Alles over de waterpijp

26 april 2022
175
vape bestellen

Je kent hem vast wel: de waterpijp. Een groot instrument waar 2 of meer slangen aan vast zitten zodat er pijp- of fruittabak gerookt kan worden. Waterpijpen, of ook wel shisha genoemd, zie je steeds vaker in Nederland voorbij komen. Er zijn mensen die een waterpijp thuis zelf in bezit hebben voor af en toe eens aan te roken of ze gebruiken het ter decoratie. In Nederland zijn er tegenwoordig ook speciale lounges voor, zodat je met vrienden samen een waterpijp kunt delen. Waterpijp roken wordt vaker gezien als een taboe, maar eigenlijk zit hier een prachtige en interessante cultuur achter. Waterpijp is namelijk niet zomaar iets voor te roken, vroeger en nu nog steeds werd dit instrument gebruikt door de bewoners van de Noordwestelijke provinciën van India. Ben jij benieuwd naar de geschiedenis van deze waterpijp? Lees dan deze blog door!

vape bestellen

De uitvinder

Het concept van de waterpijp is volgens Cyril Elgood, de schrijver van het boek “Medicine in Persia”, door Hakim Abul Fateh Gilani bedacht en uitgevonden. Gilani was een Iraanse arts die in dienst was aan het hof van een Mongoolse keizer in de jaren 1543 tot 1605. Dit was dan ook de Europese introductie van de term tabak in India. Gilani kwam uit een provincie die in het Noorden van Iran ligt, Gilan. Uiteindelijk is hij naar India gekomen en is hij arts geworden en serveerde hij het hof van de Mongolen. Hij was bezorgd over de consequenties van het roken van tabak, aangezien dit toen der tijd vrij populair werd onder de Indiase edelen. Door zijn bezorgdheid heeft hij dus een systeem bedacht waardoor de rook door water werd getrokken waardoor je daarna gezuiverde damp kon inhaleren.

Lees ook:  Een atlas van schoonheid

 

Geschiedenis

Gilani heeft tevens niet de eerste waterpijp in fysieke staat geïntroduceerd. Rond 1990 werd de waterpijp, oftewel hookah, gefabriceerd vanuit India. Deze gearomatiseerde vorm van waterpijptabak is ontwikkeld doordat fabrikanten uit het Midden-Oosten verschillende ingrediënten zoals tabaksbladeren, honing stroop en glycerine gingen mengen. Door dit mengsel in combinatie met het uitgevonden instrument, werd het roken zachter ervaren in de keel. Buiten dat het beter is dan het roken van tabak, is het roken van het mengsel ook nog eens erg smaakvol, zo kennen we nu diverse smaken zoals bijvoorbeeld aardbei en appel. De waterpijpen zelf werden gemaakt van verschillende materialen zoals kokosnootschaal, bamboe en hout.

vape bestellen

De waterpijp in 2022

Op dit moment worden waterpijpen steeds populairder en wordt het vooral benoemd als shisha roken. Veel mensen vinden dit het lekkerst om te roken, maar je kunt ook bijvoorbeeld ook een vape bestellen of een e-sigaret voor het smaakje, al is dit meer een vervanger voor sigaretten. Een vape bestellen is dan wel iets heel anders dan een waterpijp. Ondanks dat de waterpijp een mooie achtergrond heeft van zijn prachtige cultuur, wordt het helaas toch nog gezien als een taboe. Meeste mensen zien dit zo omdat het vooral door jongere gebruikt wordt als een sociale activiteit, wat helemaal niet slecht hoeft te zijn. Natuurlijk blijft het wel een instrument te gebruiken vanaf 18 jaar en niet jonger. Misschien is een waterpijp wel iets voor jou, al is het maar ter decoratie, aangezien het een zeer mooie en culturele uitstraling heeft.

Lees ook:  In dit dorp in India planten ze 111 bomen voor elk meisje dat geboren wordt

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een werkomgeving creëren vol met positieve energiestromen

Verrassende eigenschappen van een Steenbok

Ontdek de schoonheid van Nederlandse wandelgebieden

Ingrid Bergman | Dualiteit

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings