Alexa Meade schildert op mensen

6 april 2016
196
alexa meade

De jonge Amerikaanse Alexa Meade bestormt het kunstpodium in volle vaart. Ze schildert. Waar de meeste kunstenaars verwoede pogingen doen de voorstellingen zo ruimtelijk mogelijk weer te geven op het doek, doet Alexa Meade het precies andersom: ze schildert òp haar onderwerpen, en fotografeert ze zodat het een tweedimensionale voorstelling wordt.

"Ik zag 'schilderen' niet als iets dat ik per se op een doek moest doen", vertelt Alexa over hoe ze op het idee is gekomen. "Voor mij was verf iets dat in de hele ruimte gebruikt kan worden, en niet alleen op een platte ondergrond."

Alexa Meade: een autodidact

Mooi hoe ze zich niet heeft laten hinderen door haar gebrek aan een formele opleiding en gewoon is gaan doen wat in haar opkwam. Ze studeert politicologie toen ze begon met het (be)schilderen van personen in de kelder van haar ouders. Ze werkte ook nog mee aan de campagne van Obama in 2008. Tot ze zich realiseerde dat haar hart bij de verf en niet bij het Witte Huis lag.

Van 3D naar 2D

Elke persoon die ze schildert wordt op foto vastgelegd. Fascinerend hoe ze de 'echte' wereld kan transformeren in een schilderij waarin kleur en licht het onderwerp laten samensmelten met de achtergrond tot een tweedimensionaal beeld. Alleen het haar en de ogen verraden dat hier een echt persoon onder de verf schuil gaat..

alexa meade2 alexa meade4 alexa meade3 alexa meade alexa meade5 alexa meade7 alexa meade6 alexa meade8 alexa meade11 alexa meade12

[hr]

Anderen bekeken ook: Ballerina recreëert de schilderijen van Degas

edgar degas

 

[hr]

alexa meade12 alexa meade15 alexa meade14 alexa meade13

 

Lees ook:  Fietsen op de sterrennacht van Van Gogh

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden opa

Zo laat je jouw Toscaanse Jasmijn bloeien!

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings