Alles over superfoods

22 augustus 2022
38
quercetine

Voeding is erg belangrijk voor het menselijk lichaam, maar dit wist je waarschijnlijk al. Alleen is niet alle voeding goed voor ons lichaam, zoals te vaak frieten in de week is zeker niet goed voor je lichaam. In het algemeen is groente en fruit wel goed voor je lichaam, maar té vaak van hetzelfde is nooit goed. Er zijn bepaalde voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft, er zijn namelijk bepaalde stoffen en vitamines die ons lichaam zelf niet kan aanmaken. Er zijn wel vitaminepillen of quercetine die men inneemt voor wat extra hulp voor het lichaam, maar het kan ook met voeding als je dit fijner vindt. Misschien heb je al eens gehoord over superfoods, de voedingsmiddelen die zeer gezond zijn voor het lichaam. Superfoods zijn zeker aan te raden voor ieder. Wil je wat meer weten over superfoods? In deze blog lees je er alles over!

Wat zijn superfoods?

Simpel gezegd zijn superfoods natuurlijk voedingsmiddelen die een positief effect hebben op het menselijk lichaam. Superfoods bevatten een grote hoeveelheid aan mineralen, aminozuren antioxidanten, vitaminen en enzymen. Wat superfoods zo speciaal maakt is dat ze meer gezonde eigenschappen hebben dan gemiddelde gezonde voedingsmiddelen. Normale gezonde voedingsmiddelen bevatten 2 tot 3 gezonde eigenschappen, terwijl superfoods er vaker 12 of zelfs meer bevatten. Een superfood is dus eigenlijk een verzameling van krachtige en zeer voedzame voedingsmiddelen met buitengewone hoeveelheid voedingsstoffen. Voorbeelden van superfoods zijn bessen, groenten en fruit, zaden en algen.

quercetine

Het belang van superfoods

Superfoods zijn belangrijker dan je denkt. De gemiddelde hedendaagse voedingsmiddelen bevatten steeds minder voedingswaarden die het lichaam eigenlijk nodig heeft. De huidige landbouwmethoden die we kennen zijn daar vooral de oorzaak van, dit is dus niet tegen te houden in het algemeen. Ook is er een veel te veel aan ongezonde voeding en is het eten van ongezonde voeding gemakkelijker dan het eten van gezonde voeding. Uiteindelijk zullen we merken aan onze huid, haren, weerstand en lichaam dat deze ongezonde voeding helemaal niet goed is voor ons. Daarom zijn superfoods zo belangrijk, zij geven ons die voedingswaarden die we heel goed kunnen gebruiken.

Lees ook:  Waarom een huisdier goed is voor je gezondheid

Voordelen van superfoods

Na dit complete riedeltje zal je je wel afvragen wat superfoods nou eigenlijk voor je lichaam doen buiten het geven van nodige voedingsstoffen. De basiskwaliteiten van superfoods zijn een grote verbetering van de lichamelijke maar zeker ook geestelijke gezondheid, het verbeteren van het immuunsysteem en het toenemen van de fysieke weerstand. Door de voedingsstoffen die in de superfoods zitten krijgt men energie en hierdoor voel je je dus beter in je eigen lichaam.

Soorten superfoods

Er zijn velen soorten superfoods, maar om het overzicht er in te houden zijn de onderverdeeld in verschillende categorieën. Namelijk green superfoods, herb superfoods, fruit en noten superfoods en overige superfoods.

Green superfoods

De groene superfoods zijn eigenlijk de superfoods die een hoog aantal vitamine mineralen en proteïnen bevatten. Voorbeelden van green superfoods zijn spirulina, gerstgras, chlorella en tarwegras. Maar ook de welbekende groenten zoals prei, boerenkool en spinazie.

Herb superfoods

Herbs, oftewel kruiden, maken ook deel uit van superfoods. Deze superfoods zitten bomvol met vitaminen en hebben medicinale eigenschappen. De herb superfoods helpen vooral ook met het opbouwen van een fysieke weerstand. Voorbeelden van herb superfoods zijn gingseng, brandnetel, aloë vera, gember en basilicum.

Fruit en noten superfoods

De superfruits en -noten beschikken over vele gezonde eigenschappen die je lichaam hulp geven met het doden van slechte bacteriën. Een paar van de belangrijkste uit dit lijstje zijn acai bessen, veenbessen, goji bessen, granaatappel, walnoten, bosbessen en kokos.

Overige superfoods

Overige superfoods zijn eigenlijk de superfoods die niet in één van de bovenstaande categorieën passen maar wel zeer belangrijk zijn. Voorbeelden zijn bijenpollen, honing en zeewier.

Lees ook:  Hoe vrouwen al 100 jaar fit blijven

Over de auteur

WebWings

Recente berichten

Wat jij kan doen tegen de snel stijgende gasprijs

Verhuizen naar Spanje, waar moet je allemaal aan denken?

De weg terug naar jezelf vinden — 6 tips om jezelf te vinden

De beste metaalsoorten voor sieraden

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings