AfroSurf: vergeet blond haar en blauwe ogen, dit is het verhaal van de Afrikaanse surfcultuur

1 september 2020
215

De wereldwijde surfcultuur wordt gedomineerd door het stigma van blond haar en blauwe ogen. Een nieuw limited edition-boek van Selema Masekela en het Afrikaanse surfmerk Mami Wata hoopt dat allemaal te veranderen. Dit door het surfen en aanverwante straatcultuur in Afrika in de spotlights te plaatsen.

Afrosurf, zal zich concentreren op Afrika's unieke geschiedenis van "wave riding". Evenals zijn eigen diverse en originele uitingen van de inheemse surfcultuur. Bovendien levert de verkoop van het boek geld op voor de African Surf Therapy projecten Waves for Change en Surfers Not Street Children.

Het boek is bedoeld om de unieke surflevens en -ervaringen van Marokko, Ghana, Senegal, Mozambique, Sao Tomé, Zuid-Afrika, Liberia, Somalië, Nigeria, Ivoorkust, Kaapverdië, Sierra Leone, Madagaskar en meer te verkennen. Zoals Selema Masekela het verwoordt: "Dit is een boek waarvan ik geloof dat het de manier waarop de wereld naar de surfcultuur kijkt, zal herdefiniëren en uitbreiden."

Met enkele van 's werelds beste fotografen, schrijvers, creatievelingen en surfers van Afrika, kun je Afrosurf tot leven brengen door de campagne op Kickstarter te steunen.

 

Lees ook:  Bijzondere groepsreizen: fascinerende beelden van dierenmigratie

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings