Agriturismo vakanties, steeds populairder

30 december 2022
408
agriturismo

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun vakantie door te brengen in een agriturismo in Italie en het is niet moeilijk om te begrijpen waarom. Agriturismi bieden namelijk alles wat je zoekt voor de perfecte vakantie. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of gewoon wilt genieten van heerlijk eten en drinken, een agriturismo heeft het allemaal.

Wat houdt een agriturismo in?

Een agriturismo klinkt mooi maar wat is een agriturismo nou precies? Italie-expert Myitaly gaf ons het antwoord: een agriturismo is niets meer dan een boerderij of landgoed in Italië dat voor een deel is omgebouwd tot een accommodatie voor toeristen. Ze zijn vaak gelegen op prachtige, rustige locaties en bieden een unieke kans om te genieten van de natuur en de Italiaanse cultuur. De meeste agriturismi bieden comfortabele kamers of appartementen met alle moderne voorzieningen, zoals een eigen badkamer en keuken. De meeste luxe agriturismi hebben ook zwembaden. Perfect om een hele dag te verblijven of om te ontspannen na een dag vol met avonturen.

Eet- en drinkgelegenheid

De meeste agriturismi hebben ook hun eigen landbouwbedrijf, wat betekent dat je als eetliefhebber helemaal goed zit. Vaak heb je de kans om te leren over de productie van lokale producten zoals olijfolie, kaas en wijn (inc. proeverij) en veel hebben zelfs hun eigen restaurant waar smaakvolle maaltijden geserveerd worden. Dit is de perfecte manier om de lokale keuken te proeven en te genieten van de smaken en geuren van Italië.

Zijn agriturismi geschikt voor kinderen?

Een agriturismo vakantie is niet alleen perfect voor foodies, maar zeker ook voor mensen met kinderen. De rustige, afgelegen locaties en de ruime accommodaties maken het gemakkelijk om met kinderen te reizen. Bovendien kunnen kinderen deelnemen aan de activiteiten op de boerderij en zo leren over de natuur en de landbouw.

Lees ook:  20 mooiste parken in Londen
agriturismo

Agriturismo in Toscane

Toscane is een zeer populaire vakantiebestemming en het zou ons niet verbazen als een luxe agriturismo ook goed bij jou past! Bekijk de Toscane agriturismos daarom eens en ook jij zult begrijpen dat dit de perfecte manier is om te ontsnappen aan de drukte van het stadsleven. Ga luxe en puur genieten van prachtige natuur en rijke cultuur. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of gewoon wilt genieten van heerlijk eten en drinken, een agriturismo in Toscane biedt alles wat je zoekt.

Waarom is agriturismo opeens populair?

Steeds meer kiezen voor een agriturismo vakantie omdat ze de all-inclusive hotels wel gezien hebben en eens iets anders willen. Het is natuurlijk een unieke manier van vakantie vieren. Je zit namelijk bij lokale mensen in op hun landgoed. Hier kun je veel leren over de cultuur, geschiedenis en unieke bezienswaardigheden in de omgeving. Het teruggaan naar een simpelere tijd waar je kunt genieten van lokale specialiteiten in plaats van massa geproduceerde buffetten is voor veel mensen een omkeerpunt. Hiernaast willen steeds meer mensen tijd doorbrengen met hun familie zonder gestoord te worden door anderen. Hiervoor is agriturismo natuurlijk ideaal. Het genieten van alle rust, midden is de natuur maakt agriturismo een perfecte vakantie bestemming voor jong en oud!

Meer lezen op Paradijsvogelsmagazine? Lees hier onze blog over golfen in Italië.

Blijf jij liever thuis? Klik dan hier voor het ontwikkelen van het vakantiegevoel mindset.

Over de auteur

Mathias Molenberg
Ik ben Mathias Molenberg, en ik schrijf met veel plezier voor Paradijsvogels Magazine. Mijn passie is het ontdekken van de schoonheid van de wereld, zowel in verre reizen als in alledaagse momenten. Ik deel graag mijn ervaringen en inzichten over geluk, mindfulness en hoe we het leven optimaal kunnen benutten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om mijn laatste artikelen te lezen en laten we samen de wereld verkennen en genieten van de kleine dingen in het leven.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down