Alles wat je moet weten over de Annabelle plant

5 juli 2021
1429
Annabelle plant

De Annabelle plant, oftewel de Hydrangea aborescens in het Latijn, is een mooie en veelzijdige plant. Deze Annabelle plant wordt ook wel hortensia genoemd. In Nederland is de hortensia Annabelle ontzettend populair en terug te vinden in veel tuinen. Dat is niet voor niets! In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de Annabel plant.

 

Eigenschappen van de hortensia Annabelle

Wie op zoek is naar een plant met mooie en opvallende bloemen zit bij de Annabelle plant zeker goed. De bloemen hebben een prachtige limoengroene kleur die verkleuren tot wit. In principe bloeit de plant van juni tot september, met af en toe een uitschieter tot oktober. Dit is ook geheel afhankelijk van factoren zoals bijvoorbeeld het weer. Wanneer de bloemen uitgebloeid zijn, kunnen deze eenvoudig worden gedroogd. Vervolgens kunnen deze gedroogde bloemen op een prachtige manier worden verwerkt in droogboeketten.

 

Seizoenen en de Annabel plant

Een groot voordeel van de Annabel plant is dat deze het gehele jaar door kan worden geplant. Dit komt doordat de plant door diverse tuincentra in pot wordt geleverd. Let wel op, bij sneeuw of vries kan de Annabel plant niet worden geplant omdat het de kou niet zal overleven. Daarnaast is de grond te hard om iets te planten. Wil jij je Annabelle plant in de zomer planten? Dat is geen probleem. Zorg er dan wel voor dat de plant dagelijks voldoende water krijgt, anders droogt deze uit. Als je in het voorjaar of in de zomer de Annabelle gaat planten, kun je organische mest gebruiken. Op het moment dat je de Annabel plant in zandgrond gaat planten, doe je er goed aan om het gat van compost te voorzien.

Lees ook:  Tuin op het zuiden, welke planten doen het goed?

Annabel plant

Annabelle planten

Als je de hortensia Annabelle gaat planten, is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een goede locatie. Zo kun je een Annabelle plant het beste in halfschaduw planten. Dit komt doordat het blad dun is, waardoor er veel water verdampt in de zon. Op deze manier krijgt de plant dus nooit voldoende water. Het gevolg hiervan is dat de plant gele bladeren krijgt die slap gaan hangen. Je Annabelle plant zal het vrolijkste zijn in humusrijke of zure grond.

 

Een mooie Annabelle plant in je tuin

Heb je een prachtige Annabelle plant in je tuin staan? Om er optimaal van blijven te genieten, is het belangrijk om de hortensia Annabelle in het vroege voorjaar terug te snoeien. Doe dit niet bij te koud weer! Een Annabel plant hoef je dus niet direct na de bloei te snoeien. Dit wordt zelfs afgeraden, omdat de plant na de bloei meer kans heeft om te bevriezen. Wacht dus echt even tot het voorjaar om je Annabelle plant te snoeien, zo heb je er langer plezier van. Per jaar hoef je niet meer dan één derde van de struik terug te snoeien. Bij de rest van de struik is het voldoende om enkel de dode en uitgedroogde toppen terug te snoeien. Bij een Annabel plant geldt, hoe verder er wordt teruggesnoeid hoe groter de bloemen zullen worden. Dit wordt echter niet aangeraden! Hoe groter de bloemen zijn, hoe zwaarder ze worden. Hierdoor kan de plant het gewicht van de bloemen niet meer aan waardoor de bloemen gaan hangen. Dat is natuurlijk hartstikke zonde! Snoei daarom niet te diep, zodat de plant de kans krijgt om in verhouding te groeien. Houd bij een jonge plant ongeveer 20 centimeter aan en bij een oudere plant kniehoogte. Als je er zeker van wilt zijn dat het niet te zwaar wordt voor de plant, kun je na het snoeien de plant wat ondersteuning geven door bijvoorbeeld houten stokken te plaatsen.

Lees ook:  Lavendel - Hoe moet je het snoeien en verzorgen?

 

Met het lezen van deze blog weet je álles over de veelzijdige en populaire Annabelle plant. Een groot voordeel van deze plant is dat het erg geschikt is voor vrijwel ieder soort tuin! Welke stijl je tuin ook heeft, een Annabelle plant zal in de meeste gevallen een mooie toevoeging aan de tuin zijn. Wij zijn in ieder geval erg enthousiast over de prachtige hortensia Annabelle.

Over de auteur

Kai Roterman
Hallo! Mijn naam is Kai Roterman en ik ben dol op de natuur. Van dieren tot edelstenen, planten tot geneeskunde. Ook ben ik geïnteresseerd in mythologie en culturen van over de hele wereld. Ik schrijf graag over al mijn bevindingen en deel mijn kennis op deze prachtige website; Paradijsvogelsmagazine.nl. Ben jij net zo nieuwsgierig naar hoe magisch onze planeet is? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Recente berichten

5 manieren om de klantervaring te verbeteren

Rouw in diverse culturen

Zó moet het: het plannen van je volgende zomervakantie

De mooiste scooterroutes van Nederland

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down