quercetine

Voeding is erg belangrijk voor het menselijk lichaam, maar dit wist je waarschijnlijk al. Alleen is niet alle voeding goed voor ons lichaam, zoals te vaak frieten in de week is zeker niet goed voor je lichaam. In het algemeen is groente en fruit wel goed voor je lichaam, maar té vaak van hetzelfde is nooit goed. Er zijn bepaalde voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft, er zijn namelijk bepaalde stoffen en vitamines die ons lichaam zelf niet kan aanmaken. Er zijn wel vitaminepillen of quercetine die men inneemt voor wat extra hulp voor het lichaam, maar het kan ook met voeding als je dit fijner vindt. Misschien heb je al eens gehoord over superfoods, de voedingsmiddelen die zeer gezond zijn voor het lichaam. Het is zeker aan te raden voor ieder. Wil je wat meer weten over superfoods? In deze blog lees je er alles over!

Wat zijn superfoods?

Simpel gezegd zijn superfoods natuurlijk voedingsmiddelen die een positief effect hebben op het menselijk lichaam. Deze voedselbronnen bevatten een grote hoeveelheid aan mineralen, aminozuren antioxidanten, vitaminen en enzymen. Wat superfoods zo speciaal maakt is dat ze meer gezonde eigenschappen hebben dan gemiddelde gezonde voedingsmiddelen. Normale gezonde voedingsmiddelen bevatten 2 tot 3 gezonde eigenschappen, terwijl superfoods er vaker 12 of zelfs meer bevatten. Een superfood is dus eigenlijk een verzameling van krachtige en zeer voedzame voedingsmiddelen met buitengewone hoeveelheid voedingsstoffen. Voorbeelden van deze bijzondere voedselbronnen zijn bessen, groenten en fruit, zaden, insecten en algen.

quercetine

Het belang van superfoods

Gezonde eten is belangrijker dan je denkt. De gemiddelde hedendaagse voedingsmiddelen bevatten steeds minder voedingswaarden die het lichaam eigenlijk nodig heeft. De huidige landbouwmethoden die we kennen zijn daar vooral de oorzaak van, dit is dus niet tegen te houden in het algemeen. Ook is er een veel te veel aan ongezonde voeding en is het eten van ongezonde voeding gemakkelijker dan het eten van gezonde voeding. Uiteindelijk zullen we merken aan onze huid, haren, weerstand en lichaam dat deze ongezonde voeding helemaal niet goed is voor ons. Daarom zijn superfoods zo belangrijk, zij geven ons die voedingswaarden die we heel goed kunnen gebruiken.

Lees ook:  Wat is mindfulness?

De voordelen

Na dit complete riedeltje zal je je wel afvragen wat superfoods nou eigenlijk voor je lichaam doen buiten het geven van nodige voedingsstoffen. De basiskwaliteiten van deze voedingsbronnen zijn een grote verbetering van de lichamelijke, maar zeker ook geestelijke gezondheid, het verbeteren van het immuunsysteem en het toenemen van de fysieke weerstand. Door de voedingsstoffen die in de superfoods zitten krijgt men energie en hierdoor voel je je dus beter in je eigen lichaam.

Soorten superfoods

Er zijn velen soorten superfoods, maar om het overzicht er in te houden zijn de onderverdeeld in verschillende categorieën. Namelijk greens, herbs, fruit en noten en overige superfoods.

Green foods

De groene superfoods zijn eigenlijk de producten die een hoog aantal vitamine mineralen en proteïnen bevatten. Voorbeelden zijn spirulina, gerstgras, chlorella en tarwegras. Maar ook de welbekende groenten zoals prei, boerenkool en spinazie.

Herbs

Herbs, oftewel kruiden, maken ook deel uit van superfoods. Deze producten zitten bomvol met vitaminen en hebben medicinale eigenschappen. De herbs helpen vooral ook met het opbouwen van een fysieke weerstand. Voorbeelden van herbs zijn ginseng, brandnetel, aloëvera, gember en basilicum.

Fruit en noten

De superfruits en -noten beschikken over vele gezonde eigenschappen die je lichaam hulp geven met het doden van slechte bacteriën. Een paar van de belangrijkste uit dit lijstje zijn acai bessen, veenbessen, goji bessen, granaatappel, walnoten, bosbessen en kokos.

Overige

Overige superfoods zijn eigenlijk de superfoods die niet in één van de bovenstaande categorieën passen maar wel zeer belangrijk zijn. Voorbeelden zijn bijenpollen, honing en zeewier.

Lees ook:  Verantwoord afvallen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een onvergetelijke vakantie bij Recreatiepark de Leistert in Limburg

Wat is kinetische kunst?

Zo organiseer je een Hawaii themafeest

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden opa

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings