. Wanneer de Alocasia Zebrina te veel zonlicht krijgt kan er bladverbranding ontstaan en dat wil je niet hebben. Ook de lepelplant is hier erg gevoelig voor.

Lees ook:  Bijzondere bijentuinen om te bezoeken

Lees ook Altijd een vakantie gevoel in huis?

alcosia verzorgen

Hoeveel water heeft de Alocasia Zebrina nodig?

De Alocasia Zebrina heeft over het algemeen vrij veel water nodig. Het is belangrijk dat de grond van de plant nooit droog aanvoelt. We raden je aan om twee keer per week de plant water te geven. Het kan zijn dat de Alocasia Zebrina in de zomer twee keer zoveel water verbruikt als in de winter, dit komt vanwege de hoge temperaturen en dat de bladeren meer vocht verdampen. Let er wel op dat je weer niet te veel water geeft met als resultaat dat de wortels in het water staan. Dit is niet goed voor de plant. Daarnaast mag het geen koud water zijn wat je geeft, maar water op kamertemperatuur. Als de plant teveel water krijgt kan het zijn dat de bladeren geel verkleuren.  

Moet je de plant verpotten?
Je zult de Alocasia sneller verpotten dan dat je in eersten instantie zou denken. De plant groeit namelijk best wel snel en heeft na een tijdje een nieuwe grotere pot nodig om in te kunnen groeien. Een keer in het jaar raden we je aan om de Alocasia Zebrina te verpotten. Weet je niet welke pot je nodig hebt? Ga ervan uit dat de nieuwe bloempot 20% groter moet zijn dan de huidige bloempot.

Alocasia Zebrina verzorgen: snoeien

Snoeien is niet nodig voor de Alocasia Zebrina. Mocht je bladeren willen afknippen is dat geen probleem. Het kan zijn dat een aantal bladeren verkleuren, lelijk of te groot worden. Dan raden we je aan om deze bladeren eruit te halen zodat je plant mooi blijft. Doe dit in het groeiseizoen (begin lente) zodat je de periode erna kan genieten van een volle en mooie plant. Lees hier ook alles over hoe je de tabaksplant moet snoeien en verzorgen.

alocasia verzorgen

Is de plant giftig?

Er zit sap in de takken en bladeren van de Alocasia Zebrina waardoor de plant licht giftig is. Het sap kan een irriterend effect geven op de huid en slijmvliezen. Houd hier dus rekening mee wanneer je de plant gaat verpotten dat je voorkomt dat er sap op je huid komt. Als je er alert op bent is de kans kleiner dat het daadwerkelijk gebeurt. We raden je ook aan om de plant buiten het zicht van kinderen en huisdieren te houden. Zo kunnen zij niet bij de plant komen en komen ze niet in aanraking met het sap.

Lees ook:  Urban jungle: tips voor meer groen in huis

Na het lezen van deze blog weet je hoe je de Alocasia moet verzorgen en dan kun je nu eindelijk deze plant gaan kopen! Wij wensen je veel plezier bij het onderhouden en verzorgen van de Alocasia Zebrina. Ben je nog op zoek naar andere planten voor in je woning? Dan is de Aloë Vera een uitstekende keuze!

Over de auteur

Kai Roterman
Hallo! Mijn naam is Kai Roterman en ik ben online marketeer bij het geweldige marketingbureau Web Wings. Na mijn stage bij het bedrijf succesvol te hebben afgerond, ben ik enorm trots dat ik er nu full time mag werken en dan ook nog eens mag schrijven voor Paradijsvogels Magazine! Ik ben dol op edelstenen, tarot leggen en het leren over verschillende spirituele stromingen. Daarnaast kan ik uren kijken naar tv shows of spelen op mijn Nintendo Switch. Ik hoop dat het lezen van mijn artikelen jullie net zo veel inspireert als het was om te schrijven!

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down