Alleen voor de groten der aarde | De moeilijkste balletbewegingen

31 oktober 2014
257
klassiek ballet

Wanneer wij een balletvoorstelling zien van professionele dansers lijkt het vaak alsof de talloze bewegingen die ze maken totaal geen moeite kosten. Arabesken, pirouettes, lifts.. de dansers springen tot grote hoogtes, strekken hun benen tot in de lucht en draaien op de punten van hun tenen.
Na dit filmpje denk je waarschijnlijk anders over het ogenschijnlijke gemak waarmee ze dat doen. De dansers van het Washington Ballet leggen uit wat deze bewegingen voor hen zo moeilijk maakt en wat het van hun concentratie en lichamelijke inspanning vraagt.
Naast dat dit heel interessant is, laten ze ook de bewegingen in ultra slow-motion zien, waardoor we nog beter kunnen zien in welke letterlijke bochten de dansers zich moeten wringen.

Via: youtube

Lees ook:  De cello | Muzikale dikbuik met karakter

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings