Adopteer een bankje in het park

1008 VIEWS
Adopteer een bankje in het park

New York massaal en onpersoonlijk? Zeker niet in Central Park. Midden in de stad bevindt zich niet minder dan 341 hectare natuur om in te wandelen, fietsen, sporten, bootje varen, picknicken en genieten van allerlei optredens. Bijzondere plekken zijn de Central Park Zoo (in 1860 begonnen als een verzameling gedoneerde dieren, maar inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige dierentuin), meerdere meren, twee ijsschaatsbanen en het Loeb Boathouse.

Maar het meest sympathiek aan Central Park is misschien wel het ‘adopt a bench’ (‘adopteer een bank’) initiatief. Sinds 1986 is het mogelijk om, in ruil voor een donatie, een eigen bankje te ‘adopteren’. Op een plaatje kunnen de trotse eigenaren van de bank een persoonlijke tekst achterlaten. Zo adopteren mensen een bankje ter nagedachtenis aan een overleden geliefde of familielid, of ter ere van een verjaardag of geboorte, een jubileum en allerlei andere bijzondere gelegenheden.

Ruim 3.000 van de 9.000 bankjes zijn inmiddels geadopteerd en voorzien van een persoonlijke tekst. Een donatie is overigens niet goedkoop: 7.500 of zelfs 25.000 dollar als je voor een bank kiest die echt op één van de mooiste plekjes staat. Maar dan heb je wel een eigen plekje in dit beroemde park, een  blijvende herinnering aan een dierbare, en je levert een bijdrage aan het behouden van deze unieke plek midden in New York.

De tekst hierboven vonden wij het mooist. Aan wie zou jij een bankje willen opdragen? Laat het weten op onze Facebook pagina.

MEER INSPIRATIE

De bijzondere levensvisie van een man die in een zandkasteel woont
Opgeruimd staat netjes: 8 kleine tips om te ontspullen
Ode aan de lente: 10 citaten over dit heerlijke jaargetijde
Deze asielhonden krijgen speurles als uitlaatklep