AfroSurf: vergeet blond haar en blauwe ogen, dit is het verhaal van de Afrikaanse surfcultuur

196 VIEWS
AfroSurf: vergeet blond haar en blauwe ogen, dit is het verhaal van de Afrikaanse surfcultuur

De wereldwijde surfcultuur wordt gedomineerd door het stigma van blond haar en blauwe ogen. Een nieuw limited edition-boek van Selema Masekela en het Afrikaanse surfmerk Mami Wata hoopt dat allemaal te veranderen. Dit door het surfen en aanverwante straatcultuur in Afrika in de spotlights te plaatsen.

Afrosurf, zal zich concentreren op Afrika’s unieke geschiedenis van “wave riding”. Evenals zijn eigen diverse en originele uitingen van de inheemse surfcultuur. Bovendien levert de verkoop van het boek geld op voor de African Surf Therapy projecten Waves for Change en Surfers Not Street Children.

Het boek is bedoeld om de unieke surflevens en -ervaringen van Marokko, Ghana, Senegal, Mozambique, Sao Tomé, Zuid-Afrika, Liberia, Somalië, Nigeria, Ivoorkust, Kaapverdië, Sierra Leone, Madagaskar en meer te verkennen. Zoals Selema Masekela het verwoordt: “Dit is een boek waarvan ik geloof dat het de manier waarop de wereld naar de surfcultuur kijkt, zal herdefiniëren en uitbreiden.”

Met enkele van ‘s werelds beste fotografen, schrijvers, creatievelingen en surfers van Afrika, kun je Afrosurf tot leven brengen door de campagne op Kickstarter te steunen.

 

MEER INSPIRATIE

Gedicht: Liever sociaal
Cadeautips: de mooiste koffietafelboeken om cadeau te doen (of krijgen!)
Gedicht: Op de speelplaats
Gedicht: Een huwelijk