Adopteer een bankje in het park

27 juni 2014
52

New York massaal en onpersoonlijk? Zeker niet in Central Park. Midden in de stad bevindt zich niet minder dan 341 hectare natuur om in te wandelen, fietsen, sporten, bootje varen, picknicken en genieten van allerlei optredens. Bijzondere plekken zijn de Central Park Zoo (in 1860 begonnen als een verzameling gedoneerde dieren, maar inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige dierentuin), meerdere meren, twee ijsschaatsbanen en het Loeb Boathouse.
Maar het meest sympathiek aan Central Park is misschien wel het 'adopt a bench' ('adopteer een bank') initiatief. Sinds 1986 is het mogelijk om, in ruil voor een donatie, een eigen bankje te 'adopteren'. Op een plaatje kunnen de trotse eigenaren van de bank een persoonlijke tekst achterlaten. Zo adopteren mensen een bankje ter nagedachtenis aan een overleden geliefde of familielid, of ter ere van een verjaardag of geboorte, een jubileum en allerlei andere bijzondere gelegenheden.
Ruim 3.000 van de 9.000 bankjes zijn inmiddels geadopteerd en voorzien van een persoonlijke tekst. Een donatie is overigens niet goedkoop: 7.500 of zelfs 25.000 dollar als je voor een bank kiest die echt op één van de mooiste plekjes staat. Maar dan heb je wel een eigen plekje in dit beroemde park, een  blijvende herinnering aan een dierbare, en je levert een bijdrage aan het behouden van deze unieke plek midden in New York.
De tekst hierboven vonden wij het mooist. Aan wie zou jij een bankje willen opdragen? Laat het weten op onze Facebook pagina.

Lees ook:  Waarom genieten zoveel mannen van voetbal?

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het principe van vrouwen en haarvrij, wat vinden we ervan?

De betekenis van de kleur van je ogen

Creatief met kleding

5 redenen om te mediteren

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings