Alles wat je moet weten over oranje edelstenen

9 januari 2023
389
Carneool

Eerder schreven we al over het ontstaan van edelstenen en de unieke wijze waarop elke steen gevormd wordt. En zo heeft ook iedere edelsteen zijn eigen werking. Net zoals de mens. Ze werken op energetisch niveau: de werking is niet tastbaar, maar wel voelbaar. De ene steen is voor ontspanning, terwijl de andere dient voor bescherming. De werking van de stenen heeft te maken met de dicht- en helderheid. Meer transparante edelstenen horen bij het gevoel, zoals de Rozenkwarts. Dichte stenen hebben weer een aardende werking, bijvoorbeeld de Agaat, waardoor ze op het lichaam inwerken. In deze blog zullen we verder ingaan op de betekenis van de oranje edelstenen. Wat is de werking van een oranje edelsteen? Welke soorten zijn er? Maar ook, hoe zorg je ervoor dat je een echte edelsteen herkent? 

De werking van oranje edelstenen

Heb je een lastige periode achter de rug en merk je vooral negativiteit om je heen? De oranje edelsteen staat bekend om de werking die jouw geluk en gevoel ondersteunt. Het is een steen die zorgt voor nieuwe energie en creativiteit. Doordat de oranje edelsteen een positieve werking heeft op de bloedsomloop wordt je energie ook goed verdeeld door je lichaam heen: een en al ontspannen gevoel in je lichaam. Hierdoor merk je misschien al dat deze steen past bij het sacraal chakra, die je helpt bij het uiten van je emoties, seksualiteit en creativiteit.

Soorten oranje edelsteen

De oranje edelsteen is in verschillen soorten te vinden, namelijk:

Carneool

carneool oranje edelsteen

Deze steen sluit mijn zijn werking precies aan bij het tweede chakra. De steen zorgt voor energie en levensvreugde, maar vermindert bijvoorbeeld ook menstruatieklachten en verbetert je seksleven. De carneool komt goed van pas bij reumatische aandoeningen en gewrichtsklachten.

Lees ook:  Aquamarijn: krachten en eigenschappen

Oranje calciet

De oranje calciet herstelt het geestelijk welzijn, maar heeft ook een positief effect op angst en op stemming. De edelsteen ondersteunt bij vormen van depressie, voornamelijk seizoensgebonden depressie.

Oranje aventurijn

oranje aventurijn edelsteen

De oranje aventurijn heeft een positieve werking op opgewektheid en ontspanning, wat kan bijdragen bij het maken van beslissingen. Het helpt bij het verwezenlijken van je dromen, maar ook je dagelijkse levendigheid. Het kan pijnstillend werken, zoals bijvoorbeeld het verminderen van hoofdpijn.

Zonnesteen

zonnensteen oranje edelsteen

De steen die staat voor zelfvertrouwen, optimisme, eigenwaarde en een positieve kijk op het leven. Daarbij heeft de zonnesteen het vermogen om chronische keelpijn, reuma en maagzweren te minderen.

Vuuropaal

vuuropaal oranje edelsteen

Deze steen heeft een sterke connectie met liefde, passie en seksualiteit. Het werkt zuiverend. Zo heeft het bijvoorbeeld een positieve werking op de geslachtsorganen, nieren, darmen en onderrug.

Hoe herken je echte oranje edelstenen?

De edelsteen wordt vaak als sieraad gedragen of het krijgt een mooi plekje op het nachtkastje, om vervolgens de krachten en energie te kunnen voelen. Mits de edelsteen echt is.

Het is vooral ervaring en gezond verstand. Als je een aantal edelstenen in handen hebt gehad, weet je op een gegeven moment hoe ze moeten voelen en uitzien. Edelstenen zijn namelijk koeler dan glas; glas warmt sneller op dan edelsteen. Test dit door de steen tegen je wang te houden. Zie je naden aan de buitenkant, of bubbeltjes (het kan echter wel insluitsels hebben) aan de binnenkant? Dan heb je zeker met glas te maken. Daarnaast is het nooit goed als de steen te licht is, dat duidt vaker op plastic. En let natuurlijk op de prijs-kwaliteit verhouding.

Lees ook:  Waarom koud water goed voor je is

Energetische werking

Besef ook dat de stenen op de duur hun helende werking verliezen, vooral als ze al eeuwen worden overgedragen van generatie naar generatie. De steen ziet er dan weliswaar nog goed uit, maar de energielevel zal een stuk lager liggen. De beste manier om erachter te komen is door te meten. Je meet de energie van de steen met een spiertest, een biotensor of een pendel. Is de energie van de steen niet hoger dan 75%? Dan is de steen toe aan een momentje voor zichzelf en kan je beter een andere steen gebruiken. Na zijn vakantie kan je de steen wel weer gebruiken, maar houd er rekening mee dat het opladen steeds moeizamer gaat. Wanneer de energie onder de 20% wordt gemeten, dan is het tijd voor vervanging. Dit betekent niet dat je de steen weg moet doen, maar weet wel dat hij energetisch onbruikbaar is.

Over de auteur

Kai Roterman
Hallo! Mijn naam is Kai Roterman en ik ben online marketeer bij het geweldige marketingbureau Web Wings. Na mijn stage bij het bedrijf succesvol te hebben afgerond, ben ik enorm trots dat ik er nu full time mag werken en dan ook nog eens mag schrijven voor Paradijsvogels Magazine! Ik ben dol op edelstenen, tarot leggen en het leren over verschillende spirituele stromingen. Daarnaast kan ik uren kijken naar tv shows of spelen op mijn Nintendo Switch. Ik hoop dat het lezen van mijn artikelen jullie net zo veel inspireert als het was om te schrijven!

Recente berichten

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

20 mooiste parken in Londen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings