Alles wat je wilt weten over citrien

23 januari 2022
497
citrien

Citrien is een gelige steen die vooral in Brazilië wordt gewonnen. Deze steen behoort tot de silica mineralen en staat vooral bekend om zijn mooie gelig-bruine kleur die is ontstaan door ijzeroxide. Citrien is een goed en goedkoper alternatief voor topas aangezien de twee stenen veel gemeen hebben. Door het verhitten van de steen krijgt citrien een heldere kleur. De steen heeft niet allen een prachtig uiterlijk, maar is ook de geboortesteen van november. Er wordt ook beweerd dat de steen bepaalde krachten heeft die jou kunnen helpen om beter door het leven te gaan.

Citrien in verschillende vormen

Citrien wordt gewonnen uit gesteente in Brazilië. De ruwe vorm van citrien is al bij verschillende plekken te kopen. Maar citrien kan ook worden bewerkt of verwerkt worden in sieraden. De ruwe vorm van citrien is licht van kleur, niet doorzichtig. De steen kan verder bewerkt worden door deze te polijsten of te verhitten. Andere stenen kunnen gebruikt worden om een goedkopere citrien te maken. Om deze versie van citrien te maken, wordt amethist of rookkwarts verhit. Door het bewerken van deze stenen krijg je een heldere en doorzichtige steen.

Citrien werking op mentaal gedrag

Er wordt beweerd dat citrien bepaalde krachten heeft die jouw persoonlijkheid kunnen veranderen. Daarnaast heeft deze steen ook krachten om jou prettig door het leven te laten gaan. Ten eerste heeft citrien een verwarmende werking. Door de steen te gebruiken zul je meer zelfvertrouwen krijgen en leren om jezelf te accepteren. Daarnaast moedigt deze steen aan om jezelf te ontplooien door meer op jezelf te focussen. Je bent dus minder afhankelijk van andere mensen om jouw doelen te bereiken. Door deze steen te dragen, zul je ook merken dat je meer extravert wordt. Dit betekent dat je jezelf beter kunt gaan uiten. Zo wordt het makkelijker om te communiceren met anderen en je eigen mening te uiten. Bovendien kunnen bepaalde negatieve zaken met citrien worden verholpen. Zo helpt deze steen bij het bestrijden van depressies. Je bent met de citrien bestendig zijn tegen slecht nieuws en daarnaast zullen negatieve gedachtes je niet meer zo snel aansturen tot depressief gedrag. Ten slotte bestrijdt deze steen ook jouw angsten. Zo kun je weer vol zelfvertrouwen het leven tegemoet gaan.

Lees ook:  Dit sterrenbeeld is jouw ideale levenspartner
citrien

Citrien werking op het leven

Naast voordelen met betrekking tot mentaal gedrag heeft deze steen ook voordelen in het dagelijks leven. Zo zal deze steen er namelijk voor zorgen dat je meer geluk krijgt in je leven. Je krijgt dus meer kans om van goede dingen in het leven te genieten. Daarnaast zul je ook meer successen krijgen door deze steen. Je zult merken dat het makkelijker is om jouw gestelde doelen te bereiken. Houd er hierbij wel rekening mee dat de doelen die je stelt in kleinere stappen worden opgedeeld. Met behulp van deze steen en je eigen inzet zul je na een tijdje merken dat je jouw uiteindelijke doel al eigenlijk overtroffen hebt. Verder zal deze steen er ook voor zorgen dat je van meer rijkdom kan genieten. Deze rijkdom is niet beperkt tot geld. Bij rijkdom kun je ook denken aan rijkdom in de vorm van kennis en vrienden. Geld is slechts een middel om gelukkig te worden. Maar echt geluk komt van rijkdom uit meerdere aspecten in het leven. Tot slot helpt deze steen jou met het verbeteren van creativiteit. Zo zul je dus makkelijker op ideeën komen die jou kunnen helpen met het oplossen van problemen.

Citrien steen voor de gezondheid

De citrien edelsteen zal er ook voor zorgen dat je zelf gezonder wordt. Door deze steen te gebruiken, zal bijvoorbeeld de spijsvertering gestimuleerd worden. Zo zal voedsel beter opgeslagen worden door het lichaam. Op deze manier kun je optimaal gebruikmaken van de voedingstoffen die jij binnenkrijgt. Slechte stoffen in voedsel worden ook beter gefilterd waardoor alleen de goede voedingsstoffen overblijven. Daarnaast zal citrien ook de werking van bepaalde organen verbeteren. De maag, milt, alvleesklier en darmen kunnen namelijk beter gaan functioneren. Ook vermindert de steen de kans op bepaalde infecties. Denk hierbij aan een infectie van de nieren of blaas. Deze twee organen krijgen dagelijks te maken met schadelijke stoffen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat deze organen in topconditie blijven. Als laatste helpt deze steen bij het verbeteren van de bloedcirculatie.

Lees ook:  Waarom iedere dag mediteren goed voor je is
citrien

Goed voor de maatschappij

Naast de voordelen voor jezelf, zal deze steen ook een positieve invloed hebben op de maatschappij. De steen helpt jou namelijk om je meer in te zetten voor anderen. De steen motiveert je bijvoorbeeld om dingen met anderen te delen. Minderbedeelden zullen op deze manier ook kunnen profiteren van de successen in jouw leven. Het kan namelijk voorkomen dat je steeds meer aan jezelf denkt naarmate je meer succes in het leven krijgt. De steen helpt je te herinneren dat het ook belangrijk is om aan anderen te denken. Daarnaast zal deze steen ook helpen met het oplossen van conflicten tussen anderen. Conflicten komen vaak voor in het leven. Deze conflicten ontstaan vaak door meningsverschillen of miscommunicaties. Door deze steen te dragen, zul je beter begrijpen waarom conflicten zijn ontstaan. Je zult ook actiever bezig zijn om oplossingen te zoeken om het conflict op te lossen. Dit kunnen kleine conflicten zijn tussen twee individuen, maar ook grote conflicten tussen bevolkingsgroepen bijvoorbeeld.

Zo gebruik je de steen

Het is belangrijk om de steen op de juiste manier te gebruiken zodat je optimaal kan genieten van de werking van de steen. Ten eerste is natuurlijk de steen zelf belangrijk. Een natuurlijke citrien steen heeft een betere werking dan een citrien van verhitte amethist bijvoorbeeld. Tijdens het dragen van de steen is het belangrijk dat je de steen zo dicht mogelijk bij het lichaam hebt. Het is daarom aan te raden om de steen op de huid zelf watte dragen.

Lees ook:  Betekenis van edelstenen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down